پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران چگونه معرفی می‌شود؟

برای انتخاب پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران (فهما) معیارها، موضوعات و ریز موضوعات برای ارزیابی هر شهر در نظر گرفته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان:  پایتخت فرهنگی و هنری مساجد ایران که به اختصار فهما نامیده شده، طرحی است نوین که گل دسته‌های، دستان هنرمند و فرهنگ ساز بچه‌های مسجد سراسر کشور به هم متصل و همه را زیر گنبد مینایی ایران گرد خواهد آورد.

 

اعضای کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد کشور باشتاب و با نشاط، با نام فهما در فضای مجازی جمع تا مساجد طراز با معیار ایرانی و اسلامی را در عرصه حقیقت به همگان نمایش دهند.

 

فهما در شبکه‌ای فراگیر و منسجم، فرهنگ با طراوت دینی را با اولویت خانواده و مسجد دنبال کرده که این میدان بروز و ظهور نوید کانون‌های فرهنگی مساجد کشور بوده و تمام اقوام و زبان‌ها، شهر و روستا و مذاهب اسلامی ایران با محوریت مسجد به زیبایی هموار کرده است.

 

در جریان انتخاب پایتخت فهما نیز معیارها، موضوعات و ریز موضوعات برای ارزیابی هر شهر در نظر گرفته شده، موضوعات اصل پایتخت نما شامل جغرافیا فرهنگی و تخصصی بوده که با رصد و پلایش منظم جریان حرکت نوین کانون‌ها کنترل و هدایت شده و در پایان دوره سالانه ضمن رتبه‌بندی کانون‌ها در سطوح مختلف فرهنگی و هنری مانند سرود، نمایش و نظیر آن و همچنین جغرافیایی شامل شهر، روستا، شهرستان، استان و کشور از کانون‌ها و فعالیت‌های برتر با اهدای نشان و لوح سپاس تقدیر خواهند شد.

 

کامل گلباغی، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون چگونگی اجرای طرح فهما در ، اظهار داشت: حدود 600 کانون فرهنگی و هنری، دو هزار و 96 مسجد و 3 هزار مکان مذهبی در کردستان فعال است.

 

وی افزود: به ازای هر 520 نفر در استان، یک مکان مذهبی و براساس سرانه کشور، هر یکهزار و 20 نفر یک مکان مذهبی وجود دارد.

 

گلباغی با اشاره به اینکه 18 اردیبهشت‌ماه ایجاد سند تحول با سه هدف، «تربیت نیروی جوان در مراکز دینی، توسعه فرهنگ اصیل به‌ویژه در روستاها و مقابله با تهاجم فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی» در جامعه ابلاغ و دنبال می‌شود؛ گفت: سال گذشته برای نخستین بار 170 میلیون تومان جهت تجهیزات کانون‌های فرهنگی و هنری و مساجد کردستان اختصاص یافت.

 

وی با بیان اینکه آموزش‌های لازم «پیوند آموزش، خانواده و مدارس و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برای تحکیم بنیان خانواده» با همکاری دانشگاه‌ها در سطح استان انجام شده است؛ ادامه داد: سند تحول تحت عنوان ستاد فهما (فرهنگ، هنر، مساجد ایران) دارای یک ردیف بودجه و به‌صورت مستقل اداره می‌شود.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

کد خبر 879192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha