به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری فیلم «بیصدا حلزون» در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، امشب در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در این نشست «بهرنگ دزفولی زاده» کارگردان با اشاره به موضوع فیلم گفت: همواره در فکر ساخت فیلمی درباره زندگی ناشنوایان بودم؛ قشری که در سال روزهای خاصی به آن ها اختصاص دارد و پس از آن به فراموشی سپرده می شوند. اکنون حدود دو دهه است که زندگی ناشنوایان جایی در سینما نداشته اند.
وی درباره انتخاب بازیگرانی «بیصدا حلزون» نیز گفت: از ابتدا به دنبال بازیگرانی برای نقش های فیلم بودم که زبان بدن خود را به خوبی می شناسند. از سوی دیگر بهره گیری از بازیگران شناخته شده به ارتباط بهتر تماشاگر با فیلم کمک می کند.
دزفولی زاده افزود: انتخاب بازیگران حدود چهار ماه زمان برد؛ چرا که در این فیلم صدای بازیگران هم از اهمیت بسیاری برخوردار بود. مثلا درباره بازی هانیه توسلی در نقش زن ناشنوای فیلم باید بگویم صدای او زیر است و همین موجب می شود مخاطب هنگام تماشای فیلم نه تنها اذیت نشود بلکه با کاراکتر همراهی کند.
وی ابراز امیدواری کرد اکران عمومی فیلم به شناخت جامعه از ناشنوایان کمک کند.
این کارگردان درباره ریتم کند فیلم هم تاکید کرد: این شکل از قصه گویی نیاز فیلم بود تا مخاطب با آرامش کارکترهای ناشنوا را بشناسد و با آن ها همذات پنداری کند.
این کارگردان همچنین درباره شائبه تبلیغ عمل جراحی برای دستیابی به شنوایی است، گفت: چنان که در فیلم می بینیم، ما از عمل دفاع نمی کنیم و تنها به دنبال نمایش وضعیت کودکان و خانواده های ناشنوا و چالش های پیش روی آن ها هستیم. باید توجه داشت عمل کاشت حلزون که در فیلم مطرح می شود تنها بخشی از مساله ناشنوایان است.
دزفولی زاده در پاسخ به پرسشی درباره لزوم یک فیلم سینمایی با قصه ای دراماتیک درباره مشکلات ناشنوایان توضیح داد: درام راهی مناسب برای درگیرکردن مخاطب با فیلم بود. در واقع چالش های ناشنوایان در بستر درام بهتر قابل بیان بود.
نظر شما