​۳ شهر و یک روستای صنایع‌دستی ایران جهانی شدند

مونسان گفت: با ثبت شهرهای شیراز، زنجان، ملایر و روستای قاسم آباد در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی از سوی شورای جهانی صنایع‌دستی، تعداد شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی ایران به ۱۴ رسید.

به‌گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، «علی اصغر مونسان» گفت: شورای جهانی صنایع‌دستی به تازگی 3 شهر و یک روستای ایران را در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی ثبت کرده است. با ثبت این چهار شهر و روستا، تعداد شهرها و روستاهای جهانی ایران در این فهرست از 10 به 14 رسید تا همچنان ایران رتبه اول جهان را از این لحاظ دارا باشد.

 

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به عناوین شهرها و روستاهای ثبت شده از سوی شورای جهانی صنایع‌دستی افزود: شیراز از استان فارس به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی، زنجان به‌عنوان شهر جهانی ملیله، ملایر از استان همدان به عنوان شهر جهانی مبلمان منبت و روستای قاسم آباد از استان گیلان به عنوان روستای جهانی چادرشب‌بافی در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی قرار گرفته‌اند.

 

وی با تبریک به شهرها و روستاهای پذیرفته شده در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی خاطر نشان کرد: بر اساس آمار جهانی تا کنون 48 شهر و روستا در دنیا به عنوان شهر یا روستای جهانی صنایع‌دستی به  ثبت رسیده‌اند که 40 شهر در منطقه آسیا و اقیانوسیه، 6 شهر در آمریکای لاتین و 2 شهر در اروپا بوده‌اند.

 

مونسان با اشاره به حفظ رتبه برتر ایران از لحاظ تعداد شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: ایران با ثبت 11 شهر و 3 روستای جهانی، با مجموع 14 عنوان شهر و روستای جهانی صنایع‌دستی، مقام نخست را در میان کشورهای جهان دارد. کشور چین با ثبت 6 شهر و روستای جهانی صنایع‌دستی مقام دوم را به خود اختصاص داده است.

 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پایان صحبت‌های خود ضمن تشکر از حسن توجه ارزیابان و داوران شورای جهانی صنایع‌دستی و قدردانی از تلاش‌های همکاران معاونت صنایع‌دستی در تهیه این پرونده‌ها به همه مردم ایران خصوصا مردم و هنرمندان استان‌های فارس، زنجان، همدان و گیلان تبریک گفت.

 

پیش از این، تبریز برای فرش، اصفهان برای صنایع‌دستی خلاق، مشهد برای گوهرسنگ‌ها، لالجین همدان برای سفال، مریوان کردستان برای کلاش‌بافی(گیوه)، سیرجان کرمان برای گلیم شیریکی پیچ، آباده در حوزه منبت، میبد یزد در رشته زیلوبافی و روستاهای خراشاد خراسان جنوبی در حوزه حوله‌بافی و کلپورگان سیستان و بلوچستان برای سفالگری 7هزار ساله‌ در فهرست شورای جهانی صنایع‌دستی به ثبت رسیده‌اند.

 

این برای اولین بار است که شورای جهانی صنایع‌دستی 4 پرونده از ایران را به طور هم‌زمان مورد بررسی قرار داده است.

 

 

کد خبر 887701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha