تکیه بر خط ولایت، ابزار فتنه گری را از جبهه باطل می گیرد

بر اساس آنچه در نهج البلاغه آمده؛ خط حقیقی امامت و ولایت همان جبهه حق و موجب رهایی جامعه دینی از جهالت، شک و تردید و گمراهی معرفی شده و همین مسائل، ابزار فتنه گری را از جبهه باطل می گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، شاید برای نسلی که انقلاب را درک نکرده و حوادث سخت آن دوران را ندیده؛ شرایط کنونی کشور یکی از مهمترین برهه های امتحان و آزمایش او باشد؛ نسلی که باید با مراقبت و صیانت از مرزهای فکری خود پا را از خطوط قرمز بیرون نگذارد تا در دام فتنه ها گرفتار نشود.

 

تکیه بر خط امامت

امام علی (علیه السلام) خود و اهل بیت پیامبر (ص) و خط صحیح امامت را عامل اصلی رهایی از فتنه ها و معیار اصلی شناخت جبهه حق از باطل می دانند و در موارد متعددی به آن اشاره می کنند. ایشان در کلامی با ذکر فضایل خود و اهل بیت (علیهم السلام) و خط امامت، آشکارا این مسأله را بیان می دارند:

 


"شما مردم به وسیله ما از تاریکی های جهالت نجات یافته و هدایت شدید و به کمک ما به اوج ترقی رسیدید. صبح سعادت شما با نور ما درخشید. کر است گوشی که بانگ بلند پندها را نشنود ... من برای واداشتن شما به راه های حق که در میان جادّه های گمراه کننده بود به پاخاستم، در حالی که سرگردان بودید و راهنمایی نداشتید؛ تشنه کام هر چه زمین را می کندید قطره آبی نمی یافتید ... دور باد رأی کسی که با من مخالفت کند. از روزی که حق به من نشان داده شد، هرگز در آن شک و تردید نکردم ... امروز ما و شما بر سر دوراهی حق و باطل قرار داریم. آن کس که به وجود آب اطمینان دارد تشنه نمی ماند."(خطبه 4)

 


امام در این گفتار، خود و خط حقیقی امامت و ولایت را همان جبهه حق و موجب رهایی جامعه دینی از جهالت، شک و تردید و گمراهی معرفی می کند. همین مسائل، ابزار فتنه گری را از جبهه باطل می گیرد.

 


پس از ماجرای سقیفه، وقتی ابوسفیان به امام علی (علیه السلام) پیشنهاد یاری داد تا ایشان را به خلافت بنشاند، امام (علیه السلام) برای حفظ امّت اسلامی و دین نوپای اسلام، دست رد به سینه او زد و در خطبه ای امامت را در میان "امواج فتنه ها" تنها "کشتی نجات" معرفی کرد.(خطبه ۵)

 

در عصر غیبت امام معصوم، خط امامت را باید در خط ولی فقیه زمان دنبال کرد. چه آنکه ولایت فقیه استمرار ولایت اهل بیت علیهم السلام است.

 

وحدت

جریان فتنه به سبب ماهیّت خویش و برای ماندگاری و بقا، نیاز به اختلاف افکنی و پراکندگی در جامعه دینی دارد، اگر چه به ظاهر دم از وحدت و یکپارچگی بزنند. بر عکس این جریان، جریان حق برای برقراری و ماندگاری دین و اصول دینی، به دنبال وحدت در جامعه دینی است. امام علی (علیه السلام)، وحدت امّت اسلامی و پرهیز از اختلاف و پراکندگی را موجب رهایی از امواج فتنه ها می د اند.(خطبه 5 و خطبه 151)

کد خبر 879682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha