«عباس علیجان زاده» در حاشیه ویژهبرنامه ملی عصر خاطره با عنوان «وقت دیدار» که همزمان با فرارسیدن ایام شهادت دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) و شهادت سردار رشید اسلام سپهبد قاسم سلیمانی در موزه شهدای روستای قراخیل قائمشهر برگزار شد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: موزه شهدای قراخیل باهدف زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی نسل جوان با جنگ تحمیلی تأسیسشده است.
مدیرمسئول مجتمع فرهنگی ثارا... قراخیل بابیان اینکه مردم انقلابی قراخیل با تقدیم 44 شهید سرافراز در دوران دفاع مقدس، یکصد جانباز و حماسهآفرینی 350 رزمنده و بسیجی دلاور در عرصههای مختلف دفاع مقدس نیز افتخارآفرین بودند، افزود: موزه شهدای قراخیل مجموعهای از آثار و دستنوشتهها، تجهیزات و البسه و فرازهایی از زندگینامه و وصیتنامه 44 شهید این روستای شهیدپرور را برای عموم علاقهمندان به فرهنگ ایثار و شهادت تصویر میکند.
علیجان زاده با اشاره به ظرفیتهای فراوان و مشارکت مردمی بسیار ستودنی مردم فهیم قراخیل، اذعان کرد: برای احداث موزه شهدا 400 مترمربع زمین را خریداری نمودیم ولی امروز با اهدا زمین از سوی اهالی روستا مساحت زمین این موزه به یک هزار و 200 مترمربع رسیده است.
وی گفت: عملیات عمرانی این موزه از سال 88 آغاز و در سال 95 بهصورت رسمی به بهرهبرداری رسید.
مسئول موزه شهدای روستای قراخیل افزود: طی گفتگوهای صورت گرفته با 150 نفر از رزمندگان روستای قراخیل خاطرات بسیاری از شهدای هشت سال دفاع مقدس این منطقه جمعآوریشده است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از 2 هزار صفحه دستنوشته شهدا شامل (نامه، دستنوشته، وصیتنامه و ...) گردآوریشده است و در حال تدوین و دستهبندی این آثار هستیم.
علیجان زاده بیان کرد: تلاش داریم پس از جمعآوری کامل آثار شهدا برای هر شهید اثری منتشر نماییم یعنی 44 اثر را برای 44 شهید روستای قراخیل منتشر نماییم.
به گزارش شبستان، قراخیل روستایی است در منتهیالیه شمال غربی شهرستان قائمشهر که از شمال به جاده بابل- قائمشهر، از جنوب و شرق به روستاهای دهستان بالاتجن و از غرب با روستاهای شهرستان بابل همجوار است و دارای 5 هزار نفر جمعیت و يهكزار و 100 خانوار روستایی است. از روستاهای صاحبنام کشور در عرصههایی مانند اقامه نماز جمعه، تعداد مسجد و حسینیه، تعداد شهدا و ایثارگر، تعداد پایگاههای بسیج، اجرای اولین طرح هادی مردمی، توسعه اقتصادی درزمینهٔ کشاورزی و ... است.
نظر شما