رویداد ملی فهما یک انقلاب در بُعد برنامه ریزی محتوایی کانون‌های مساجد است

حجت الاسلام سبزه کار با تاکید بر اینکه رویداد ملی فهما یک انقلاب در بُعد برنامه ریزی محتوایی کانون‌های مساجد است، گفت: با اجرای رویداد ملی فهما بسیاری از ظرفیت‌های کانون‌ها در سطح کشور شناخته می‌شود.

حجت الاسلام «ابراهیم سبزه کار» در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با تشریح ابعاد مختلف رویداد ملی فهما اظهار داشت: ضرورت اجرای رویداد ملی فهما با بررسی و ارزیابی از روند برنامه ها و اقدامات گذشته قابل درک است؛ هنگامی که علی رغم انجام برنامه ها و فعالیت های مختلف در بدنه کانون های فرهنگی هنری سطح کشور، اما در زمان تصمیم گیری و تصمیم سازی، بازخورد دقیق و به لحظه ای از این فعالیت ها نداشتیم.

 

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید یک بانک اطلاعاتی درون مجموعه‌ای در این حوزه طراحی می‌شد تا در تصمیم‌گیری ها و تصمیم‌سازی کمک کننده باشد، افزود: به همین دلیل این اقدام مهم در بستر سامانه بچه‌های مسجد و در قالب یک رویداد ملی «فهما» که از مهرماه امسال آ‌غاز شد، عملیاتی شد.

 

وی اجرای با قوت این طرح را با توجه به گسترش روزافزون فضاهای مجازی یک ضرورت برشمرد و گفت: باید برای حفظ موجودیت و احصای یک گزارش کاری صحیح و ارائه آن به دیگران، و در نهایت آ‌سیب‌شناسی توسط مسئولان شورای عالی سیاستگذاری کانون‌های فرهنگی هنری کشور، بر اساس واقعیت‌ها، اطلاعات برنامه ها و فعالیت‌های این مراکز ثبت و ضبط شود.

 

به گفته سبزه کار، رویداد ملی فهما کمک می کند تا با برنامه ریزی صحیح و دقیق و به لحظه، دریابیم به عنوان مثال یک کانون در بحث فضای مجازی تا چه اندازه موثر است و یا با بررسی گونه بندی کانون‌ های فرهنگی هنری (اولویت‌بندی فعالیت هر کانون) بتوانیم برای شناسایی استعدادها و تصمیم گیری های حمایتی اقدام کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه با اجرای رویداد ملی فهما بسیاری از ظرفیت‌های کانون‌ها در سطح کشور شناخته می‌شود، تصریح کرد: امروز کشور در شرایطی قرار دارد که صرفه جویی در هزینه و زمان برای رسیدن به یک سرعت عمل بهتر حرف نخست را می‌زند بنابراین باید به سامانه‌ای روی بیاوریم که با توجه به نقش مهم مساجد در ابعاد مختلف، بتوان برای تحقق چشم اندازها برنامه ریزی کرد.

 

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری خراسان جنوبی به همزیستی مومنامه مردم در مساجد هم اشاره کرد و گفت: در هیچ جای دنیا، مکانی همچون مسجد یافت نمی‌شود که مردم در طول روز، سه وعده در کنار یکدیگر همزیستی مومنانه داشته باشند.

 

وی با تاکید بر اینکه ارزش افزوده مساجد، مردمی بودن این مراکز است، ادامه داد: رویداد ملی فهما یک فرصت برای شکوفایی و ارتباط‌گیری با دیگر کانون‌های فرهنگی هنری است که فرصت دیده شدن را برای کانون‌های سراسر کشور، در نقاط کم‌برخوردار و برخوردار، شهری و روستایی، دور و نزدیک به صورت یکنواخت فراهم می‌کند.

 

وی همچنین به ایجاد یک شور و اشتیاق با اجرایی شدن رویداد ملی فهما در بین کانون‌های فرهنگی هنری هم اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال، یک طرح که در گذشته چندین ماه برای تایید و تصویب آن زمان نیاز بود،‌ در قالب رویداد فهما و بستر سامانه بچه های مسجد، تایید آ‌ن می تواند به کمتر از یک هفته برسد.

 

حجت الاسلام سبزه کار حمایت مادی و معنوی از کانون‌های فرهنگی هنری سطح استان را منوط به فعالیت در این رویداد ذکر کرد و با بیان اینکه بدون شک، رویداد ملی فهما یک انقلاب در بُعد برنامه ریزی محتوایی کانون‌های مساجد است، اظهار داشت: حضور پررنگ کانون‌های فرهنگی هنری در این رویداد می‌تواند به تحقق چشم‌انداز ۱۴۱۴ کمک موثر کند.

 

وی عدم فراهم بودن زیرساخت‌ها از جمله اینترنت در برخی از نقاط روستایی و دسترسی نداشتن به رایانه در برخی از کانون‌های فرهنگی هنری نقاط محروم را از جمله آسیب‌های مترتب بر این طرح ذکر کرد و گفت: همچنین حوزه کارشناسان ستادی و هم مدیران کانون‌های فرهنگی هنری نیازمند آموزش‌های بیشتری نسبت برای این طرح به صورت مداوم هستند.

 

وی از مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خواست در فرصت باقی‌مانده تا پایان رویداد ملی فهما (۴ بهمن) با حضور در سامانه بچه‌های مسجد، نسبت به تکمیل اطلاعات خواسته شده اقدام کنند.

 

بر اساس این گزارش؛ یکپارچه‌سازی اطلاعات در سطوح مختلف استانی، شهرستانی، کشوری، بررسی و ارزیابی وضعیت موجود کانون‌ها و خدمات ارائه شده از نظرکمی و کیفی، تقویت و تسهیل ارتباط بین کانون‌ها، دبیرخانه‌ها و ستاد در مناطق مختلف کشور از جمله اهداف راه‌اندازی سامانه «بچه های مسجد» است.

 

همچنین، ایجاد شبکه اطلاع رسانی و ارتباطی بین کانونی، آشنایی کانون‌های از فعالیت‌ها خدمات و دریافت خدمات از یکدیگر، شفاف‌سازی فعالیت‌های فرهنگی - هنری و اجتماعی، آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی با هدف تخصصی کردن بخش‌های کانونی و بهینه‌سازی کیفیت ارائه خدمات در کانون‌های مساجد از دیگر اهداف سامانه بچه‌های مسجد است.

 

امتیازات کسب شده کانون‌های فرهنگی هنری در رویداد ملی فهما منجر به انتخاب روستای برتر، شهر برتر، شهرستان برتر و استان برتر می شود و استانی که کانون های آن بالاترین رتبه را کسب کنند به عنوان پایتخت فهما در شب میلاد حضرت زهرا(س) معرفی خواهد شد.

 

 

 

کد خبر 883984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha