خبرگزاری شبستان -مازنردان، آنفلوانزا یك عفونت ویروسی است كه بینی، گلو و ریه را درگیر می كند، این بیماری با سرماخوردگی متفاوت است و علائم شدیدتری دارد و ویروس های آنفلوانزا نوع AوB این بیماری را ایجاد می كنند. ویروس نوع ( A ) بطور معمول عامل ایجاد كننده شیوع سالیانه آنفلوانزاست.
این ویروسها مدام در حال تغییر خود هستند و انواع جدیدی ایجاد می كنند كه خصوصیات متفاوتی دارد به همین دلیل ساختمان ویروس از سالی به سال دیگر تغییر می كند و واكسن ها و حتی داروها برای اثر بخشی باید تغییر كنند.
آنفلوانزا نوع C یك بیماری خیلی خفیف می دهد (مثل سرماخوردگی) و یا گاهی عفونت با آن بدون علامت است و هرگز باعث همه گیری و اپیدمی نمی شود و انواعB وC فقط باعث بیماری درانسان می شوند.
زمان شیوع بیماری اواخر پاییز و اوایل زمستان است و از مواجهه با ویروس تا ایجاد علائم یك تا چهار روز طول می كشد. علائم این بیماری شامل تب، درد بدن، سردرد، خستگی، بی اشتهایی، سرفه خشك، احساس خشكی یا زخم درگلو است كه به صورت ناگهانی ایجاد می شوند.
هرچند بیشتر افراد بدون عارضه خوب می شوند امابرخی اوقات عفونت باكتریایی همانند عفونت گوش، عفونت سینوس ها و یا التهاب مجاری هوایی (برونشیت) به آن اضافه می شود. كودكان زیر ٢سال، افراد بالای ٦٥ سال و افرادی كه بیماری جدی دارند بیشتر از بیماری آنفلوآنزا آسیب پذیر هستند.
اگر چه شیوع موج آنفلوآنزا امسال زودتر از سالهای قبل در کشور آغاز شده است و براساس آن تعدادی از هموطنان جان خود را ازدست داده اند؛ اما با اطلاع رسانی درست، موج اول این بیماری را پشت سر گذاشته ایم و این روزها دوباره شایعه ورود موج دوم به راه افتاده که رعایت نکردن نکات بهداشتی میتواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
آنلونزا، بیماری تنفسی که ریهها، بینی، و گلو را درگیر کرده و با علائمی مانند سرفه، بدن درد و گلودرد، خود را نشان میدهد و سیستم مختلف بدنی را درگیر می کند. در کنار شدت گرفتن موج دوم بیماری آنفلونزا، مرگ ناگهانی حدود 500 پرنده در میانکاله بهشهر در روزهای گذشته نگرانی و احتمال وقوع آنفلونزا و نیوکاسل موجب شد تا در کنار موج جدید آنفلونزا این نگرانی ها افزایش یابد که با اظهار نظر قطعی دامپزشکی مازندران مبنی بر عدم وجود آنفلونزا و نیوکاسل در پرندگان میانکاله، تا حدودی این نگرانی ها فروکش کرده است اما باید نکات دقیق بهداشتی و سلامت رعایت شود.
مرگ پرندگان میانکاله، آنفلونزا و نیوکاسل نیست/مازندران عاری از آنفلونزای حاد پرندگان
«سید حسین رضوانی » با اعلام اینکه نتایج آزمایش از نمونههای جمعآوری شده، وجود آنفلوانزا را برای مرگ تعدادی از پرندگان مهاجر در تالاب بینالمللی میانکاله را منتفی کرده است،خاطر نشان کرد: این تعداد از پرندگان مهاجر زمستان گذران به محض مشاهده، جمع آوری و امحاء شد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اعلام اینکه مازندران تاکنون عاری از بیماری آنفلونزای حاد پرندگان است، گفت: مرگ دسته جمعی پرندگان در تالاب بین المللی میانکاله که پیش از این نیز در سال های گذشته سابقه داشت و علت واقعی در دست بررسی است.
وی افزود: نمونه گیری از لاشه برای بررسی این مورد به تهران ارسال شده است و در روزهای آینده اطلاع رسانی می شود.
سلامتی افضل نعمت هاست
حجتالاسلام «سید عربعلی جباری » در گفت و گو با خبرنگار شبستان با اعلام اینکه سلامتی افضل تمام نعمتهاست، افزود: باید قبل از بیماری و کسالت به فکر سلامتی باشیم و همچنان که بارها گفته اند؛ پیشگیری بهتر از درمان است و اسلام هم توجه ویژه به سلامت دارد.
امام جمعه بهشهر اظهار کرد: روایات اسلامی در زمینه سلامت و بهداشت و درمان هزاران گام از ما جلوتر هستند و باید با توجه به این آیات و روایات برای سلامتی خود تلاش بیشتری انجام دهیم.
وی گفت: سلامتی نیاز اساسی برای هر فرد و جامعه ای است و لذا قرآن و روایات اسلامی در این مورد راهکارهای فراوانی برای حفظ و تأمین سلامت عنوان کرده اند و در مورد تغذیه، خواب، کار، سلامت روانی، روحی، خانوادگی، اجتماعی و... دیدگاه های مختلفی از نظر اسلام وجود دارد.
حجت الاسلام جباری بیان کرد: به عنوان نمونه در سوره اعراف در مورد نعمت های الهی و توجه به سلامت آمده است: قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِینَةَ اللّهِ الَّتِی أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَالطَّیبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ قُلْ هِی لِلَّذِینَ آمَنُوا؛ «[ای پیامبر!] بگو: چه کسی زیور الهی را که برای بندگانش پدید آورد، و روزی های پاکیزه را، حرام کرده است؟! بگو: «این [ها] در زندگی پست (دنیا)، برای کسانی است که ایمان آورده اند (اگر چه دیگران نیز از آن ها استفاده می کنند)»؛ (اعراف/ 32
امام جمعه بهشهر تصریح کرد: قرآن و روایات اسلامی برای همه ابعاد زندگی بشر برنامه دارد و باید با توجه به این برنامه ها برای رشد و شکوفایی بیشتر تلاش شود.
در این بین مراجعات مختلف مردمی به بیمارستان های مختلف و همچنین پزشکان عمومی این روزها افزایش یافته است و کوچکترین سرفه و سردرد موجب شده است که افراد از ترس آنفلونزا به پزشکان پناه برده و این روزها بیمارستان ها و مطب پزشکان مملو از جمعیت سرما خورده است و به نوعی اورژانس بیمارستان که مخصوص بیماران بدحال، تصادفی و اورژانسی میباشد، این روزها بیشتر با بیماران سرماخورده که با ترس آنفلونزا مراجعه می کنند، روبروست.
رعایت بهداشت فردی، مهمترین روش پیشگیری از آنفلونزا
«محمدتقی صالح طبری» در گفت و گو با خبرنگار شبستان با اعلام اینکه باید از ایجاد موج نگرانی از آنفلونزا در جامعه جلوگیری کرد، گفت: رعایت بهداشت فردی، مهمترین روش پیشگیری از آنفلونزا است.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهشهر افزود: در آنفلوآنزا با بروز ناگهانی تب، همراه با بدن درد مواجه هستیم که ممکن است تب بیمار تا ۴۰ درجه هم برسد؛ اما در سرما خوردگی تب تدریجی و به ندرت به 38 میرسد.
وی بیان کرد: بدن درد و کوفتگی علائم مهم آنفلونزاست در حالیکه علامت سرماخوردگی آبریزش بینی، عطسه و سرفه است و در همه این موارد باید رعایت نکات بهداشتی و رعایت حد فاصله با افراد بیمار در دستور کار باشد و با بروز علائمی همچون تب بالا و کوفتگی و سرگیجه به پزشک مراجعه شود.
موسوی پور یکی از شهروندان مازندرانی در گفت و گو با خبرنگار شبستان با اشاره به موج جدید آنفلونزا گفت: این روزها به قدری ترس از مبتلا شدن به آنفلونزا زیاد شده که با کوچکترین سرماخوردگی و گلودرد به دکتر و بیمارستان مراجعه می کنیم در حالی که میتوان با رعایت فاصله با افراد بیمار از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.
وی افزود: رعایت نکات بهداشتی از ابتلا به این نوع از آنفلوآنزا پیشگیری میکند و باید با شناخت این عوامل از مبتلا شدن به آنفلونزا جلوگیری کرد.
موسوی پور گفت: پزشکان معتقدند که نباید ترس غیر واقعی در جامعه ایجاد کرد چرا که با رعایت نکات بهداشتی می توان از مشکلات ناشی از آنفلونزا جلوگیری کرد و در مراقبت و درمان دقت بیشتری انجام داد و باید اطلاع رسانی در این بخش انجام شود.
به گزارش شبستان، براساس آنچه پزشکان و کارشناسان اعلام کرده اند؛ بهترین روش پیشگیری از بروز آنفلوانزا رعایت اصول بهداشت فردی مانند شستن مداوم دست ها با صابون و آب گرم و استفاده از تهویه هوا در محیط های بسته، اجتناب از خود تجویزی و استفاده از آنتی بیوتیک و تزریق واکسن در زمان مناسب است و در این بین نباید ترس غیر واقعی از بیماری آنفلونزا ایجاد کرد.
نظر شما