اسلام، دین دادن وعده های دروغ نیست

در کشوری چون مراکش که دستخوش انقلاب نبوده اما در حال تجربه تحولی بزرگ است چشیدن طعم اسلام در سطح پارلمان بسیار پراهمیت محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نتایج نهایی انتخابات پارلمانی مراکش به پیروزی مطلق حزب اسلام گرای عدالت و توسعه منتهی شد.

بسیاری از تحلیلگران حصول این نتیجه را وابسته به پیروزی حزب النهضه در تونس می دانند.

اما هاشم الموسوی، تحلیلگر مسائل آفریقا دلایل دیگری را برای گرویدن 6 میلیون مراکشی مجاز به شرکت در رای گیری به اسلام برشمرد.

به دنبال پیروزی گسترده حزب عدالت و توسعه در مراکش می توان اینگونه برداشت کرد که دنبال کردن اسلام در سیر بهار عرب به عنوان قدرتی که می توان روی آن حساب کرد بسیار موثر بوده است.

بی شک موفقیت مدلهای اسلامی در کشورهایی باسابقه تر چون ایران در انتخاب اسلام در مراکش بی تاثیر نبود و کاندیداهای انتخاباتی الگوی خوبی از اسلام در کشورهای مصر، تونس و دیگر کشورهای اسلامی برداشتند.

در کشوری چون مراکش که دستخوش انقلاب نبوده اما در حال تجربه تحولی بزرگ است چشیدن طعم اسلام در سطح پارلمان بسیار پراهمیت محسوب می شود.

اما انگیزه دیگری برای انتخاب و اعتماد به اسلام وجود در وهله نخست رها شدن از حزب اتحادیه سوسیالیست و حزب مدافع سوسیالیسم که کشور را از سال 2007 به اختیار خود درآورده است.

مشکل بیکاری، فقر، فساد، نابرابری اجتماعی مردم مراکش را به ستوه آورده است.نمایندگان در حزب های مختلف سیاسی در پارلمان اعتبار خود را نزد مردم از دست داده اند.

اسلام هیجانی را که در طی سالهای رنج و بیکاری مرده بود دوباره زنده کرد اسلام دین دادن وعده های دروغ نیست.

در این دور انتخابات 88 درصد کاندیداها برای اولین بار شرکت کردند و انتخاب اسلام گراهای تازه نفس برای اهالی کهنه کار پارلمان گران تمام می شود.

به گزارش خبرگزاری مراکش، حزب عدالت و توسعه اسلامی با صفت برجسته بی آلایشی و  سادگی از مدتها پیش خود را به زندگی روزمره مردم نزدیک کردند و نبود فاصله با مردم از بزرگترین و مهمترین فاکتورهایی است که پیروزی آنها را رقم زد.

این حزب اسلامی می دانست چگونه به مردم نزدیک شده و با آنها ارتباط برقرار کند در حالیکه زبان ارتباط از تکلف ایدئولوژی ها و تکنیک های دشوار دور نگه دارد.

حزب اسلامی عدالت و توسعه بر یک مذاکره کاملاً اخلاقی و وجدانی تکیه کردند که مراجع اسلام را به همراه داشت و هرگز هیچ عادت و رسومی را محکوم نکرد.

اسلام در مراکش به آزادی و هوشیاری وجدان ها تاکید داشت که باید در قانون اساسی آورده شود.

عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد، برنامه های غلط اقتصادی مبارزه با روش های خودکامگی در اداره کشور مهمترین مسائلی بود که مراکشی ها را به اسلام جذب کرد.

در نتیجه پیروزی کنونی اسلام حاصل چند هفته تلاش نیست بلکه میوه سالها تلاش مستمر در جلب حمایت و اعتماد مردم است.

اسلام توانست نوعی جایگاه و پایگاه معتبر در میان مردم خلق کند اکنون که این استراتژی اجتماعی در بسیاری از کشورها به پیروزی رسیده وقت آن شده که مراکش نیز طعم آن را بچشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 88035

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha