سهم اندک مجالس مذهبی زنان از اعزام مبلغ/ نیازمند تخصیص اعتبار هستیم

نیکوبرش گفت: اعلام نیاز برای مبلغ در کشور به خصوص ازسوی زنان بسیار بالاتر از امکانات سازمان تبلیغات اسلامی است که لازمه آن اختصاص بودجه فرهنگی خاص به این موضوع است.

فرزانه نیکوبرش، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در گفت و گو با خبرنگار شبستان پیرامون اعزام مبلغ به نقاط مختلف کشور به مناسبت ماه محرم و صفر گفت: اعزام مبلغ باتوجه به نیازهای موجود در استان ها صورت می گیرد، به طور کلی اعزام مبلغ از نظر هزینه به دو شکل انجام می شود؛ یکی آن دسته که سازمان تبلیغات اسلامی تأمین اعتبار می کند و دیگری اعزام هایی که ازسوی مرکز و شهر مورد نظر پرداخت می شود. به طور کلی سازمان تبلیغات درخصوص اعزام به شهرهای متمرکز (مراکز استان ها) محدودیت مالی دارد.

 

وی افزود: هزینه های اعزام، شامل اسکان، رفت و آمد و درآمد مبلغین می شود؛ که گاهی بر اساس شرایط خاص به ویژه برای بانوان مبلغ، باید هزینه ای ویژه صرف شود.

 به گفته نیکوبرش؛ بین 10 تا 15 درصد مبلغین اعزامی بانوان هستند. این بخش از اعزام جدا از تأمین هزینه ای است که معتمدان محلی به عهده می گیرند.

 

وی بااشاره به بازخوردهای اعزام مبلغ خاطر نشان کرد: مبلغ به عنوان یک فرد با تجربه و اهل فن با حضور در یک منطقه با توجه به مسائلی که در آن جامعه وجود دارد مانند آسیب های اجتماعی و آسیب های رفتاری سعی می کند محور اصلی بحث را متناسب با شرایط محیطی ارائه دهد تا اثر بخشی لازم را بر شنونده داشته باشد. به گفته وی؛ در بحث تبلیغ مهم ترین ویژگی یک مبلغ مخاطب شناسی است.

 

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی، با اشاره به در خواست های مکرر برای اعزام مبلغان زن افزود: با توجه به این که زنان سهم بیشتری در مجالس عزاداری دارند به تبع اعلام نیاز بالاتری برای مبلغ دارند، حتی بر اساس ارتباط خوبی که میان آن ها با مردم برقرار می شود زمینه های مشاوره ای نیز ایجاد می شود که به دلیل کمبود امکانات  ادامه این شکل رابطه عمر چندانی ندارد.

 

وی با بیان این مطلب که درخواست مبلغ در کشور بسیار بالا است، گفت: اعلام نیازی که از نقاط مختلف کشور به سازمان اعلام می شود بسیار بالاتر از امکانات و داشته های سازمان است؛ که گاهی از حد توان ما خارج می شود. این نشان دهنده نیاز به تخصیص بودجه در بخش های فرهنگی است، تا بتوانیم پاسخگوی درخواست های مردم باشیم.
 

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه با اشاره به زمان آغاز اعزام تصریح کرد: اعزام های مبلغین چند روز قبل از آغاز محرم شروع می شود و به تناسب نیاز و درخواست مردم، مبلغین دهه اول یا کل ماه محرم در شهر مورد نظر به فعالیت ادامه می دهند. به گفته وی؛ اعزام مبلغان سازمان تبلیغات اسلامی در طول دو ماه محرم و صفر ادامه دارد.

 

وی بااشاره به سخن امام خمینی (ره) که فرمودند: «ما هرچه دارم از محرم و صفر است»، این احساس نیاز را ناشی از ریشه دار بودن فرهنگ عاشورا در بطن و جان مردم دانست.


نیکوبرش بااشاره به میزان تحصیلات مبلغین زن خاطر نشان کرد: با توجه به ساماندهی مبلغین در سازمان 16 هزار مبلغ و 11 هزار مداح شناسایی شد. ازمیان این تعداد سعی شد افراد دارای مدرک حوزوی سطح 2 و 3 انتخاب شوند که آشنایی با معارف اسلامی داشته باشند. البته در جمع مبلغین منتخب افرادی با تحصیلات دکتری نیز حضور دارند.


وی با تأکید بر توجه ویژه سازمان به تدوین برنامه ای خاص برای مبلغین افزود: هر ساله سعی می کنیم یک دستور العمل مشخصی را در بحث محورهای تبلیغی برای مبلغین ارائه کنیم که معمولا در مناسبت های خاص بحث «ره توشه» که محصول همکاری دفتر تبلیغات اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی است یک سری سر فصل های مورد نیاز تدوین می شود. به گفته وی؛ این سرفصل ها که شامل مسائل روز و بحث های معرفتی می شود براساس مستندات و کتاب های معتبر تهیه می شود.


نیکوبرش خاطر نشان کرد: از مباحثی که مبلغین در جلسات به آن ها به شکلی خاص اشاره می کنند می توان به موضوع خانواده و آسیب های خانواده و وضعیت موجود جامعه، آگاهی بخشی و بصریت افزایی اشاره کرد.


وی مهم ترین موضوع مورد توجه مبلغین را همان بحث آگاهی بخشی عاشورایی دانست و تصریح کرد: از دیگر مباحثی که مبلغین مورد توجه قرار می دهند هوشیاری، دشمن شناسی و حضور در صحنه های مختلف انقلاب است.


پایان پیام/

 

کد خبر 88733

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha