تهیه سند جامع کاهش خطرپذیری در قالب دروازه قرآن یابی در البرز

فلاح نژآد با اشاره به اهمیت اقدامات لازم برای پیشگیری از بحران ها گفت: تهیه سند جامع کاهش خطرپذیری در قالب دروازه قرآن یابی در البرز در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « محمدرضا فلاح نژاد» در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه باید با تهیه سند جامع کاهش خطرپذیری به بررسی شرایط بپردازیم، گفت: یکی از اقدامات اصلی که لازم است در دستور کار شهرداران محترم قرار گیرد، "دروازه‌ قرآن یابی" در البرز است با این مفهوم که مناطقی که همچون دروازه قرآن شیراز در البرز وجود دارد، توسط مجموعه آب منطقه ای و مدیریت شهری شناسایی شود تا در صورت بروز مشکل و افزایش بارندگی‌ها توان مقابله وجود داشته باشد.

 

سرپرست اداره کل  مدیریت بحران استانداری البرز با اشاره به اینکه باتغییر شرایط اقلیمی بارندگی در فصل زمستان و بهار افزایش خواهد یافت، افزود: طبق نظر کارشناسان مناطقی همچون دراز رود، خیابان ساسانی حصارک، نهردلمبر و... که خطر وقوع سیل وجود دارد شناسایی و برنامه پیشگیرانه برایشان پیش‌بینی شود؛ همچنین منابع طبیعی و آبخیزداری اقداماتی را انجام دهند تا آب‌های جاری درکوه‌ها کنترل و جذب زمین شوند.

 

فلاح‌نژاد تصریح کرد: باتوجه به اینکه سیلاب‌ها جذب آسفالت نمی‌شوند انتظار می‌رود شهرداری برای مقابله با بحران در این زمینه نیز اقدامی مانند طرح جامع ساماندهی آب‌های سطحی، حفر چاه‌های جاذب، هدایت آب‌های سطحی به فضاهای سبز وخاکی و...داشته باشد.

 

پلاسکویابی در البرز

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به احتمال آوار ساختمان‌های مسکونی در مسیر گسل زلزله استان و یا حریق واوار اماکن تجاری غیرایمن در مواقع بحرانی، اظهار کرد: ساختمان‌های فرسوده و غیر ایمن استان البرز تحت عنوان پلاسکویابی بایستی مدنظر قرار گیرد و مشکلات احتمالی آنان  توسط شهرداران به عنوان دبیران ستادهای بازافرینی و مسئولان ستاد مدیریت بحران شهرهای  مربوطه مرتفع شود.

 

فلاح‌نژاد اضافه کرد: همچنین لازم است امکانات مراکزی همچون تالار‌های پذیرایی و مراکز خدماتی و دارای کارگر و مورد مراجعه مردم توسط مدیریت شهری و بازرسین کار ادارات کار بررسی شود تا شاهد اتفاقاتی همچون انفجار تالارپذیرایی سقز نباشیم.

 

وی افزود: یکی دیگر از بحران‌هایی که ممکن است سر راه ما قرار گیرد فرونشست زمین درداخل شهرها است . در این رابطه باید با همکاری شهرداران و آب‌منطقه‌ای تلاش شود تا در کمترین زمان سیلاب‌ها درداخل شهرها جذب، و برای تغذیه مصنوعی اب سفره‌های زیرزمینی  اقدام کرد.

 

برای مقابله با آلودگی‌ هوا چه‌کنیم؟

 

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری البرز اعلام کرد: در رابطه با وارونگی هوا و آلودگی استان، شهرداران باید در نظر داشته باشند اقداماتی همچون پایش تصویری در شناسایی خودروهای فاقدمعاینه فنی، فراگیرنمودن حمل و نقل عمومی، ممانعت از ورود کامیون‌ها به داخل شهرها، جلوگیری از سوزاندن برگ، و طبق بند20 ماده 55  مشاغل مزاحم شهری  را به خارج از شهر منتقل کنند.

 

فلاح‌نژاد گفت: همچنین برای مقابله با ریزگرد‌ها باید کمربند‌های سبز در سطح شهر ایجاد شود.

کد خبر 880242

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha