به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «رویا پل خانی» با بیان اینکه تاریخ کاشت مناسب گل نسترن در مرودشت از پاییز تا اواخر زمستان است، گفت: هر زمانى که برف و یخبندان نباشد، مى توانیم قلمه نسترن را به زمین بنشانیم و از هر هکتار اراضی کشت شده گل نسترن، بیش از هفت هزار لیتر عرق نسترن تولید میشود.
کارشناس زراعت جهاد کشاورزی حومه مرودشت افزود: این گیاه از سال سوم به بعد اقتصادی می شود، متوسط برداشت آن از هر هکتار حدود سه تن و ازدیاد آن نیز به وسیله کاشت بذر و قلمه انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه از گل و میوه نسترن در صنایع دارویی استفاده می شود، بیان کرد: میوه گل نسترن به علت دارا بودن املاح معدنی و ویتامین C در درمان اختلاط خونی، بیماریهای ناشی از التهاب و ورم کلیهها به کار میرود.
وی تاکید کرد: نسترن (Rosa canina) نوعی رز وحشی با گلهای ریز است که به رنگهای سفید، قرمز و گاهی زرد یافت میشود و دارای بوی کم اما مطبوعی است.
پل خانی با اشاره به اینکه مرودشت به دلیل دارا بودن آب و هوای مناسب مستعد کشت انواع گیاهان زراعی و باغی است، گفت: بیش از 2 هزار و 800 هکتار انواع گیاه دارویی در مرودشت کشت شده است.
گفتنی است، عرق نسترن با طبیعتی معتدل، آرام بخش و تقویت کننده قلب و اعصاب است.
نظر شما