به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شمال استان اصفهان، «حسین یزدانمهر» در حاشیه بازدید کارشناسان ارشد باغ گیاه شناسی ملی ایران جهت بررسی وضعیت درختان کهنسال شهرستان نطنز در گفت و گو با خبرنگاران گفت: تاکنون ۵ اصل درخت چنار کهنسال باغ شهر تاریخی نطنز در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نطنز افزود: هماکنون مراحل مستندنگاری تعدادی از درختان کهنسال انجام شده و در حال ارسال و بررسی در شورای ثبت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.
یزدانمهر در ادامه اظهار داشت: طی هماهنگی های به عمل آمده توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز برای نخستین بار در این شهرستان با همکاری موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، از دو تن از کارشناسان ارشد باغ گیاه شناسی ملی ایران جهت بررسی وضعیت درختان کهنسال شهرستان دعوت شد و پس از بازرسی و برداشت، مورد آسیب شناسی قرار گرفت.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نطنز افزود: سرو کهنسال روستای جاریان، چنار تاریخی مسجد جامع نطنز، چنار کهنسال محله رهن، چنار کهنسال محله سرشک، سرو خمیده مسجد جامع شهر طرق رود و چنار کهنسال جنب حسینیه شهر طرق رود از مهم ترین درختان کهنسال این شهرستان است. این درختان در طول سال های متمادی استوار و زنده و پابرجا از گزند حوادث روزگار در امان مانده که خود می تواند به مطالعات تاریخ نگاری و اکولوژی کشور کمک شایانی کند.
حسین یزدانمهر خاطر نشان کرد: مردم شهرستان نطنز با وجود شرایط اقلیمی و به دلیل حرمتی که برای درختان قائل می شوند تاکنون در حفظ و ماندگاری آنها کوشیده اند. هریک از این درختان می تواند به عنوان یک اثر فاخر و ارزشمند در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده تا مورد بازدید گردشگران و علاقه مندان قرار گیرد./
نظر شما