بهترین آموزگار استاد، شاگرد اوست

علی حافظ نسب، بی‌تردید در خیل نقاشان معاصر،هنرمندی صادق، سلیقه و آشنا‌ به‌ مـفهوم‌ مـهر و الفـت در خلاقیت هنری خویش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، تابلوهای او،هر کدام آینه‌ای شفاف و تمام‌نما،از‌ ذهنیات نقاشی است که بی‌هیچ ادعـائی جستجوگر لحظه‌های ساده و روان زندگی،دلتنگی‌ها و شادی‌ها و گاه ارج‌ نهادن‌ به آدمهای کوچه و بازار بـوده است؛ همه جای ردپای احساس نقاشی را می‌شود دنبال کرد که شیفتهء‌ نقاشی است،خواستار ثبت لحظه‌های ناب ماندن و بودن و زیستن است.

آثار علی حافظ نسب را هرگز نمی‌توان در مـحدودهء سبک یا شیوه‌ای خاص در نقاشی محک زد و به سنجش نشست؛او یک‌ پرسه‌زن‌ عاشق و بی‌قرار در عالم نقاشی است.هر شیوهء را که دل و ذوق او فرمان داده،کار کرده است؛گاهی به شیوهء کلاسیک،زمانی به سبک امپرسیونیسم رئالیسم و دورانی به نـاتورالیسم،و سـورآلیسم،تا جائی‌ که‌ او را باید در شمار نقاشانی قرار داد که آزاد و رها،در شیوه‌های مختلف نقاشی،اوقات به تجربه و خلاقیت می‌گذرانند.

فارغ از این‌که هنرش تحسین‌برانگیز است، خصوصیات اخلاقی‌ای دارد که شاید در حال و هوای این روزهای جامعه ما کم‌تر دیده شود. جامعه‌ای که خودنمایی‌های دروغین را به انسان‌ها می‌آموزد تا بتوانند خود واقعی‌شان را، از خود به نمایش گذاشته شده متفاوت‌تر جلوه دهند.

صمیمیتی که در کلامش وجود دارد، نشان از انسانی دارد که می خواهد خودش باشد. حتی آشفتگی درونش که منبع الهام آثارش است او را از این خود بودن ” دور نمی‌کند. این هنرمند در پاسخ به سوالات خبرنگار شبستان  می گوید:

شبستان: لطفا بیوگرافی خود را بفرمایید.

خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد. علی حافظ نسب هستم و در سال 1355 در شهرستان خوی بدنیا آمدم از سن 16 سالگی به نقاشی علاقمند شدم و بصورت حرفه ای نقاشی را آموختم. چندین نمایشگاه انفرادی در تهران( نگار خانه های کمال الملک و تماشاگر زمان) و خوی برگزار کردم و در چندین نمایشگاه های گروهی شرکت داشته ام. با تاسیس آموزشگاه آزاد هنری در رشته طراحی و نقاشی با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آموزش این هنر به علاقمندان پرداختم.

پرورش هنرجویان در این رشته و برپایی دو نمایشگاه گروهی از آثار هنرجویان آموزشگاه اینجانب از دیگر فعالیت های هنری ام می باشد.

شبستان: آقای حافظ نسب چطور شد که به رشته نقاشی روی آوردید.

حدودا سال 1371 بود در منزل یکی از خویشاوندان تابلویی بود که مرا دگرگون کرد بصورتی که من ساعتها به آن تابلو خیره شدم. چنان منو به فکر انداخت که در پی یادگیری نقاشی باشم. تنها مرجع آموزش هنر نقاشی شهرمان استاد عزیزم آقای سربخش بودند. من قبل از اینکه به کلاسهای استاد بروم چندین مرتبه از پشت شیشه گالری به داخل مغازه نگاه می کردم. انگار چیزی گم کرده بودم که در آخر آقای سربخش منو به داخل صدا کرد و من از دوستی ایشان با پدرم، برایش گفتم و شب همان روز با اصرار من پدرم راضی شدند و به کلاس بروم.

شبستان: در کشیدن نقاشی های خود پیرو کدام سبک نقاشی بوده اید و هستید؟

من علاقه خاصی به سبک امپرسیونیسم دارم چرا که به اجبار سریع کار می شود وقتی من بیشتر اوقات در طبیعت بصورت زنده کار می کنم و چون با حرکت نور، رنگها در طبیعت عوض میشوند مجبور به این میشوم که سریع کار کنم و زود نتیجه بگیرم. امپرسيونيسم سبكی از نقاشی است كه از پاريس و فرانسه ميانه قرن نوزدهم شروع شد. برخلاف هنرمندانی كه پيش از پيدايش سبك امپرسونيسم فعاليت می كردند، امپرسيونيست ها بيشتر نقاشی هايشان را در فضاي باز نقاشی مي كردند و دوست داشتند كه موضوعات طبيعت مانند درختان، دشت ها و كشتزارها و اقيانوس ها را به تصوير بكشند. امپرسيونيست ها اغلب موضوعاتشان را از فضای آزاد می گرفتند و آن چه را كه در آن می ديدند نقاشی می كردند.

و این هم ناگفته نماند که سبک امپرسیونیسم دنباله روی سبک رئالیسم می باشد. بودن تنوع رنگی در سبک رئالیسم و نزدیک بودن به واقعیت، عموم، بهتر با این سبک ارتباط برقرار می کنند.

شبستان: استاد برای خلق این تابلوها چقدر زمان لازم است؟

بنظرم خلق تابلو نیاز به محدوده زمانی نمی باشد بهتر است به فکر نتیجه ای که برای ما می دهد باشیم. مهم نیست اثر یک ساعت یا چندین ماه طول بکشد مهم این است که نور و زمان و رنگ ها بگونه ای در اثر نمایان باشد که تاثیر خودش را بر ببینده بگذارد.

شبستان: در این راه مشکلاتی وجود داشته است که باعث دلسردی شما از کشیدن نقاشی شده باشد؟

مطمئنا مشکلات زیادی برای هنرمندان بوده و هست. مشکلات مالی که بیانگر همه هنرمندان بخصوص در شهرستانهای کوچک موجب دل آزاری شده. ولی تنها چیزی که باعث شده هیچ موقع فاصله بین هنرمند و آثارش نیفتد تنها علاقه و عشق به هنرش می باشد و در این راه هیچ موقع خسته و دلسرد نمی شود. هنرمند بایستی قوی تر از دیروزش تلاش کند.

شبستان: از محضر کدام اساتید استفاده کردید و تعداد شاگردهایی که آموزش داده اید را بفرمایید.

حدودا 3 سال در محضر استادم آقای سربخش بودم و در سال 1380 به تهران رفتم و در بازار قائم تجریش شروع به کار کردم. همچنین چند ماهی در محضر استادم آقای طالبی بودم که ایشان از اساتید چندین دانشگاه تهران بوده و هستند. جا دارد از استاد عزیزم آقای سربخش و استاد طالبی قدردانی و تشکر داشته باشم چرا که مسیر درست زندگی کردن را مدیون اساتیدم هستم.

شبستان: به نظر شما اولین قدم در طراحی و نقاشی چه می تواند باشد؟

اسکیس یا طراحی تند. نوعی طراحی بصورت یاداشت سریع است این نو ع طراحی که روش ساده برای ضبط فکر بر روی کاغذ است. بخش مهمی از تمرین هنرجویان محسوب می شود. فواید این نوع تمرین های اصولی بی شمارند. اسکیس چشم و مغز را ورزیده می کند. و به دست تان هماهنگی می بخشد. این نوع طراحی روشی است که با آن اطراف را به دقت مورد بررسی قرار می دهید. اسکیس تمرین خوبی است برای کسب توانایی در طراحی از آن مشاهده می کنید و استفاده از طرح های کوچک با اسکیس های مختصر، راه خوبی برای پیدا کردن فکر برروی کاغذ و همچنین بهبود کمپوزیسیون قبل از پرداختن به طرح نهایی است.

 

کد خبر 882565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha