فرهنگ ایران مانند ققنوس است/ دینانی و آذرنوش بیشترین جوایز کتاب سال را کسب کردند

حسینی پور با اشاره به برگزاری اختتامیه سی و هفتمین جایزه کتاب سال در ۱۶ بهمن گفت: در این دوره ۱۳ عنوان کتاب برگزیده و ۴۱ عنوان کتاب شایسته تقدیر شناخته شدند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «نیکنام حسینی پور» صبح امروز (یکشنبه 13 بهمن) در نشست خبری «سی و هفتمین جایزه کتاب سال و بیست و هفتمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران» که در سرای اهل قلم برگزار شد، ضمن تبریک دهه فجر و تسلیت شهادت سردار سلیمانی گفت: امنیتی که امروز داریم مدیون افرادی چون سردار سلیمانی است. امیدوارم راهی که این مرد بزرگ طراحی کرد، تداوم داشته باشد و جبهه مقاومت مانا برای آزادگان جهان باشد. رییس جمهور آمریکا نقشه هایی در حوزه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برای ایران می کشد.

 

مدیرعامل موسسه خانه کتاب ادامه داد: ترامپ گفته بود 52 نقطه فرهنگی ایران را مورد هدف قرار می دهیم. عمر تعدادی از کتابخانه های ما به اندازه عمر آمریکاست. فرهنگ ایرانی همیشه زایش داشته است. فرهنگ ایرانی همچون ققنوسی است که در دوره های مختلف سر برآورده و به راه خود ادامه داده است. زمانی در آمریکا کتاب ما مسلمانان را به آتش کشیدند که این نشان دهنده فرهنگ آنهاست در صورتی که با اندیشه باید اندیشه ای برخورد کرد.

 

وی تصریح کرد: محکوم می کنیم حرکت افرادی که در ایران به بهانه های مختلف کتاب هایی را در حوزه های دانش جدید در دفاع از طب سنتی به آتش کشیدند. همه مجامع دانشگاهی و حوزوی موضع گیری خوبی در این مورد داشتند. در حوزه علوم پزشکی در جایزه کتاب سال کتاب های خوبی داشتیم. ما تاکنون 46 عنوان کتاب برگزیده و 36 عنوان کتاب در بخش تقدیری در حوزه پزشکی در جایزه کتاب سال داشتیم. آتش سوزی کتاب را محکوم می کنیم و انتظار داریم که مجامع علمی ما در مورد این قضیه به طور علمی برخورد کنند.

 

حسینی پور با بیان اینکه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران مهمترین جایزه کتاب در ایران است، عنوان کرد: این جایزه 36 دوره برگزار شده است. در طول این سال ها 300 هزار و 175 عنوان کتاب ارزیابی شدند. هزار و 642 عنوان کتاب شایسته تقدیر و برگزیده شدند که 646 عنوان کتاب برگزیده و 996 عنوان کتاب شایسته تقدیری بودند. بیشترین آثاری که مورد ارزیابی قرار گرفتند با موضوع ادبیات بودند، سپس کودک و نوجوان، دین، علوم کاربردی، علوم اجتماعی و تاریخ و جغرافیا.

 

وی با اشاره به اینکه بیشترین آثار برگزیده در 36 دوره جایزه کتاب سال مربوط به کتب علوم کاربردی بوده است، افزود: رتبه دوم و سوم به دین و ادبیات تعلق می گیرد. در حوزه آثار تقدیری نیز از میان 996 عنوان کتاب بیشترین آثار مربوط به علوم کاربردی بودند و رتبه دوم و سوم به دین و علوم اجتماعی تعلق می گیرد. بیشترین فردی که در طول این 36 دوره جایزه کسب کرده است، دکتر ابراهیم دینانی با چهار عنوان کتاب است. بعد از آن حسن ابراهیم زاده، محمد باقر وثوقی و محمد حسن دوست هستند. در بخش ترجمه نیز بیشترین جوایز از آن دکتر آذرتاش آذرنوش و سپس عبدالله کوثری و حسن ابراهیمی الوند بوده است. از نظر جنسیت در میان آثار برگزیده باید گفت که هزار و 354 مرد و 238 نفر زن بودند. در حوزه شایسته تقدیری نیز بیشترین افراد مرد بودند.

 

مدیر موسسه خانه کتاب با بیان اینکه ناشران دولتی در کسب جوایز در 36 دوره جایزه کتاب سال پیشتاز بودند، تصریح کرد: مرکز نشر دانشگاهی با 56 عنوان کتاب، دانشگاه تهران با 50 عنوان کتاب و انتشارات علمی فرهنگی با 19 عنوان کتاب در بخش ناشران دولتی پیشتاز بودند. در بخش ناشران خصوصی برگزیده نیز انتشارات فرهنگ معاصر و سخن رتبه اول را داشتند. در بخش ناشران خصوصی شایسته تقدیر انتشارات نی با 13 عنوان کتاب، انتشارات افق با 9 عنوان کتاب و انتشارات سخن با 8 عنوان کتاب در صدر قرار داشتند. ناشران دولتی ما نسبت به ناشران خصوصی بیشترین برگزیده و شایسته تقدیری را داشتند.

 

حسینی پور از برگزاری سی و هفتمین جایزه کتاب سال در 16 بهمن در تالار وحدت خبر داد و افزود: همچون دوره های قبل این مراسم با حضور رییس جمهور برگزار می شود. تعداد آثار برگزیده و شایسته تقدیر در این دوره از جایزه کتاب به ترتیب 13 و 41 عنوان کتاب است. شش عنوان کتاب برگزیده از کشورهای چین، فنلاند، آلمان و روسیه داریم. حوزه ادبیات و رمان از جایزه کتاب سال منفک است در صورتی که ادبیات موتور محرکه هر جامعه است. دبیر علمی، داوران و هیئت علمی جایزه کتاب سال به اجماع رسیدند که حوزه ادبیات و رمان هم در جایزه کتاب سال باید مورد ارزیابی و داوری قرار گیرند.

 

وی خاطرنشان کرد: بیشترین برگزیده ها و تقدیری ها در جایزه کتاب سال مربوط به علوم کاربردی است. به نظر می رسد که وزارتخانه های دیگر همچون وزارت بهداشت باید وارد کار شوند و هر یک کتاب های مربوط به حوزه خود را مورد ارزیابی قرار دهند و جایزه کتاب سال کتاب های مربوط به حوزه علوم انسانی را بررسی کند. متاسفانه مراسم تقدیری ها را در سال 96 و 97 برگزار نکردیم و در نتیجه در سال 98 هم این مراسم برگزار نخواهد شد. برآورد کردم که هزینه جایزه کتاب سال از دبیرخانه تا داوری و برگزاری مراسم و جوایز معادل ساخت چهار کیلومتر راه روستایی است. هر کیلومتر راه روستایی 500 میلیون تومان هزینه می برد. بر این اساس تقاضا دارم که ترتیب اثری داده شود که مراسم تقدیری های جایزه کتاب سال برگزار شود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 888530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha