به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « حجت الاسلام حسین زارع زاده» امروز در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت: ظرفیت موقوفات استان از لحاظ تعداد در رتبه پنجم و بر اساس تعداد رقبه در رتبه دهم قرار دارد اما متاسفانه مدیریت موقوفات به شکلی بوده که درآمد آنها در طول سال های گذشته متناسب نبوده و به نظر می رسد با آنچه باید باشیم، فاصله داریم.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد خاطرنشان کرد: در سال های اخیر اقدامات مناسبی انجام شده و سیاست گذاری به نحوی است که در آینده افزایش درآمد داشته باشیم و به جایی برسیم که وقف بتواند بخشی از مشکلات جامعه را حل کند.
وی با اشاره به سرمایه گذاری ها در حوزه وقف بیان کرد: در چند ماه آینده پروژه های مختلفی در استان به بهره برداری می رسد که مجتمع ابریشم در بلوار شهید عابدی، پمپ بنزین شیخ محمد سلطان از جمله این موارد است.
حجت الاسلام زارع زاده بیان کرد: سرمایه گذاری در حوزه موقوفات می تواند به توسعه استان کمک کند زیرا نفع آن به مردم می رسد.
وی گفت: با توجه به رویکرد جدید سازمان اوقاف و فعال شدن مراکز افق در امامزادگان شاهد فعالیت های اجتماعی هستیم که در زمینه آسیب های اجتماعی و حمایت های اقتصادی فعالیت می کند.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد گفت: وقف یک دولت کوچک است که در تمامی حوزه ها فعالیت دارد ولی با توجه به عقب ماندگی تاریخی سعی داریم آن را جبران کنیم.
حجت الاسلام زارع زاده بیان کرد: در یک سال گذشته 223 نفر از روحانیون حوزه های علمیه قم و روحانیون بومی به بقاع متبرکه اعزام شدند.
وی بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون 31 وقف جدید را داشتیم که بیشترین وقف مربوط به شهرستان تفت و یزد است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد ادامه داد: برگزاری طرح آرامش بهاری در 55 بقعه متبرکه، برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در 60 بقعه، کمک به هیات مذهبی و مساجد در قالب طرح شمیم حسینی، طرح ولایت علوی در 60 بقعه، طرح نشاط معنوی از جمله اقدامات دیگر ما در سطح استان بوده است.
حجت الاسلام زارع زاده بیان کرد: همچنین برگزاری ضیافت الهی در 55 بقعه، برگزاری سوگواری یاس نبوی، حضور 17 مبلغ اعزامی در طول اجرای طرح در سطح شهرستان ها، اجرای طرح پیوند آسمانی نیز به عنوان فعالیت های دیگر ما بوده است.
وی گفت: با توجه به سیل های اخیر در سطح کشور یکی از اقدامات ما کمک به مردم این مناطق بود که راه اندازی پایگاه کمک به سیل زدگان، برپایی موکب امامزاده جعفر(ع) در استان لرستان، ارسال مواد غذایی به این استان ها، ارسال 420 تخته پتو از محل موقوفه ابراهیم نورالله یزد، ارسال لباس و چکمه و ... به این مناطق به عنوان این فعالیت ها بوده است.
حجت الاسلام زارع زاده بیان کرد: آزادی زندانیان غیر عمد به تعداد 12 نفر با مبلغ حدود 120 میلیون تومان، طرح مهر تندرستی برای مصرف دارو و درمان نیازمندان، برگزاری طرح مهر تحصیلی نیز در استان یزد پیگیری شده است.
وی گفت: 756 جلد سند مالکیت برای موقوفات ثبت شده است که می تواند بسیار مهم و موثر باشد زیرا 1303 رقبه وقفی دارای سند مالکیت شده است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد بیان کرد: 77 پرونده ملی، 206 پرونده سطح عادی ، 450 پرونده در جریان داریم که 79 حکم از ابتدای سال اجرا کردیم.
حجت الاسلام زارع زاده بیان کرد: در آمد موقوفات تاکنون 9 میلیارد و 800 میلیون تومان بوده است که این میزان با تعداد رقبات بسیار ناچیز است اما معتقدیم که ظرفیت آن موجود است
وی افزود: بزرگترین مانع برای ما نیروی انسانی است و پس از آن نیز تعرفه ها و کمتر راغب بودن سرمایه گذاران به عنوان مشکلات دیگر ما است.
وی گفت: 116 موقوفه جدیدا در سامانه جامع اطلاعات ثبت شده است یعنی شناسایی جدید شده اند زیرا پیش از آن پرونده نداشته اند.
امسال از تسهیلات سازمان اوقاف برای سرمایه گذاری در این حوزه 14 میلیارد تومان مجوز است که 4 میلیارد تومان آن جذب شده و 10 میلیارد تومان آن تا پایان سال جذب می شود.
مشارکت در طرح بازآفرینی شهری از جمله اقدامات دیگر ما در سال گذشته بود که در سطح کشور نیز خوب بوده است.
با مشارکت دستگاه های دیگر می توانیم اماکن موقوفه را در اختیار نیازمندان قرار دهیم و در این راستا می توانیم همکاری داشته باشیم.
حفظ میراث فرهنگی بر همه ما واجب است زیرا این ها هویت ما است و نباید به سمتی برویم که شناسنامه خود را از بین ببریم.
نظر شما