به گزارش خبرگزاری شبستان، سید جواد ساداتی نژاد در جلسه علنی امروز (دوشنبه، 30دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سوال خود از وزیر امور خارجه در خصوص اقدامات وزارت امورخارجه در موضعگیریهای خصمانه مقامات آمریکایی و اروپایی در حمایت از آشوبگران حوادث دیماه 1396 گفت: از آنجایی که رویه آمریکا و اروپا در مسائل بعدی و آشوبهای مختلف از جمله آبان 98 ادامه دارد، همچنان این سوال که برای دو سال پیش بود موضوعیت دارد.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی در 40 ساله دوم خود با قدرت همچنان افقهای تازهای دارد و رو به پیشرفت است و با قدرت پیش میرود، در بخش راهبردی ولایت فقیه و در بخش دیگر حضور یکپارچه مردم انقلابی موجب خنثی شدن دشمنیهای غربیها را ایجاد کرده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: دی ماه سال 96 توطئه دشمن در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی ناکام ماند، این توطئه با محوریت آمریکا و صهیونیست ها طراحی و با عوامل داخلی و خارجی اجرا شد که ناکام ماند. مقام معظم رهبری در سخنرانی 19 دی ماه 96 به نقش عوامل خارجی به خصوص آمریکا اشاره کرد که شواهد نشان میدهد این حوادث سازمان یافته بود و آمریکا طراحی کرده بود، چند ماه روی آن کار کرده بود تا حرکت از شهرهای کوچک شروع شود و به مرکز برسد.
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار داشت: توطئه آمریکا در 3 رأس انجام شد، رأس اول همان طراحی آمریکا بود؛ رأس دوم از سوی یکی از دولتهای حاشیه خلیج فارس مورد حمایت مالی قرار گرفته بود و در رأس سوم سازمان آدمکش و منافق از ماهها قبل روی این توطئه برنامهریزی کرده بود و نام این عملیات را همگرایی نتیجهبخش عنوان کرده بود.
ساداتینژاد تأکید کرد: این عملیات مطالبه بر حق مردم را بهانه اجتماع خیابانی و بهره برداری از اهداف شوم خود کرده بود تا تغییر نظام ایران که یک اصل همیشگی آمریکایی است را محقق کند اما تاکتیک سیاست خارجی آمریکا تفاوت کرده بود و از حمله نظامی به سمت تحریم و حمایت از ناآرامیهای داخلی رفته بود.
وی با بیان اینکه آمریکا 3 هدف کوتاهمدت؛ میان مدت و بلندمدت را برای تغییر نظام جمهوری اسلامی در نظر دارد، گفت: در کوتاه مدت بر هم زدن امنیت، در میان مدت برهم زدن اقتصاد و بلندمدت بر هم زدن اصل نظام را هدف گرفته بود. سوال این است که از آنجا که هدف آمریکا کاملا شفاف است و برنامهریزی و هزینه میکند و مستقیم وارد عمل میشود وزارت خارجه کشور برای مواجهه با این دخالتها چه وظیفهای دارد و چگونه عمل میکند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در سال 96 آمریکا برای این آشوبها برنامه ریزی کرد و مقام معظم رهبری ابتدای سال هشدار داده و به آن اشاره کرد، مسئولین آمریکا صریح و مداخلهجویانه و فریبکارانه ورود کردند. وزیر امور خارجه آمریکا در 25 خرداد 96 قبل از این ناآرامیها در مجلس نمایندگان رسماً اعلام کرد سیاست ما در قبال ایران حمایت از عناصری است که به انتقاد از حکومت کمک کنند.
ساداتی نژاد ادامه داد: بار دیگر در 16 مهر 96 در مصاحبه با CNN اعلام کرد به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی است، دو ماه قبل از آشوبها اعلام کرد از صداهای مدرن حمایت خواهیم کرد. چند هفته بعد وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد یگانه شرط بهبود مناسبات ایران و آمریکا تغییر رژیم ایران است، مصدق احمد مدیر اندیشکده تحقیقات توسعه سیاسی نشان میدهد که ترامپ بیش از یک میلیون دلار برای بهره برداری از آشوبها در ایران هزینه کرده است.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بعد از آشوبهای 96 افسر سابق بخش ضد تروریسم سازمان سیاه رسماً به دست داشتن آمریکا در آشوبهای ایران اذعان کرد، او در سایت استراتژیک کالچر با بیان حمایتهای متعدد ترامپ اعلام میکند در خصوص کانالهای تلگرامی که در آشوبها دخیل است که یکی را نام میبرد، به نام آمدنیوز اعلام میکند این کانالها توسط اشخاص فارسیزبان اداره میشود که به استخدام دولت آمریکا درآمده است تا اغتشاشات را در ایران مدیریت کنند.
