اصلاح قوانین تعزیرات و جریمه‌ها در چرخه بروکراسی اداری/چهار عرضه عمده در راه فرابورس

اصلاح قوانین تعزیرات و جریمه‌ها در چرخه بروکراسی اداری، مادر همه تخلفات صنفی درج نکردن قیمت است، افزایش قیمت طلا و دلار، ترخیص تجهیزات استخراج رمزارز از گمرکات به‌ شرط مجوز، چهار عرضه عمده در راه فرابورس برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۸ بهمن ماه شبستان به شرح زیر است:

اصلاح قوانین تعزیرات و جریمه‌ها در چرخه بروکراسی اداری مانده است

یاسر رایگانی شب گذشته (دوشنبه 7 بهمن) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی اقدامات سازمان تعزیرات در مسیر تنظیم بازار و کنترل قیمت ها پرداخت و در این زمینه درباره لزوم زدن برچسب قیمت به کالاها گفت: جریمه برچسب قیمت نزدن بر کالا‌ها، اصلا بازدارنده نیست چون جریمه برچسب قیمت نزدن ۹۵ هزار تومان است در حالی که فقط در شعبه‌های تعزیرات هزینه بررسی و رسیدگی به آن حدود ۱۵۰ هزار تومان می‌شود که نشان می‌دهد این میزان جریمه، اصلا بازدارنده نیست.

 

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه مفهوم عدم بازدارندگی جریمه برچسب قیمت نزدن بر کالا‌ها به این معنا نیست که که مردم از این تخلف بگذرندف گفت: این امر مهمی است که باید مردم ان را در نظر بگیرند چرا که تکرار این نوع تخلف حتی به تعطیلی محل کسب متخلف منجر می شود.

 

رایگانی درباره تلاش های این نهاد برای اصلاح جریمه ها و قوانین تعزیرات گفت: طرح‌ها و تقاضای ما برای اصلاح قوانین تعزیرات و جریمه‌ها در چرخه بروکراسی اداری مانده و تاکنون به جایی نرسیده است.

 

برخی از قوانین هم ممکن است زمینه ساز تخلفات شود

خسرو ابراهیم نیا شب گذشته (دوشنبه 7 بهمن) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی اقدامات انجام شده برای تنظیم بازار پرداخت و با بیان این نکته که کاسب حبیب الله است، گفت: اکثر قریب به اتفاق کاسبان و واحد‌های صنفی ما درست کارند و براساس شرع و قانون فعالیت می‌کنند.

 

نایب رئیس اتاق اصناف نیز با بیان این که ۵ ریال جریمه هم برای کاسب زیاد و برای او خسارت بزرگی است، گفت: این جریمه از آن جهت مهم است که با اعتبار و آبروی شغلی و حسن شهرت کاسب در ارتباط است.

 

ابراهیم نیا با اشاره به اینکه برخی از قوانین هم ممکن است زمینه ساز برخی تخلفات شود، گفت: بازرسی‌های ما سنتی است و باید متحول شود.

 

وی با اشاره به اینکه بازرسان به صورت تخصصی به واحدهی صنفی مراجعه کنند، گفت: خیلی از این پرونده‌ها که تشکیل می‌شود و در نهایت هم فرد با ارائه اسناد و فاکتور‌ها تبرئه می‌شود به تخصص نداشتن بازرسان در آن صنف، مربوط می‌شود.

 

مادر همه تخلفات صنفی درج نکردن قیمت است

سیدجواد احمدی شب گذشته (دوشنبه 7 بهمن) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی اقدامات انجام شده برای تنظیم بازار پرداخت با بیان اینکه مادر همه تخلفات صنفی درج نکردن قیمت است، گفت: کسی که قیمت روی جنس و کالایش نمی‌زند نیتش گرانفروشی است که تخلفی بزرگ است.

 

معاون بازرسی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به اینکه مردم هم باید خودشان در مسیر برخورد با تخلفات کمک کنند، گفت: مردم باید از فروشندگانی که برچسب قیمت نمی‌زنند خرید نکنند.

 

وی درباره جریمه برچسب نزدن قیمت بر کالاها نیز گفت: درست است که جریمه درج نکردن قیمت کم است اما باید آنقدر این جدی گرفته و تکرار شود که متخلف را پشیمان کند.

 

احمدی در ادامه با اشاره به اینکه درصد کمی از واحد‌های صنفی تخلف دارند، گفت: از هر ۱۰۰ بازرسی فقط ۶.۵ درصد منجر به تشکیل پرونده می‌شود و ۹۳.۵ درصد درست و سالم و قانونی فعالیت می‌کنند.

 

افزایش قیمت طلا و دلار

امروز (سه شنبه 8 بهمن) هر گرم طلای 18 عیار 511 هزار و 100 تومان، هر انس طلا در بارازهای جهانی 1580 دلار، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 980 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 5 میلیون و 12 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 550 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 540 هزار تومان، سکه 935 هزار تومان ارزشگذاری شده است.

 

امروز (سه شنبه 8 بهمن) دلار 13 هزار و 407 تومان، یورو 14 هزار و 900 تومان، پوند 17 هزار و 866 تومان، دلار استرالیا 9246 تومان، دلار کانادا 10381 تومان، یوان چین 1979 تومان، لیر ترکیه 2299 تومان ارزشگذاری شده است.

 

این در حالی است که روز گذشته (دوشنبه 7 بهمن) هر گرم طلای 18 عیار 505 هزار و 600 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1579 دلار ارزشگذاری شده بود. روز گذشته همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 935 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 955 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 500 هزار تومان و ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 500 هزار تومان و سکه یک گرمی 933 هزار تومان بود.

 

روز گذشته (دوشنبه 7 بهمن) در بازار آزاد ارز نیز دلار 13 هزار و 400 تومان، یورو 14 هزار و 900 تومان، پوند 17 هزار و 829 تومان، دلار استرالیا 9310 تومان، دلار کانادا 10377 تومان، یوان چین 1973 تومان، لیر ترکیه 2297 تومان ارزشگذاری و معامله می شد.

 

بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای امروز (سه شنبه ۸ بهمن) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۶ ارز مانند یورو و پوند کاهش و قیمت ۸ واحد پولی دیگر افزایش یافت؛ نرخ دلار و ۱۲ ارز دیگر نیز ثابت ماند.

 

ترخیص تجهیزات استخراج رمزارز از گمرکات به‌ شرط مجوز

یکی از مباحث مرتبط با استفاده از فناوری رمزارز تامین تجهیزات و امکان ترخیص آنها از مبادی ورودی کشور به‌ همراه مقررات‌گذاری در این زمینه است. گمرک به‌عنوان دستگاه مسئول در بخش ورود و خروج کالا به کشور در زمینه تعریف کد مخصوص شناسایی تجهیزات استخراج رمزارز، دریافت حقوق گمرکی، ترخیص کالاهای مورد نیاز این بخش و همچنین امکان ترانزیت آن مسئولیت دارد. برای بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته توسط گمرک ایران دو ماهنامه تازه های اقتصاد با مهرداد جمال ارونقی؛ معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران گفتگویی انجام داده که متن آن را در زیر می خوانید:

 

اقدامات گمرک ایران به‌ عنوان کنترل‌کننده ورود و خروج کالا به کشور در بحث تجهیزات استخراج رمزارز تاکنون چه بوده است؟

موضوع کریپتوکارنسی مستقیماً به سازمان گمرک مربوط نیست و گمرکات به‌عنوان اجراکننده مقررات در امور مختلف مربوط به ورود و خروج کالا به کشور تعریف شده‌اند و این‌گونه نیست که گمرک خود مقررات‌گذاری داشته باشد. ولی وظایف و اختیاراتی طی ماده ۳ قانون امور گمرکی به گمرک داده شده که در آن تصریح شده است از دو جنبه یکی بحث اخذ حقوق ورودی و دیگری مبحث کنترل‌هایی که باید انجام بدهد، باید توسط گمرک پیگیری شود. علاوه بر اینکه گمرک یک سازمان مجری است، سازمانی ناظر و کنترل‌کننده نیز محسوب می‌شود و به این دلیل خیلی از مجوزها را باید کنترل کند تا اینکه کالایی خلاف مقررات وارد کشور نشود؛ همچنین، بحث‌های قرنطینه‌ای توسط گمرک کنترل می‌شود و مباحث استاندارد و سایر مجوزهایی که کنترل آن‌ها به گمرک واگذار شده است. یکی از مواردی که درحال حاضر نیز بحث روز محسوب می‌شود موضوع استخراخ رمزارز است. در گمرک به‌دلیل اینکه باید حقوق ورودی را وصول و کنترل‌های گمرک را اعمال کنیم، همهٔ کالاها تحت یک کد شناسایی به گمرک اعلام می‌شوند و در واقع یک سیستم هماهنگ‌شدهٔ توصیف و کدگذاری کالا داریم که همهٔ کالاها طبق همان کد باید به گمرک اظهار شوند. علاوه بر اینکه نام تجاری کالا به گمرک اعلام می‌شود، چیزی که برای گمرک ملاک قرار می‌گیرد کد شناسایی کالاست که به‌عنوان کد سیستم هماهنگ‌شده شناخته می‌شود. هم کنترل‌های گمرک حول آن کد می‌چرخد و هم بحث حقوق ورودی تجهیزات است که باید با کد شناسایی اخذ شود.

 

چهار عرضه عمده در راه فرابورس

میز عرضه عمده فرابورس به تازگی میزبانی از دو شرکت بیمه‌ای، یک شرکت فولادی و یک شرکت بازرگانی را پذیرفته است. بر این اساس چهار شرکت توسعه بازرگانی آهن و فولاد میلاد، شرکت فولاد کاویان، بیمه آرمان و بیمه پاسارگاد به ترتیب در ۱۲، ۲۶ و ۲۸ بهمن و ۵ اسفند راهی میز حراج خواهند شد.

بر اساس اعلام فرابورس، در نزدیک‌ترین معامله ۵.۶ درصد از سهام غیرمدیریتی شرکت توسعه بازرگانی آهن و فولاد میلاد با نماد «بمیلا۴»، مندرج در تابلو زرد بازار پایه فرابورس، شنبه هفته آینده به صورت عمده و نقد به فروش خواهد رسید. قیمت پایه برای هر سهم این شرکت ۸۸۰۰ ریال تعیین شده و با احتساب ۱۸ میلیون سهام قابل عرضه، مبلغ ۱۵ میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال برای حضور در این رقابت مورد نیاز خواهد بود. در این میان شرکت کارگزاری توسعه اندیشه دانا به عنوان کارگزار عرضه کننده معرفی شده است.

در دومین عرضه عمده، شرکت فولاد کاویان در نماد «فوکا۴» مندرج در تابلوی نارنجی بازار پایه فرابورس، بالغ بر ۲۹ درصد از سهام مدیریتی غیرکنترلی در ۲۶ بهمن به فروش خواهد رسید. قیمت پایه هر سهم ۱۷۲۰ ریال بوده و قیمت پایه کل بیش از ۳ هزار میلیارد ریال خواهد بود. شرکت کارگزاری مهرآفرین کارگزار این عرضه عمده بوده و قرار است که ثمن پرداخت معامله به صورت شرایطی باشد.

در سومین معامله به ترتیب زمانی، قرار است که ۱۴.۲ درصد از سهام مدیریتی غیرکنترلی شرکت بیمه آرمان در نماد «آرمان۴»، مندرج در تابلو نارنجی بازار پایه فرابورس، در آخرین روزهای بهمن راهی میز فروش شود. به این ترتیب با توجه به قیمت پایه ۲۲۸۴ ریالی برای هر سهم و نیز تعداد سهام قابل عرضه، سپرده حضور در این معامله نیازمند مبلغی نزدیک به ۴۹ میلیارد ریال است که البته پرداخت ثمن معامله به صورت شرایطی خواهد بود. گفتنی است شرکت کارگزاری اردیبهشت ایرانیان به عنوان کارگزار عرضه‌کننده مشخص شده است.

آخرین معامله بر اساس ترتیب زمانی نیز مربوط به شرکت بیمه پاسارگاد در نماد «بپاس۴» واقع در بازار اول فرابورس می‌شود که شرکت کارگزاری بانک پاسارگاد، کارگزار عرضه کننده خواهد بود و طی آن قرار است حدود ۲۰ درصد از سهام مدیریتی غیرکنترلی شرکت بپاس توسط بانک پاسارگاد اوایل اسفند به فروش برسد. قیمت پایه هر سهم ۱۴ هزار و ۵۰۰ ریال بوده و بر اساس تعداد سهم قابل عرضه توسط فروشنده، قیمت پایه کل مبلغی بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد ریال خواهد بود. بر اساس اطلاعیه منتشر شده این عرضه عمده به صورت نقد یا شرایطی بوده که جزئیات آن در این لینک موجود است.

 

مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان مورد حمایت بانک توسعه تعاون

حجت‌اله مهدیان که به همراه حجت میرزایی معاون اقتصادی وزارتخانه جهت شرکت در جلسه شورای هماهنگی مدیران دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و بازدید از مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان در این استان حضور یافته است ضمن تبیین اقدامات حمایتی این بانک اظهار داشت: بانک توسعه تعاون در مرحله اول مبلغ ده میلیارد ریال کمک نقدی جهت نیازهای ضروری استان اهدا نموده است.

رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل بانک توسعه تعاون در ادامه به تخصیص  مبلغ ۷۰ میلیارد ریال جهت پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به آسیب‌دیدگان سیل خبر داد و افزود: پرداخت وام قرض‌الحسنه به ازای سرانه هر نفر تا سقف مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال با بازپرداخت ۳۶ ماه می‌باشد که با یک ضامن و در صورت ضرورت به‌صورت زنجیره‌ای با معرفی استانداری (ستاد بحران) قابل پرداخت است.

وی ادامه داد: بخشش جرایم تسهیلات مناطق سیل‌زده در دستور کار قرار دارد ضمن آنکه امهال تسهیلات در مناطق سیل‌زده نیز دنبال می‌گردد. مدیرعامل بانک توسعه تعاون در ادامه ضمن تشریح عملکرد استان در تحقق نسبت مصارف به منابع به میزان  ۱۲۵ درصد خاطر نشان کرد: اعطای تسهیلات توسعه‌ای در راستای اشتغال‌زایی و محرومیت‌زدایی مناطق محروم خصوصا جنوب کشور از اولویت‌های بانک توسعه تعاون می‌باشد و با توجه به آمار مناسب بانک در پرداخت تسهیلات به استان، انتظار می‌رود تا با همراهی بیشتر سایر دستگاه‌ها به ویژه سازمان‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، منابع سپرده‌ای بانک در استان تقویت شود و توان تسهیلات‌دهی بانک در استان افزایش یابد.

حجت میرزایی معاون اقتصادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز درادامه جلسه افزود: مرحله دوم کمک‌های نقدی و غیرنقدی به هموطنان عزیز سیل‌زده  از کمک‌های مرحله اول موثرتر و مهم‌تر خواهد بود که پیش‌نویس آن تهیه شده و به دستگاه‌های زیرمجموعه ارائه گردیده است./

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 886440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha