امامت امام جواد (ع) در کودکي حقانيت تشيع را به اثبات رساند

قرآن و معارف: عضو هيئت‌ علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت: امامت امام جواد (ع) در کودکي معجزه اي الهي بود که حقانيت تشيع را به اثبات رساند.

حجت‌الاسلام دکتر غلامحسن محرمي، عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي به خبرنگار شبستان گفت: زندگي امام جواد (ع) سرشار از معجزات، کرامات و درس‌ها و اندرزها براي همه انسان‌ها به خصوص شيعيان است.

وي افزود: شيعه معتقد است که امامان براي اثبات امامت خود بايد هم توسط امام قبلي تعيين شده باشند که به آن نص مي‌گويند و هم معجزه و کرامت داشته باشند اما در مورد امام جواد (ع) اصلا خود وجود حضرت و امامت ايشان در کودکي معجزه الهي بود که باعث اثبات حقانيت تشيع شد.

حجت‌الاسلام محرمي ادامه داد: بعد از امام موسي کاظم (ع) گروهي معتقد بودند که وي مهدي موعود (عج) بوده و بعد از او امام ديگري وجود ندارد، اين گروه واقفيه ناميده شدند.

وي اظهار کرد: واقفيه براي اينکه ثابت کنند امام کاظم (ع) آخرين امام بوده و علي بن موسي (ع) امام نيست دلايلي مي‌آوردند که يکي از اين دلايل اين بود که امام رضا (ع) پسر ندارد اما با تولد امام جواد (ع) امامت امام رضا (ع) و حقانيت عقيده شيعه دوازده امامي ثابت شد.

عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در توضيح اعجاز امامت امام جواد (ع) بيان کرد: همچنين اهل سنت و گروه زيديه مقام معنوي امام را انکار مي‌کنند و معتقد بودند علم امام مانند علم ديگران است نه اينکه علم الهي باشد. امام جواد (ع) از اين جهت عقيده شيعه دوازده امامي را ثابت کرد زيرا در سن هفت يا 9 سالگي به مقام امامت رسيد.

وي در تشريح مقام علمي امام جواد (ع) گفت: در زمان مأمون مناظرات زيادي ميان امام جواد (ع) و پيروان مذاهب ديگر برگزار شد و امام جواد (ع) در همه اين مناظرات با متانت و تسلط کامل بر قرآن و حديث بر مخالفان پيروز شد.

حجت‌الاسلام محرمي افزود: مقام علمي امام جواد (ع) تا جايي بود که حتي باعث برانگيخته شدن حسادت علماي درباري شد و بدگويي آنها نزد معتصم باعث شد معتصم تصميم به قتل حضرت بگيرد.

وي در توضيح شرايط عصر امام جواد (ع) گفت: بعد از شهادت امام موسي کاظم (ع) خلفاي عباسي به اين نتيجه رسيدند که با مبارزه و سرکوب امامان نمي‌توانند از پيشرفت و رشد شيعه جلوگيري کنند، به همين دليل سياست کنترل را جايگزين سياست سرکوب کردند.

عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي تأکيد کرد: اينکه در تاريخ مي‌بينيم مأمون امام رضا (ع) را به مرو مي‌آورد دليلش چيزي جز کنترل امام نيست و همين سياست باعث مي‌شود که مأمون دختر خود را به ازدواج امام جواد (ع) درآورد تا امام را حتي در درون خانه خود کنترل کند.

وي صبر، وقار و مقام علمي را از ويژگي‌هاي امام جواد (ع) برشمرد و افزود: نبايد امام جواد (ع) را تنها به عنوان الگوي جوانان مطرح کرد بلکه بايد وي را به عنوان انسان کامل و الگوي تمام انسان‌ها عنوان کرد زيرا امامت به سن نيست و کسي که امام شد الگوي تمام انسان‌هاست نه قشر خاصي از مردم.

حجت‌الاسلام محرمي ادامه داد: جوانان مي‌توانند از سراسر زندگي امام جواد(ع) درس بگيرند؛ در روايتي آمده است که کسي به عنوان هديه براي امام جواد (ع) که در سن کودکي به سر مي‌برد اسباب‌بازي آورد، امام ناراحت شده و فرمود ما براي بازي خلق نشده‌ايم.

وي تأکيد کرد: اين درس بزرگي است براي جوانان که گرچه سن جواني اقتضائاتي دارد و شور و انرژي در جوان غوغا مي‌کند اما اين دليل بر گذراندن اوقات به بطالت و لهو و لعب نمي‌شود و جوان بايد نيروهاي خود را در مسير کمال انساني به کار گيرد.

پايان پيام/

کد خبر 887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha