مهجوریت طراحی مد و لباس نتیجه بی‌توجهی به کار گروهی است

حدیدی مهجوریت طراحی مد و لباس را نتیجه بی‌توجهی به کار گروهی دانست و گفت: انتظار می‌رود طراحان برای ارائه یک کالکشن قوی در نهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر با موضوع فَرّ گلستان به‌صورت گروهی و تیمی عمل کنند تا شاهد خروجی مطلوبی باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، «الناز حدیدی» امروز(۲۸دی) در دومین کارگاه آموزشی کالکشن سازی با موضوع فَرّ گلستان ویژه نهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر که با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و موسسه طراحان مد در سالن سلمان هراتی دستگاه فرهنگ و هنر استان در حال برگزاری است، ضمن تشریح شرایط و مقررات حضور در بخش‌های مختلف این جشنواره اظهار کرد:  علاقه‌مندان می‌توانند ضمن آپلود تصویر اثر خود سایت به آدرس www.iranmode.com و دریافت کد شیما، آثار خود را با محوریت این موضوع تا هشتم بهمن‌ماه به دبیرخانه جشنواره فجر ارسال کنند.

 

مدرس کارگاه آموزشی کالکشن سازی با موضوع فَرّ گلستان با تأکید براینکه آثار ارسالی به جشنواره نهم باید برای نخستین بار در این رویداد رسمی ارائه‌شده باشد، افزود: توجه به فرهنگ عمومی پوشش، توجه به عنصر خلاقیت درمجموعه سازی و ارائه مشخصات و سایر توضیحاتی که طراح برای مجموعه موردنظر ضروری می‌داند در شناسنامه اثر برای شرکت در این جشنواره موردتوجه متقاضیان باشد.

 

وی بابیان اینکه علاقه‌مندان می‌توانند در هر یک از بخش‌های رقابتی عمومی حداکثر 3 اثر ارسال نمایند، یادآور شد: طراحان مد و لباس می‌توانند با گرایش طراحی لباس اجتماع بانوان، محصولات عفاف و حجاب، لباس اجتماع آقایان، پارچه، جواهرات و زیورآلات، کیف و کفش به‌صورت یک تیم سه نفره شامل «طراح- الگوساز و دوزنده» در بخش مسابقه زنده طراحی (ایده تا اجرا) شرکت کنند.

 

حدیدی بابیان اینکه آثار ارسالی به جشنواره فجر باید شناسنامه داشته باشند، اذعان کرد: طرح‌هایی که با خلاقیت در ایده پردازی و اجرا با در نظر گرفتن مبانی زیبایی‌شناسی، کیف، کفش و به‌طورکلی ملحقات لباس باشد، امتیاز بیشتری را به خود تخصیص می‌دهد.

 

استاد دانشگاه در رشته طراحی لباس و پارچه بابیان اینکه پیش‌زمینه (بک‌گراند) و به تصویر کشیدن پالت رنگی لباس نیز سبب امتیاز بیشتر می‌شود، گفت: خلاقیت، پوشیدگی و راحتی لباس، استفاده از المان‌های ایرانی اسلامی، ایده‌های نو، استفاده از برش‌های جدید، به‌کارگیری پارچه‌های دست‌بافت، ایجاد نسبت بین مدرنیته و سنت و... در داوری جشنواره موردتوجه داوران است.

 

حدیدی با تأکید براینکه طراحان مد و لباس باید قدردان هنرهای اصیل کشور باشند، افزود: احیای این هنرها با معرفی هنرمندان اصیل و کهنه‌کار موردتوجه طراحان باشد.

 

وی بابیان اینکه یک طراح علاوه بر برخورداری از دانش و مهارت باید بازار و نیاز مخاطب را به‌درستی بشناسد، اذعان کرد: طراح هنری با طراح کاربردی متفاوت است.

 

به گفته حدیدی عدم توجه به کار تیمی موجب مهجوریت طراحی مد و لباس در کشور شده است.

 

 وی بابیان اینکه کالکشن‌سازی یا مجموعه‌سازی یکی از محوری‌ترین اقدامات در عرصه طراحی لباس در جهان است؛ یعنی نمی‌توان به‌صورت حرفه‌ای در عرصه مد و لباس کارکرد ولی کالکشن‌سازی انجام نداد، گفت: کالکشن مجموعه‌ای است که به لحاظ فرم، رنگ، پارچه، تزئینات (خرج کار) و محتوا با همدیگر اشتراک دارد و موضوع یا کانسپت دارد.

 

حدیدی با اشاره به اینکه انتظار می‌رود طراحان برای حضور در جشنواره مد و لباس فجر امسال شکوه استان خراسان شمالی و گلستان با عنوان «فَرّ گلستان» و عناصر و مفاهیمی که به لحاظ زیبایی‌شناسی، نشانه‌شناسی و مفهومی در این استان وجود دارد را به‌صورت کالکشن‌ ارائه کنند، افزود: در کالکشن‌های اصلی دنیا ۳۰ - ۳۵ لباس در هر هفته مد در دنیا ارائه می‌شود و همه این لباس‌ها دارای متریال‌ها و پارچه‌های بسیار حرفه‌ای و رنگ‌بندی تخصصی هستند و متناسب با فصل، سیلوئت (شکل کلی یک لباس که نمای خارجی آن را تشکیل می‌دهد)، سبک و فرهنگ منطقه موردنظر طراحی و ارائه می‌شوند؛ اما نهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر طراحان می‌توانند 3-5 لباس به‌صورت مجموعه‌سازی شده ارائه کنند.

 

 وی بابیان اینکه برای ارائه یک کالکشن قوی باید تیم‌های قدرتمندی مثل تحقیق، طراحی پارچه و لباس، الگوسازی و دوخت، تبلیغات و انتخاب اکس سوری در کنار همدیگر باشند، خاطرنشان شد: برای ارائه مجموعه مطلوب و موردپسند باید به انجام کار گروهی و تیمی عادت کنیم.

کد خبر 882199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha