رونق تولید با پیشگامان عرصه کشاورزی

فضای کشور با تحریم ظالمانه و جنگ اقتصادی به گونه ای است که نباید از تولید غفلت کنیم از این رو توجه به ضرورت انتقال دانش و علمی تر شدن کشاورزی می تواند تلاش برای رونق تولید را بیشتر نمایان کند.

خبرگزاری شبستان_ گیلان، نوشین کریمی، چند سالی است که مقام معظم رهبری با تاکید بر رونق اقتصاد داخلی افق و تکلیف جدیدی را برای فعالان تولید و صنعت مشخص می کند. از این رو امسال با عنوان «سال رونق تولید» توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شد و تلاش ها برای تحقق این امر مهم عزم جدی تری به خود گرفت.

در واقع اگر حمایت از توان داخلی دغدغه و چشم انداز مهم نظام برای توجه به مسیر توسعه اقتصادی باشد دیگر تحریم ها و تهدیدها راه به جایی نمی برند.

حمایت از تولید ملی مهمترین مؤلفه برای کارآفرینی و بهبود وضعیت اقتصادی هر منطقه‌ای محسوب می‌شود از این رو تمامی مناطق و استان‌های بزرگ و کوچک برای احیای واحدهای راکد و نیمه راکد در بخش‌های مختلف تولیدی، صنعتی و تجاری نیازمند همت و حمایت همگانی از بخش های دولتی و خصوصی هستند تا پس از آن تلاش برای بازاریابی مناسب و تولید باکیفیت که به نوعی تضمین کننده صادرات پایدار و مهمترین ضرورت‌ مرتبط با توسعه اقتصادی استان ها خواهد بود بیش از پیش انجام شود.

با توجه به مدیریت کل چرخه تولید گوشت مرغ که شامل مزارع مرغ مادر، کارخانه جوجه کشی، مزارع پرورش مرغ گوشتی، کارخانه دان پلت، کشتارگاه صنعتی، کارخانه قطعه بندی، فرآوری گوشت و در نهایت توزیع محصول نهایی است، می توان به بالاترین معیارهای کیفیت، امنیت بهداشتی و سلامت غذا، برای مصرف کننده پی برد.

مزارع مرغ مادر در گیلان با رعایت ضوابط بهداشتی و قرنطینه ­ای و با توجه به شرایط آب و هوایی معتدل حاکم بر منطقه احداث و محل مرغداری و نحوه چیدمان سالن­ ها در هر واحد با هدف محافظت پرنده از خطرات زیست محیطی انتخاب می شوند. تهویه و دمای مناسب، شرایط پرنده، در دسترس قرار گرفتن آب و خوراک سالم و به میزان کافی با استفاده از سیستم ­های پیشرفته و دوربین ­های مداربسته دائما در حال کنترل است.

برای جوجه­ کشی موفقیت­ آمیز و با راندمان بالا از دستگاه­ ها و ماشین­ های جوجه ­کشی مطمئن و همگام با تکنولوژی روز دنیا که تمام شرایط طبیعی اعم از تامین رطوبت و دمای کافی و یکنواخت، چرخاندن تخم ­ها، تهویه و ..، استفاده می­ شود. برای پیشگیری از بیماری­ های طیور که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است علاوه بر رعایت مسائل بهداشتی، واکسیناسیون صحیح و اصولی در کارخانه­ های جوجه­ کشی مزایای فراوانی دارد که در سرتاسر زنجیره تولید محسوس خواهد بود.

 


همچنین با توجه به مضرات استفاده از آنتی بیوتیک در صنعت طیور (افزایش مقاومت بدن انسان در برابر آنتی­ بیوتیک و ایجاد بیماری­ های مقاوم به درمان) تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک یکی از مهمترین اهداف شرکت های مرغ در گیلان است.

«علی درجانی» با اعلام خبر انتخاب هشت نفر از  تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی استان گیلان در سطح ملی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت:  از تعداد ۲۸ کاندیدای معرفی شده از استان در رشته های مختلف کشاورزی برای رقابت کشوری خوشبختانه هشت نفر در سطح ملی انتخاب شدند که روز سه شنبه(۲۴ دی) با حضور رییس جمهوری در سالن اجلاس سران مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه از هشت نفر نمونه کشوری در بخش شیلات ۳ نفر، بخش دامی ۲ نفر، بخش زراعی، بخش باغی و بخش منابع طبیعی هر کدام یک نفر معرفی شده اند، بیان کرد: در راستای رونق تولید و توجه به منویات مقام معظم رهبری برای حمایت از تولیدات داخلی، این سازمان تلاش کرده است تا با ورود تحقیقات علمی به مزرعه بتواند به دستاوردهای مطلوبی دست یابد.

درجانی گفت: در تلاش هستیم تا با استفاده از تمام ظرفیت های دولتی و محلی، دانش کشاورزی را به عرصه های تولیدی انتقال دهیم.

وی امنیت غذایی را یکی از مهمترین مسائل امروز جوامع دانست که به دست کشاورزان رقم می‌خورد و ادامه داد:  برای تولید رونق اقتصادی به همت و کمک مسئولان و مردم نیازمندیم.

درجانی در ادامه با اشاره به اینکه «مجتبی رسولی» از شرکت سپید ماکیان با ظرفیت ۵۰ میلیون جوجه ریزی سالیانه، توانسته تولید پنج درصد مرغ گوشتی کشور را به خود اختصاص بدهد، گفت: سپید ماکیان جزو بزرگترین زنجیره تولید کننده مرغ کشور است که روزانه ۲۰۰ تن گوشت مرغ به تهران صادر می کند.


وی همچنین بیان کرد: شرکت نوید جوجه سه درصد تولید جوجه یکروزه کشور را دارد و از شرکت های زنجیره تولید گوشت مرغ می باشد که تولید سالیانه جوجه یکروزه اش ۵۰ میلیون قطعه است و به تمام استان های کشور جوجه یکروزه صادر می کند.

 

 

«کریم نوید» پرورش‏ دهنده نمونه مرغ مادر گوشتی از رشت با ۶۰ سال سن و تحصیلات کاردانی توانسته یکی از هشت نفر تولید کننده برتر بخش کشاورزی استان گیلان باشد که در سطح ملی مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفت.
 
نوید به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: مرغداری با ظرفیت ۴۰۰ هزار قطعه مرغ مادر، شاخص‏ های بالا بودن بهره وری با استفاده از نیروهای متخصص و مجرب، درصد بالای نطفه ‏داری تخم مرغ و بالا بودن درصد هچ (بین ۹۲-۹۳ درصد) و مقاوم بودن جوجه های تولیدی در برابر بیماری های باکتریایی و ویروسی را رعایت کرده است.

وی اضافه کرد: استفاده از علم روز در فارم‏ های تحت پوشش شرکت، اولویت قرار دادن سلامت پرسنل و کارگران از طریق همکاری تنگاتنگ با نمایندگان اداره بهداشت، آموزش ‏های علمی به پرسنل و کارگران جهت بالا بردن توان تولید فارم ‏های تحت پوشش و حداقل تلفات در طول دوره رشد از عوامل موفقیت این شرکت مرغداری بوده است.

 

 

«مجتبی رسولی» از شرکت نمونه دارای زنجیره یکپارچه تولید و عرضه گوشت مرغ(شرکت سپید ماکیان) با ۷۱ سال سن , تحصیلات کارشناسی ارشد از شهرستان رشت نیز به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: ظرفیت پرورش مرغ مادر گوشتی، جوجه‏ کشی، پرورش مرغ گوشتی، کارخانه خوراک طیور، کشتارگاه صنعتی طیور را دارا است.

وی با توجه به موفقیت خود عنوان کرد: وجود وفاق و همدلی بین پرسنل، استخدام بیش از ۴۰۰ نیروی متخصص و ماهر از کارشناسی تا دکترا، ایجاد اشتغال پایدار برای سه هزار و۴۰۰ نفر از جمله شاخص ‏های مهم در رسیدن به این موفقیت هستند.

رسولی اظهار کرد: بزرگترین تولیدکننده مرغ کشور با تولید بیش از یکصد هزار تن گوشت مرغ، معادل چهار درصد تولید کشور هستم.

وی ترویج قراردادهای مشارکتی تولید مرغ با مرغداران استان‏ های گیلان، مازندران و قزوین همچنین داشتن پروتکل‏ های بهداشتی و قرنطینه ه‏ای از تولید تا عرضه محصول به منظور کنترل و مدیریت بیماری‏های مسری در منطقه را از جمله شاخص هایی دانست که رعایت کرده است و گفت: اعمال سیستم جامع مدیریت کیفیت TQM در کلیه واحدهای شرکت بالاخص کشتارگاه ‏ها به منظور ارتقاء بهداشت و کیفیت محصول که موجب افزایش بهداشت و سلامت جامعه و تامین رضایت مشتری می‏ شود زمینه های موفقیت در این را عرصه را برایمان فراهم کرده است.

رسولی در ادامه دارا بودن واحد مدیریت تحقیق و توسعه در کلیه زنجیره‏ های تولید نظیر کارخانه خوراک دام و واحدهای گوشتی، راه‏ اندازی سیستم مدیریت ارتباط با مشتری CRM در راستای خدمات‏ رسانی بهتر به مشتریان و تدوین سند چشم ‏انداز استرتژیک شرکت تا سال ۱۴۰۸ با هدف‏گذاری ۱۰شرکت برتر خاورمیانه را از جمله امتیازات شرکت مرغداری خود برشمرد.

به گزارش شبستان، استان گیلان ۹۲ واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 2 میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه را دارا است،  همچنين رتبه پنجم در تولید گوشت مرغ و رتبه دوم در تولید جوجه یکروزه را از آن خود دارد.

شایان ذکر است که روزانه ۵۰۰ تن گوشت مرغ در گیلان تولید می شود که ۵۰ درصد آن به استان های کشور صادر می شود.

 

کد خبر 881695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha