به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران،«امیرحسین ردایی» دبیراجرایی سومین نمایشگاه فیگوراتیو گفت: او گفت:انجمن هنرمندان مجسمه سازایران در دوره های پیشین و فعلی جدا ازبرگزاری نمایشگاه هایی مثل چهارسوی خیال واکسپو که با موضوع آزاد برگزار می شود اقدام به برگزاری نمایشگاه ها و رویدادهایی می کند تا بتواند آثاری با مختصات مشخص را در قالب یک مجموعه به نمایش بگذارمانند نمایشگاه مجسمه های کوچک، فیگوراتیو، زیر35 سال.
ردایی ادامه داد: بی شک آثار فیگوراتیو بخش مهمی از هنر مجسمه سازی را دربرمی گیرد وبرگزاری نمایشگاهی با این عنوان می تواند توانمندی های این بخش را به نمایش بگذارد. یکی از ویژگی های این نمایشگاه برگزاری آن به صورت متوالی و فاصله چند سال از هم است وامسال نیز سومین دوره آن برگزار شد تا زمینه ای فراهم کند که بتوانم روند فعالیت هنرمندانی که در حوزه فیگوراتیو فعالیت می کنند را بررسی کنیم و به نگاهی اجمالی در این حوزه دست یابیم.
او افزود: ویژگی بارزاین نمایشگاه که آن را از دوره های پیشین متمایز می کرد، امکان ارائه آثار با استفاده از رسانه های مختلف بود. کما این که حتی در عنوان نمایشگاه هم از کلمه مجسمه استفاده نشده بود،به طوری که دراین دوره در مرحله نخست داوری در کنار مجسمه شاهد پذیرفته شدن پرفورمنس، چیدمان و عکس هم بودیم. هدفماز بیان این موضوع این بود که برخورد مجسمه سازانه دراستفاده از سایر رسانه ها مد نظر شورای سیاست گذاری و داوری بوده است.
ردایی ادامه داد: همچنین این امکان برای شرکت کنندگان وجود داشت که ابتدا با طرح و ایده دراین نمایشگاه شرکت کنند و در صورت انتخاب در مدت 45 روز اثر پیشنهادی خود را اجرا کنند.البته ارسال رزومه تصویری هم الزامی بود تا شورای انتخاب آثار با توجه به سابقه و توانایی افراد در ساخت آثار فیگوراتیو در مورد طرح های پیشنهادی تصمیم بگیرند.
او در مورد تم نمایشگاه گفت: طی صحبت هایی که در شورای سیاستگذاری داشتیم به این نتیجه رسیدیم که با توجه به وضعیت فعلی جامعه ای که در آن زندگی می کنیم «بیماری» می تواند تم مناسبی برای این نمایشگاه باشد. البته همان طور که در فراخوان هم اشاره شده منظوراز«بیماری» صرفا بیماری تَن نیست و معنای گسترده ای را شامل می شود و طیف مختلفی از آثار و ایده ها می توانند در محدوده این تم قرار بگیرند. کما این که در نمایشگاه نیز شاهد رویکردهای متفاوت و مختلف هنرمندان نسبت به این تم بودیم.در هر دوره به فراخور شرایط موجود جامعه و تصمیم شورای سیاست گذاری تم این رویداد تغییر می کند و به نظرم تم این دوره بسیار خوب بود و شاهد برخوردهای متفاوتی از سوی هنرمندان نسبت به این تم بودیم.
به گفته ردایی استقبال ازاین نمایشگاه از سوی مجسمه سازان بسیارخوب بود 263 اثراز142 هنرمند به دبیرخانه این رویداد رسید و در مرحله نخست 26 هنرمند به نمایشگاه راه پیدا کردند و پس از داوری نهایی آثار19 هنرمند دراین نمایشگاه به نمایش درآمدند.
او درباره همکاری انجمن هنرمندان مجسمه سازایران با گالری ایرانشهر برای برگزاری این رویداد گفت: گالری ایرانشهر با فضای خوبی که دراختیار دارد، به نظرم زمینه خوبی را برای نمایش آثاراین نمایشگاه فراهم کرد واین نمایشگاه با استقبال خوبی از سوی مجسمه سازان و مخاطبان روبرو شد.
نگارنادری پور یکی از اعضای شورای سیاست گذاری نمایشگاه فیگوراتیو گفت: «بدن» نحوۀ بودن ما دراین جهان است؛ بودنی زمانمند و مکانمند. نقطه صفر جهتگیری و نظرگاه ما به عالم است که توامان به هستي خود شکل بخشيده و از آن شکل میگیرد. هنر به ویژه مجسمهسازی با بدن و امر فيگوراتيو همبستگی ذاتی و پيوند تاریخی دارد.
او افزود:سومین نمایشگاه «فیگوراتیو» انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران در اين دوره به موضوع «بیماری» پرداخته است. امروزه فقدان بيماري به منزله سلامت نيست، بلكه در تعریف جهانی، سلامتي به معنای برخورداری از رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی است که این مفهوم به شدت تحت تاثير و وابسته به عدالت اجتماعی است.
نادری پور ادامه داد: رویداد حاضر متاثراز ماهيت نمايشهاي گروهي، متشكل از رویكردهاي گوناگوني است که گسترۀ وسیعی از انواع روشها و سبکهای ساخت فیگور درسنت مجسمهسازانه تا اجرا و رسانههای جدید را در برمیگیرد. اين همنشينی، از يك سو بیانگر تنوع در تلقی و مواجهۀ شخصي هنرمندان نسبت به مقولۀ بدن و بیماری بوده و از سوي ديگر راه را بر گفتگو و امكان کشف معانی جديد ميگشايد. «بیماری» در این مجموعه بستری برای پرداختن به «بودن در وضعیت حاضر» است.
هلیا دارابی، هومن سلیمی و نگار نادریپور اعضای شورای سیاستگذاری سومین نمایشگاه فیگوراتیو را برعهده داشتند وهلیا دارابی، مجتبی رمزی و نگار نادریپور انتخاب آثار را برعهده داشتند.
درسومین نمایشگاه فیگوراتیو انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، آثارحسین آزادی، فاطمه الساعدی، نگین باقری، آرمین پورفهیمی، اسماعیل تقوی، سارا تقوی، گروه چلنجر، فرخلقا حیدر، محمدحسین خاتمیفر، فرهاد رضایی، محمدرضا رونده، سعید محمودی، سمانه مسیح، کامران مشکزاد، آشنا مصطفوی، مژگان ملاحسینی، ماهان مومنی، ونوش میرحسینی و روزبه نعمتی شریف در معرض دید مخاطبان قرار گرفت.
سومین نمایشگاه فیگوراتیو محصول همكاری گالری ایرانشهر با انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران به دبیری امیرحسین ردایی از ۲۰ دی ماه تا اول بهمن ماه در گالری ایرانشهر برگزار شد.
نظر شما