وی ادامه داد: مدیر سابق برنامههای اطلاعاتی شورای امنیت ملی آمریکا میگوید کاخ سفید قصد دارد با استفاده از جاسوسان برای تغییر رژیم در ایران اقدام کند لذا در این آشوبها دست آمریکا واضح است، مایکل دی آندرا یکی از طراحان اصلی پروژههای ناآرامی در ایران فردی است که با دستور صریح ترامپ و پمپئو به عنوان رئیس اتاق عملیات جدید برای جاسوسی ایران محسوب شده است. او با داماد ترامپ در یک دیدار محرمانه در عربستان با محمد بن سلمان با سرمایهگذاری او اتاق عملیات در هرات افغانستان و اربیل عراق درست کردند که روند تخریب در ایران را در اغتشاشات 96 مدیریت کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم بیان داشت: یکی از محورهای توافق آنها کشتار و ترور شخصیتهای ایرانی اثرگذار از جمله حاج قاسم سلیمانی و معاونینش بود. اقدام اخیر در ترور شهید سلیمانی هم نتیجه این اتاق عملیات بود. یکی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا رسماً از آشوبهای دی ماه حمایت کرد و بلافاصله پس از شروع ناآرامیها با بیانیه و توئیتی اعلام کرد در کنار معترضین ایرانی است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: بنابراین چون طراحی اغتشاش از طرف آمریکا مشاهده میکنیم اظهارنظرهای مداخلهجویانه و فریبکارانه و خلاف قوانین بینالمللی در جریان این اغتشاشات بسیار زیاد است، از رئیس جمهور آمریکا، سخنگوی کاخ سفید، سناتورهای جمهوریخواه، وزیر خارجه کانادا، نخستوزیر انگلیس، وزیر خارجه فرانسه، وزیر خارجه ایتالیا، اعراب خلیج فارس به خصوص امارات و بحرین، همه موضعگیری خصمانه کردند.
ساداتی نژاد تأکید کرد: از نظر قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد با اولویت اصل حاکمیت هرگونه دخالت را رد میکند. بند (4) ماده(2)منشور بند (7) ماده (2) منشور سازمان ملل هرگونه دخالت را محکوم میکند، قطعنامه 2131، 1966، 25 مصوبه 1970 هم همین دخالتها را محکوم میکند اما ما میبینیم این دخالتها ادامه پیدا میکند که خلاف اصول2، 3 و 14 قانون اساسی جمهوری اسلامی است لذا ادامه این مسیر نشان میدهد که فعالیتهای وزارت خارجه با وجود اینکه جای تشکر دارد نتوانسته بازدارنده باشد و میبینیم حتی در ادامه سفیر کشور انگلیس به خود اجازه میدهد در یک تجمع غیرقانونی شرکت کند بنابراین فکر میکنم فعالیتهای وزارت خارجه در این خصوص قانع کننده و کافی نبوده است.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وظیفه وزارت خارجه در ابعاد مداخلات خارجی چیست؟ وزارت خارجه طبق شرح وظایف مصوبش برای مقابله با فشارها و مداخلات کشورهای خارجی موظف است ضمن استفاده از ظرفیتهای رسانهای در سطح بینالمللی از طریق مستندسازی و بررسی های حقوقی و قانونی از مراجع و نهادهای بینالمللی پیگیری و اقداماتی را انجام دهد.
وی ادامه داد: به نظر میرسد نوع مواجهه بیشتر دیپلماسی و سیاسی در این حوزهها بوده است و پیگیری از نظر حقوق بینالمللی خیلی در این موضوع و موضوعات مشابه صورت نگرفته است. وقتی کشوری مادهای از منشور سازمان ملل را نقض میکند از منظر حقوقی باید پیگیری جدی کرد. این پیگیری حقوقی و قانونی زمانی درست است که موجب بازدارندگی درحوزه بینالمللی شود. کارهایی که در وزارت خارجه انجام شده است نتوانسته نقش بازدارندگی را در اظهارنظرهای مداخلهجویانه داشته باشد.
ساداتی نژاد گفت: در سال 98 در فتنه بنزینی هم میبینیم این اظهارنظرهای آمریکایی و اروپایی برخلاف قوانین بینالمللی ادامه پیدا کرده است، ترامپ در آبان 98 ، پمپئو، سخنگوی وزیر خارجه، سناتور جمهوریخواه، معاون رئیس جمهور، رئیس مجلس و همه اینها اظهارنظرهای مداخلهجویانه داشتهاند. نخستوزیر انگلیس و وزیر خارجه آلمان، عربستان سعودی با حرفهای غیرمنطقی به موضوع داخلی ایران ورود کردند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خطاب به وزیر امور خارجه بیان داشت: با وجود اینکه واکنشهای شما قابل تشکر است از جنس دیپلماسی و سیاسی است البته این رویه لازم است اما معتقدیم این کافی نیست، انتظار این است که وزیر خارجه اقدامات اساسی، کارشناسی و فنی انجام دهد. اقدام حقوقی و قانونی براساس قوانین بینالمللی، شکایت و اعتراضی که قابل پیگیری در مجامع بینالمللی و سازمان ملل است، صورت گیرد. لزوم تحرک دیپلماسی مذاکره و رایزنی با وزرای خارجه کشورهای همسو برای اینکه اظهارنظر و حمایت کنند، لزوم فعالیت رسانه در فضای رسانه بینالملل نه فقط در فضای رسانهای داخلی صورت گیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: به نظر میرسد به دلیل تکرار این مداخله و فریبکاری آمریکا و اروپا نشان میدهد وزارت خارجه در این خصوص با حساسیت کافی و قدرتمند برخورد نمیکند و بیشتر به مصاحبه و توئیت بسنده کرده است و از ظرفیت دانشکده علوم حقوق و علوم سیاسی و اندیشمندان سیاسی و حقوقی برای پاسخگویی حقوقی با این مداخلهها بیشتر باید استفاده کرد. /
نظر شما