رشد ۴۰ درصدی تولید پنبه در مقایسه با سال گذشته/حدود ۸۰ درصد پوشاک مصرفی کشور در داخل تولید می شود

هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵۰۵ هزار و ۶۰۰ تومان، رشد ۴۰ درصدی تولید پنبه در مقایسه با سال گذشته، حدود ۸۰ درصد پوشاک مصرفی کشور در داخل تولید می شود، کاهش تخلفات نتیجه اصلاحات جدید در روند صدور کارت بازرگانی برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۷ بهمن ماه شبستان به شرح زیر است:

هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵۰۵ هزار و ۶۰۰ تومان/دلار ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان

امروز (دوشنبه 7 بهمن) هر گرم طلای 18 عیار 505 هزار و 600 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1579 دلار ارزشگذاری شده است. امروز همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 935 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 955 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 500 هزار تومان و ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 500 هزار تومان و سکه یک گرمی 933 هزار تومان است.

 

امروز (دوشنبه 7 بهمن) در بازار آزاد ارز نیز دلار 13 هزار و 400 تومان، یورو 14 هزار و 900 تومان، پوند 17 هزار و 829 تومان، دلار استرالیا 9310 تومان، دلار کانادا 10377 تومان، یوان چین 1973 تومان، لیر ترکیه 2297 تومان ارزشگذاری و معامله می شود.

 

این در حالی است که روز گذشته (یکشنبه 6 بهمن) هر گرم طلای 18 عیار 503 هزار و 700 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1571 دلار، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 920 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 926 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 490 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 480 هزار تومان و سکه یک گرمی 930 هزار تومان ارزشگذاری و معامله می شد.

 

روز گذشته (یکشنبه 6 بهمن) در بازار آزاد ارز دلار 13 هزار و 350 تومان، یورو 14 هزار و 853 تومان، پوند 17 هزار و 790 تومان، دلار استرالیا 9290 تومان، دلار کانادا 10354 تومان و لیر ترکیه 2292 دلار معامله می شد.

 

رشد ۴۰ درصدی تولید پنبه در مقایسه با سال گذشته

ابراهیم هزارجریبی شب گذشته (یکشنبه 6 بهمن) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما به ارائه توضیحاتی درباره میزان تولیدات کشور در بخش پنبه پرداخت و با اشاره به اینکه در سال جاری شاهد رشد 40 درصدی تولید پنبه در مقایسه با سال گذشته بودیم، گفت: سال جاری شاهد 27 درصد رشد در سطح کشت و 8 درصد پیشرفت در عملکرد در واحد سطح بودیم.

 

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ادامه این روند افزایشی تولید و افزایش حمایت های دولتی در این زمینه باعث می شود تا به چشم انداز پیش بینی شده در سال 1404 برسیم، گفت: پنبه یکی از محصولات راهبردی است که مورد استفاده صنعت نساجی قرار می گیرد.

 

وی با اشاره به رونق تولید و استفاده از پنبه و نساجی در سال های گذشته گفت: در سال های اخیر به دلایل مختلف از جمله واردات، مزیت اقتصادی کشت پنبه کاهش و هزینه های آن افزایش یافته است و از این رو سال های پررونق کشت پنبه کم شده است.

 

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به برنامه های حمایتی این وزارتخانه برای رونق کشت پنبه اشاره کرد و گفت: قیمت تضمینی پنبه در سال های گذشته استفاده می شد اما دولت در 2 سال اخیر با توجه به رونق بازار و خرید پنبه به قیمت مناسب و حتی بیشتر از قیمت تضمینی از کشاورزان در قیمت گذاری ورود نمی کند.

 

حدود ۸۰ درصد پوشاک مصرفی کشور در داخل تولید می شود

افسانه محرابی شب گذشته (یکشنبه 6 بهمن) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره وضعیت پوشاک به ارائه توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه حدود 80 درصد پوشاک مصرفی کشور در داخل تولید می شود، گفت: در 2 سال اخیر روند رو به رشد در صنعت نساجی به دلیل افزایش قیمت ارز و ممنوعیت واردات و حمایت از بخش تولید بوده است.

 

مدیرکل صنایع نساجی وزارت صمت با بیان اینکه در سال جاری 50 هزار تن به ظرفیت تولید نخ های سیستم پنبه ای اضافه شده است، گفت: برای ریسندگی الیاف پنبه امسال 12 واحد ساخته می شود که تا کنون هشت واحد به بهره برداری رسیده است و چهار واحد نیز تا پایان سال به چرخه تولید وارد می شود.

 

محرابی با اشاره به تولید 60 هزار تن پنبه در داخل کشور گفت: نیاز داخلی کشور 80 هزار تن پنبه است و از این رو نمی توانیم در واردات پنبه ممنوعیت داشته باشیم البته در نخ های پلی استر به واردات نیاز نداریم و در حال تکمیل دستورالعمل واردات پوشاک برای محدود کردن بیش از پیش قاچاق هستیم.

 

تعطیلی ۹۶ هزار و ۸۰۰ واحد نساجی به دلیل قاچاق و واردات بی رویه پوشاک

حسین نیلفروش زاده شب گذشته (یکشنبه 6 بهمن) در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره اقداماتی که برای رونق صنعت پوشاک در کشور انجام شده است به ارائه توضیحاتی پرداخت و مشکلات این بخش را تشریح کرد.

 

دبیرکل انجمن نساجی ایران با بیان اینکه 9 هزار و 800 واحد در صنعت نساجی کشور فعال بودند، گفت: متاسفانه به دلیل قاچاق و واردات بی رویه پوشاک از سال های 92 تا 96 هزار و 800 واحد در این صنعت تعطیل شد.

 

وی با اشاره به اینکه در سال 91 نیز اتفاقات ارزی بر این صنعت تاثیر گذاشت، گفت: البته پیامدهای این اتفاقات شش ماه بیشتر طول نکشید.

 

نیلفروش زاده با بیان اینکه قیمت تمام شده و کیفیت پنبه باید با صنایع مربوط به آن هماهنگ باشد، خاطرنشان کرد: 150 هزار تن پنبه نیاز صنایع نساجی است که اکنون 60 تا 65 هزار تن پنبه در داخل تولید می شود.

 

کاهش تخلفات نتیجه اصلاحات جدید در روند صدور کارت بازرگانی

حسین سلاح‌ورزی شب گذشته (یکشنبه 6 بهمن) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به موضوع کارت های بازرگانی اختصاص داشت درباره مشکلاتی که در گذشته در مسیر صدور این کارت ها وجود داشت، گفت: در گذشته داشتن دفتر تجاری و سواد مطرح نبود و قوانین برای در اختیار قراردادن کارت بازرگانی برای هر شخصی امکان پذیر بود و این امکان سواستفاده را بیشتر می کرد.

 

نایب رئیس اتاق ایران با تاکید بر اینکه فردی که اقدام به خرید کارت می کند باید سواد داشته باشد در سال های اول محدودیت خرید داردف گفت: از دارنده کارت مالیات علی الحساب در ابتدای فرایند صدور کارت اخذ می شود که فرار مالیاتی را به صفر می رساند.

 

سلاح ورزی در توضیح بیشتر درباره این مزیت گفت: در گذشته بعد از بارگذاری مدارک به اتاق ارجاع می شد و بعد از راستی آزمایی کارت صادر می شد اما در مرحله جدیدسامانه صدور کارت برای رصد بهتر به صورت یکپارچه شده است.

 

وی با بیان اینکه متقاضیان صدور و تمدید کارت بازرگانی با مراجعه به سامانه صدور کارت درخواست کارت می کنند که بعد از استعلامات کارت جدید صادر می شود، افزود: با اصلاحات جدید شاهد کاهش تخلفان و فساد هستیم.

 

رتبه نخست ارزش معاملات فرابورس به فلزات اساسی رسید

تعداد ۴۰میلیارد و ۴۹۹میلیون ورقه بهادار در نخستین ماه زمستان امسال در ۵میلیون و ۹۳۳هزار نوبت به ارزش ۳۸۰هزار و ۳۲۳میلیارد ریال در بازارهای فرابورس خرید و فروش شده است که به ترتیب از رشد ۱۲۰درصدی حجم، افزایش ۱۲۰درصدی نوبت‌های معاملات و رشد ۳۲۵درصدی ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.

این در حالی است که میانگین حجم روزانه معاملات فرابورس در ماه گذشته ۳۰۴میلیون ورقه و میانگین ارزش معاملات نیز ۱۲۸۶۰میلیارد ریال بوده است. شاخص کل فرابورس نیز که معاملات دی ماه امسال را از ارتفاع ۴۵۵۹واحد آغاز کرده بود با ثبت رشد ۱۶درصدی در پایان این ماه به ارتفاع ۵۳۰۱واحد رسید و افزایش ۱۳۵درصدی را هم از ابتدای امسال به نام خود ثبت کرد.

این گزارش می افزاید: نگاهی هم به وضعیت صنایع مختلف در نخستین ماه زمستان امسال در بازارهای فرابورس نشان می‌دهد فلزات اساسی با ۲۳هزار و ۵۱۱میلیارد ریال دادوستد، سهم ۱۰درصدی از ارزش معاملات فرابورس را به ثبت رسانده و در رتبه نخست این بازار در ماه گذشته قرار گرفته است.

 

ترخیص کالاهای معاف از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی ابلاغ شد

براساس تصمیم هیات دولت در جلسه دو بهمن ۱۳۹۸ اعتبار پیش بینی شده به صورت جمعی و خرجی از محل ردیف شماره (۱۶- ۵۳۰۰۰۰) جدول شماره (۹) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مانع از ترخیص کالاهایی که طبق قوانین و مقررات مربوط و با شرایط مصوب از پرداخت تمام یا قسمتی از حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف هستند، نمی باشد و گمرک جمهوری اسلامی ایران کماکان موظف به ترخیص کالاهای یادشده طبق شرایط مقرر در قوانین و مقررات مربوط است.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 885949

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha