بقاع متبرکه باید مرکز نخبه‌پروری قرآنی و حفظ قرآن کریم شود

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست رؤسای ادارات امور قرآنی استان‌ها با بیان اینکه فعالیت قرآنی در بقاع متبرکه برای بنده اصل الف است، تاکید کرد: باید بقاع متبرکه به مرکز نخبه‌پروری قرآنی، حفظ قرآن کریم و رقابت‌های قرآنی تبدیل شود.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: نشست «مهدی قره‌شیخلو»، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با رؤسای ادارات امور قرآنی استان‌ها طی دو روز 28 و 29 دی ماه در ساختمان مهر سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

 

در این نشست مدیران قرآنی استان‌ها به ارائه گزارش و عملکرد خود طی دوران مسئولیت پرداختند و همچنین پیشنهادات خود را در زمینه ارتقاء فعالیت های قرآنی ارائه دادند.

 

در دومین روز این نشست، حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام اخوان‌صباغ، رئیس سازمان‌دارالقرآن‌الکریم و حجت‌الاسلام غلامعلی عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف به سخنرانی پرداختند.

 

حجت‌الاسلام خاموشی ضمن تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی دقایقی به سخنرانی درباره اهمیت بقاع متبرکه، اجرای نیّات واقفین، افزایش بهره‌وری موقوفات و ... پرداخت.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه فعالیت قرآنی در بقاع متبرکه برای بنده اصل الف است تصریح کرد: باید بقاع متبرکه را مرکز نخبه‌پروری قرآنی، مرکز حفظ قرآن کریم، مرکز رقابت های قرآنی، مرکز تفسیر و مفاهیم قرآنی و ... قرار دهیم.

 

وی تاکید کرد: این بقاع باید پاتوق قراء درجه یک شود و مجالس بزرگ استماع قرآن کریم در آنها تشکیل شود. همچنین مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، باید در استان های دیگر نیز اجرا شود و توصیه می‌کنم برای آینده در خوزستان و سیستان و بلوچستان برگزار کنیم. بعضی از اتفاقات و رویدادها را باید در جغرافیاهای متفاوت برگزار کرد تا جغرافیای مختلف کشور دیده شود.

 

همچنین در بخش دیگر این نشست، حجت‌الاسلام عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه طرح های خوبی برای توسعه موقوفات قرآنی ارائه شده است، گفت: توسعه موقوفات قرآنی در ترویج فرهنگ قرآنی نقش بسزایی دارد. موضوع قرآن، موضوعی است که دل های مردم آمادگی دارد تا بیایند و وقف قرآنی ایجاد کنند و باید در ابتدا از خود قرآنیهای هر استان شروع کرد.

 

حجت‌الاسلام عادل ادامه داد: همکاری ادارات فرهنگی و قرآنی باید تنگاتنگ باشد. فرهنگ ما قرآن و قرآن ما فرهنگ ما است. تاسیس اداره قرآنی برای تقویت فعالیت های قرآنی، نباید موجب جدایی و تفرقه و جبهه‌گیری شود. کلیه ادارات فرهنگی جهت امور اجرایی آماده همکاری با ادارات قرآنی هستند تا شاهد فعالیت های قرآنی پرثمر باشیم.

 

در بخش دیگر این جلسه حجت‌الاسلام اخوان صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم، با بیان اینکه تشکیلات سازمان دارالقرآن الکریم تا شهرستان ها توسعه پیدا کرده است و ظرفیت بسیار خوبی برای یک حرکت قرآنی بزرگ است گفت: الحمدلله طی سال های گذشته در این سازمان، اتفاقات بزرگ آموزشی، اعطای مدرک و کرسی های تلاوت صورت گرفته است. اینکه ما بتوانیم با دستگاه های قرآنی مختلف تعامل کنیم و در اجرای برنامه های مختلف هم‌افزایی کنیم بسیار مطلوب است.

 

حجت‌الاسلام اخوان خاطرنشان کرد: ما باید یک میز همکاری ایجاد کنیم تا یک گام در تقویت فعالیت‌های قرآنی جلو برویم و به عمل و رفتار قرآنی نزدیک شویم. یکی از مواردی که می‌تواند بی‌سوادی قرآنی را از بین ببرد و عمل و رفتار قرآنی را تقویت کند جلسات قرآن خانگی است. ما طرح‌هایی را در دست اجرا داریم تا کرسی های تلاوت و تفسیر دائمی قرآن کریم را در مساجد ایجاد کنیم که در این راستا می‌توانیم با همکاری مرکزامور قرآنی سازمان اوقاف از ظرفیت بقاع بهره ببریم.

کد خبر 882737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha