تدوین پیش‌نویس قانون جدید مالیات‌های مستقیم/ادامه روند قطع رمز دوم ایستا

ادامه روند قطع رمز دوم،تدوین پیش‌نویس قانون جدید مالیات‌های مستقیم، نگرانی بخش خصوصی درباره مالیات ستانی در بودجه ٩٩، سرعت تامین مالی در اقتصاد با اوراق «گام» ارتقا می‌یابد، افزایش نرخ تورم تولیدکننده بخش برق برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۱۲ بهمن ماه شبستان به شرح زیر است:

سکه بهار آزادی طرح جدید ۵ میلیون و ۴۴ هزار تومان/دلار ۱۳ هزار و ۴۵۴ تومان

امروز (شنبه 12 بهمن) هر گرم طلای 18 عیار 514 هزار و 400 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1589 دلار، سکه بهار آزادی طرح قدیم 5 میلیون و 20 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 5 میلیون و 44 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 566 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 554 هزار تومان و سکه یک گرمی 930 هزار تومان ارزشگذاری و معامله می شود.

 

امروز (شنبه 12 بهمن) در بازار آزاد ارز دلار 13 هزار و 454 تومان، یورو  14 هزار و 950 تومان، پوند 18 هزار و 50 تومانف درهم امارات 3775 تومان، دلار استرالیا 9282 تومان، دلار کانادا 10431 تومان، یوان چین 1995 تومان و لیر ترکیه 2307 تومان معامله می شود.

 

این در حالی است که پنجشنبه (۱۰ بهمن) هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۵۷۸ دلار ارزشگذاری شده بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم ۵ میلیون تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۵ میلیون و ۲۰ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۹۳۲ هزار تومان ارزشگذاری و معامله می شد.

 

همچنین پنجشنبه (۱۰ بهمن) در بازار آزاد ارز دلار ۱۳ هزار و ۴۰۲ تومان، یورو ۱۴ هزار و ۹۰۷ تومان، پوند ۱۷ هزار و ۹۲۰ تومان، درهم امارات ۳۷۷۶ تومان، دلار استرالیا ۹۳۱۳ تومان، دلار کانادا ۱۰۴۶۶ تومان، یوان چین ۱۹۹۵ تومان و لیر ترکیه ۲۳۲۱ تومان معامله می شد.

 

بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای امروز (۱۲ بهمن) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۶ ارز مانند یورو و پوند افزایش و قیمت ۱۹ واحد پولی دیگر کاهش یافت؛ نرخ دلار و ۱۱ ارز دیگر نیز ثابت ماند.

 

تدوین پیش‌نویس قانون جدید مالیات‌های مستقیم

امیدعلی پارسا صبح امروز (شنبه ۱۲ بهمن) و در صبحانه کاری با رییس و اعضای اتاق بازرگانی ایران گفت: مالیات، عمران و آبادانی و جنگ با دشمن همه با هم است و از هم جدا نیست.

رییس کل سازمان مالیاتی با بیان اینکه تنها منبع درآمدی دولت مالیت است، افزود: باید با راه افتادن تولید و اقتصاد و صادرات است که می توان مالیات ستانی داشت.  رییس سازمان امور مالیاتی با طرح این سوال که برای تمشیت امور حاکمیتی دولت با چه نرخی و تا چه اندازه ای باید مالیات از بخش های مختلف گرفت، تصریح کرد: اگر ٣٠ دولت پیشرو را در نظر بگیریم، بیش از ٩٥ درصد از مردم اظهارنامه صادقانه می دهند و نرخ های مالیاتی بدنبال هدف مالیاتی است و تصاعدی و متناسب با درآمد، ثروت و مصرف تعیین می شود و ٥ درصدی هم صادقانه اظهارنامه نمی دهند، به اندازه ای گرفتاری برای آنها درست می شود که هیچ عاقلی ریسک آن را نمی پذیرد.

وی با بیان اینکه هر دولتی برای اعمال حاکمیت خود باید ٢٠ تا ٢٥ درصد از کل GDP را در اختیار داشته باشد، افزود: فقط تصور کنید که قرار است امنیت بنگاه را خودتان باید تامین کنید چه قدر هزینه نیاز دارد. با این ٢٥ درصد می توان امنیت، نظم، عدالت و کالاهای عمومی را تامین کند.

پارسا گفت: در ایران بین ٧ تا ٨ درصد از درآمدهای جامعه به عنوان مالیات در اختیار دولت قرار می گیرد و با این رقم نمی توان تمام اقدامات مورد نیاز را انجام داد. وی اعلام کرد: بین ٣٠ تا ٣٥ درصد از رقم ٢٥ درصد کل تولید ناخالص داخلی از نفت و ٣٥ تا ٤٠ درصد از مالیات و مابقی از طریق استقراض و چاپ اوراق تامین شده است.

 

نگرانی بخش خصوصی درباره مالیات ستانی در بودجه ٩٩

غلامحسین شافعی صبح امروز (شنبه ۱۲ بهمن) و در صبحانه کاری رییس و اعضای اتاق بازرگانی با رییس کل سازمان امور مالیاتی گفت: در حالی که عدالت مالیاتی باید رعایت شود اما می بینیم امروز کسانی که شفاف تر هستند، بیشتر مالیات می دهند و عدالت مالیاتی رعایت نمی شود.

رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه شفافیت و فرار مالیاتی از جمله موارد مورد دغدغه بخش خصوصی هم هست، تصریح کرد: برای اجرای عدالت مالیاتی در کشور باید معافیت مالیاتی در بخش های مختلف و نهادها از بین برود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: چرا دولت قصد دارد مالیات بر عایدی بر سرمایه بگیرد، ولی مالیات بر مستغلات نداریم؟ شافعی گفت: در بودجه سال آینده درصد بالایی به مالیات ها اضافه شده و بخش خصوصی نگران است که افزایش مالیات در بودجه سراغ شفاف ها رفته و از آنها گرفته شود.

 

سرعت تامین مالی در اقتصاد با اوراق «گام» ارتقا می‌یابد

تسهیل‌سازی تأمین مالی صنایع همیشه از جمله اهداف راهبردی دولت بوده است. درحال حاضر، بازار پول بیش از ۹۰ درصد و بازار سرمایه تا حدود ۸ درصد در تأمین مالی سهم بر عهده دارند که البته با سیاست‌های تازه دولت قرار است بازار سرمایه نقش پررنگ‌تری در تأمین مالی بر عهده بگیرد. در این میان، حضور نزدیک به ۴۰ صنعت کلان و خرد در بازار سرمایه هم مزید بر علت شده است تا روند تأمین مالی در این بازار با تنوع و کثرت بیشتری از جهت راه‌های جذب نقدینگی مواجه شود. انتشار اوراق «گام» و وضعیت تأمین مالی صنایع در بازار سرمایه‌محور گفتگو دو ماهنامه تازه های اقتصادی با افسانه اروجی، معاون بازار فرابورس است که در ادامه آن را می‌خوانید.

انتشار اوراق «گام» به چه میزان می‌تواند در کیفی‌سازی تأمین مالی در اقتصاد ایران تأثیرگذار باشد؟

از جمله مواردی که برای افزایش نقدینگی شرکت‌ها در دستور کار هم‌زمان بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارد اوراق «گام» است که با توجه به اینکه انتشار آن از طریق بانک مرکزی اتفاق می‌افتد، در نهایت به‌دلیل قابلیت معاملات ثانویه آن، این اوراق مورد استقبال بیشتری توسط تولیدکنندگان و تأمین کنندگان قرار می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، تأمین سرمایه در گردش تک‌به‌تک نهاده‌های تولیدی از شبکه پولی و مالی نیازمند صرف زمان زیادی است. این زمان زیاد باعث می‌شود سرعت تولید به‌مراتب کمتر و کمتر شود و به‌دلیل زنجیره‌ای‌بودن فرایندهای تولید، این کاهش سرعت در سرعت رشد تولید ملی نیز اثر کاهنده‌ای دارد. اوراق «گام» این امکان را برای بنگاه‌های اقتصادی فراهم می‌کند که بتوانند با به گردش درآوردن اسناد دریافتنی خود زمان کمتری را صرف تأمین سرمایه در گردش کنند. در واقع، «گام» اوراق ‌بهادارسازی حساب‌ها و اسناد دریافتنی بنگاه‌های اقتصادی است.

 

افزایش نرخ تورم تولیدکننده بخش برق

شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در فصل پاییز سال ١٣٩٨ به عدد ١٣٣.٦٨ رسید که نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (١٢٠.٥٢)، ١٠.٩٢ درصد افزایش داشته است. درصد تغییرات میانگین شاخص کل بخش برق در چهار فصل منتهی به فصل پاییز سال ١٣٩٨ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه)، ٢.٣١- است.

بر اساس این آمار، شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در ساعات اوج بار در فصل پاییز سال ١٣٩٨ به عدد ١٢٩.٨٠ رسید که نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (١٢٠.٩١)، ٧.٣٥ درصد افزایش داشته است. درصد تغییرات میانگین شاخص کل بخش برق در ساعات اوج­ بار، در چهار فصل منتهی به فصل پاییز سال ١٣٩٨ نسبت به دوره مشابه سال قبل (میانگین تورم سالانه)، ١.٦٦- است.

همچنین شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در ساعات میان‌بار در فصل پاییز سال ١٣٩٨ به عدد ١٢٩.٠٦رسید که نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (١١٤.٤١)، ١٢.٨١ درصد افزایش داشته است. درصد تغییرات میانگین شاخص کل بخش برق در ساعات میان­بار، در چهار فصل منتهی به فصل پاییز سال ١٣٩٨ نسبت به دوره مشابه سال قبل (میانگین تورم سالانه)، ٢.٧٩- است.

 

تورم تولیدکننده فصلی بخش صنعت منفی ۲.۳ درصد شد

براساس اعلام مرکز آمار تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) در فصل پاییز ١٣٩٨ به منفی ٢,٣ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل، ٢.٥ واحد درصد کاهش دارد. در میان بخش­‌های مختلف صنعتی، کم­ترین تورم فصلی مربوط به رشته فعالیت­‌های صنایع زغال سنگ و پالایشگاه­‌های نفت (منفی ١٠.٧ درصد)، تولید کاغذ و محصولات کاغذی (منفی ٤.٦) و صنایع محصولات شیمیایی (منفی ۲) و بیش­‌ترین آن به ترتیب مربوط به تولید ماشین­‌آلات اداری و محاسباتی (٢٦.٦ درصد)، تولید پوشاک، عمل­ آوردن و رنگ کردن پوست خزدار (٩.٥) و تولید سایر وسایل حمل و نقل (٧.٨ درصد) است.

تورم نقطه به نقطه

تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) در فصل پاییز ١٣٩٨ به ٢٧,٠ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل، ٣٣.٦ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در فصل پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل پاییز سال قبل، ٢٧ درصد افزایش دارد. در بخش­‌های مختلف صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به تولید زغال سنگ و پالایشگاه­‌های نفت (٦.٤ درصد) و بیش­ترین آن مربوط تولید ماشین­‌آلات اداری و محاسباتی (١١٨.٩ درصد) است.

 

ادامه روند قطع رمز دوم ایستا/اجرای مرحله دوم در ۱۲ بانک

روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: پیرو اقدامات انجام‌شده در مورد قطع رمز دوم ایستا (رمز دوم فعلی کارت بانکی) از روز هشتم بهمن‌ماه، به اطلاع هموطنان می‌رساند ادامه روند قطع رمز دوم ایستا در بانک‌ها و موسسات اعتباری به شرح ذیل است:

بانک‌ کشاورزی در روز سیزدهم بهمن‌ماه جاری

بانک‌های رفاه و سینا در روز چهاردهم بهمن‌ماه جاری

بانک‌های مسکن، ملت، دی و قوامین در روز پانزدهم بهمن‌ماه جاری

بانک‌های سامان، توسعه تعاون، قرض‌الحسنه مهر ایران، پست‌بانک و موسسه اعتباری ملل در روز شانزدهم بهمن‌ماه جاری

قطع سرویس رمز دوم ایستا در سایر بانک‌ها نیز متعاقبا اعلام خواهد شد.

در پایان مجدد تاکید می‌شود مشتریان محترم بانکی ظرف چند روز آینده نسبت به فعال‌سازی «رمز دوم پویا» به‌ویژه از طریق روش دریافت پیامک با مراجعه به وب‌سایت بانک یا خودپرداز و یا شعبه اقدام لازم را انجام دهند./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 887689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha