به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سن طلاق کاهش یافته است و دهه هفتادی ها نسبت به سایر دهه ها رکوردار طلاق شده اند. این موضوع را بررسی های ثبت احوال از سال 1392 تا1397 نشان می دهد.
بررسی های سازمان ثبت احوال نشان می دهد میانگین سن طلاق برای متولدان سال های دهه پنجاه 6/38 سال و برای متولدان نیمه اول و دوم دهه شصت به ترتیب 3/31 و 5/26 سال بوده است. کاهش چشمگیر میانگین سن در زمان طلاق برای متولدان دهه 70 به بعد یعنی زنان زیر 30 سال بوده است.
طبق اعلام سازمان ثبت احوال کشور 5/28 درصد از طلاق های ثبت شده مربوط به شش سال اخیر مربوط به زنان متولد سال های 1370 تا 1379 بوده است. این زنان به طور میانگین در 8/20 سالگی طلاق گرفته و 5/85 درصد آن ها در فاصله کمتر از یک سال از طلاق به طور متوسط در 2/21 ازدواج مجدد داشته اند.
آمار سنی متفاوت طلاق بین نیمه اول و دوم دهه هفتادی ها
به طور میانگین متولدان نیمه اول دهه هفتاد در 22 سالگی و متولدان نیمه دوم دهه هفتاد و نیمه اول دهه 80 به ترتیب در 18 و 15 سالگی طلاق را تجربه کرده اند.
توجه به روند افزایشی سهم ازدواج مجدد در میان متولدان نسل های جوان تر نسبت به نسل های قدیم می تواند نشان دهنده بروز الگوهایی متفاوت از گذشته برای زندگی مشترک، ازدواج و طلاق و بازگشت به زندگی مشترک پس از طلاق به صورت بازازدواج باشد.
بررسی طلاق در دهه شصتی نشان می دهد این آسیب اجتماعی در این دهه کمتر از دهه هفتادی ها است. طبق اعلام ثبت احوال نرخ طلاق در متولدان نیمه اول دهه شصتی 4/24 درصد بوده است.
این زنان به طور متوسطه در سن 1/31 سالگی طلاق را تجربه کرده و 3/25 درصد از آن ها با فاصله 2/1 سال پس از طلاق به طور متوسط در سن حدود 32 سالگی بازازدواج داشته اند.
متوسط زمان بی همسری به دلیل طلاق برای زنانی که بازازدواج داشته اند یک سال است. میانگین سن این زنان در زمان بازازدواج7/27 سال بوده است.
سهم عمده ای از بازازدواج ها مربوط به زنانی است که در سن پایینتر طلاق داشته و پس از آن با بازازدواج، مجدد به زندگی مشترک بازگشته اند.
دهه هفتادی ها با فاصله کوتاهتری پس از طلاق ازدواج مجدد می کنند
متوسطه فاصله زمانی بین طلاق تا بازازدواج برای زنان متولد نیمه دوم دهه 70 و نیمه اول دهه هشتاد که در مطالعه بررسی شدند به ترتیب7/0 و 4/0 سال بوده است. این به روشنی نشان می دهد این زنان با رویکردی متفاوت از سایر زنان و در فاصله کوتاهتری پس از طلاق نسبت به بازازدواج اقدام کرده اند.
در این مطالعه طولی 5/31 درصد از زنانی که پس از طلاق اولین بار ازدواج را تجربه کردند مربوط به متولدان سال های 1370 تا 1375 بودند که به طور متوسط پس از گذشت یک سال از طلاق باز ازدواج داشتند.
سهم4/42 درصدی زنانی که پس از طلاق بازازدواج را تجربه کرده اند، به متولدان دهه 60 با میانگین مدت زمان بی همسری پس از طلاق تا بازازدواج 1/1 سال اختصاص داشته است. 2/14 درصد از این زنان متولد سال های دهه 50 و قبل از آن بوده اند که با الگویی مشابه متولدان دهه 60 به طور متوسط پس از گذشت 1/1 سال پس از طلاق نسبت به بازازدواج اقدام کرده اند.
مقایسه سهم زنانی که در سال های 1392 تا 1397 طلاق گرفته اند و مطالعه بازازدواج آن ها نشان می دهد بیشتر زنانی که بازازدواج می کنند با گذشت یک سال از طلاق باز ازدواج را تجربه می کنند.
این سهم برای زنانی که در فاصله زمانی کمتر از یک سال پس از طلاق ازدواج می کنند و در حدود هفت درصد است. به این معنا که هفت درصد زنان پس از طلاق در فاصله کمتر از یکسال (در همان سال یا یک سال بعد) باازدواج کرده و به چرخه زندگی زناشویی باز می گردند. مطالعه طولی ازدواج پس از طلاق برای زنان نشان میدهد سالانه سهمی از ازدواج های ثبت شده مربوط به بازازدواج بوده و با توجه به اینکه الگوی این سهم برای طلاق های سال های مختلف از سال 1392 تا1397 نسبتا مشابه است.
با این وصف که سهم بالایی از بازازدواج ها در حدود 20 درصد تا یک سال پس از طلاق و سهمی در حدود 9 درصد نیز با فاصله 2 سال از طلاق برای زنان، رخ داده و در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور ثبت می شوند، می توان اینگونه بیان داشت که همواره بخشی از تحرکات بازار ازدواج مربوط به اشخاصی است که برای چندمین بار این رویداد را تجربه می کنند.
این بررسی ها نشان می دهد ممکن است در سال های آینده هم به دلیل طلاق و بازازدواج در افراد دهه هفتادی این آمار ازدواج و طلاق در این دهه رو به افزایش باشد. طلاق در سن پایین نشان می دهد که افراد مهارت های لازم زندگی را نیاموخته اند، چون هر چقدر سن بالاتر می زود نرخ طلاق نیز کاهش می یابد.
نظر شما