به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «اسکندر مومنی» امروز( سه شنبه هشتم بهمن) در نشست رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته جهاد بزرگی در عرصه مبارزه با مواد مخدر انجام شده است، مقام معظم رهبری عرصه مبارزه با مواد مخدر را یک جهاد بزرگ تعبیر کردند؛ چرا که مواد مخدر دشمن انسانیت و بشریت است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مواد مخدر در رأس آسیبهای اجتماعی قرار دارد تصریح کرد: این بلای خانمانسوز منشأ آسیبهای زیادی ازجمله طلاق، سرقت، قتل و سایر جرایم است.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات و تجهیزات در حوزه مبارزه با مواد مخدر نسبت به سالهای گذشته دو برابر شده است اظهار کرد: یکی از اولویتهای ما ساماندهی معتادان متجاهر است، خوشبختانه امروز در بسیاری از کلانشهرها بهویژه پایتخت کارهای گستردهای در این زمینه صورت گرفته است.
مومنی با بیان اینکه کشف مواد مخدر 18 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است افزود: بالاترین میزان کشفیات مواد مخدر در تاریخ ایران و دنیا مربوط به امسال است ضمن اینکه کشفیات به تنهایی شاخص نیست اما این مقابله جهاد گونه به صورت هدفمند صورت گرفت و تعداد شهدای ما نسبت به سال گذشته 80 درصد کاهش داشته است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: در گذشته قلب پایتخت محلی برای فروش مواد مخدر، قاچاق و محلی برای معتادان متجاهر بود و استحکاماتی ساخته بودند، اما با تلاشهای صورت گرفته، این مناطق پاکسازی شد.
وی در خصوص طرح یاری گران بیان کرد: این طرح در حوزه درمان، کاهش آسیب و پیشگیری اقدام بسیار خوبی است که با توجه به کمکهای سایر نهادها در آینده منتظر اتفاقات خوبی در این حوزه هستیم.
مومنی با بیان اینکه ۷۵ درصد از مواد کشف شده در شرق کشور و ۲۵ درصد مابقی در سایر نقاط کشور بوده است خاطر نشان کرد: ۷۰ درصد از این مواد با کارهای اطلاعاتی کشف شده و عملیاتها و درگیریها نیز ۵۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: یکی از مواردی که ما را به چالش میکشد، همراه نبودن کامل قانون است. قانون باید اصلاح شود چرا که قانون باید برای دست اندرکاران تسهیل کننده و برای مجرمان بازدارنده باشد.
وی اظهار کرد: امروز باید قدرت نه گفتن در بین جوانان افزایش پیدا کند، بیش از ۳۰ درصد دانشآموزانی که به این موضوع مبتلا شدند در پرسشی که از آنها شد، گفتند که فکر نمیکردیم به اعتیاد مبتلا شویم و بیش از ۳۰ درصد دیگر گفتند نتوانستیم در تعارف دوستانمان نه بگوییم بنابراین اگر صیانت درونی جوانان تقویت شود تا قدرت نه گفتن را یاد بگیرند میتوانیم در این حوزه باکاهش روبرو بشیم.
وی بر لزوم اتخاذ اقدامات پیشگیرانه تاکید کرد و افزود: در کنار درمان، مقابله و پیشگیری باید توجه شود تا معتاد جدیدی به چرخه اعتیاد افزوده نشوند.
نظر شما