به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «حمید صادقیان» در کارگاه آموزشی آشیانه از برنامه های بیست و سومین دوره مراسم ازدواج دانشجویی با اشاره به اینکه اکنون دوران طلایی تغییر شما است و اگر به قوانین زندگی مشترک و تأهل مجهز نشوید در آن شکست می خورید، گفت:در اسلام هیچ بنایی محبوبتر از ازدواج ساخته نشده پس برای ورود به این بنیاد مقدس باید بینش کافی و لازم را داشته باشیم.
این کارشناس خانواده با اشاره به تحقیق ۲۰ ساله گاتمن بر روی ۲ هزار زوج، اظهارداشت: خروجی این تحقیق بزرگ، این شد که همسرانی که رابطه خوبی با هم دارند در هر ۵ تعامل مثبت، یک رابطه منفی دارند و در همه حال حریم یکدیگر را حفظ می کنند و در نتیجه رابطه پایداری دارند.
وی افزود: در این تحقیق همچنین محرز شد زوجینی که رابطه خوبی با هم ندارند به ازای هر تعامل مثبت، یک تعامل منفی دارند و یکدیگر را سرزنش و تحقیر می کنند که چنین رابطه ای پایدار و سالم نخواهد بود.
صادقیان، رابطه را سرمایه گرانقدر همسران دانست و ادامه داد: حفظ این سرمایه، درست مانند یک نوزاد نیاز به مراقبت جدی دارد، خانم ها برای حفظ این سرمایه هنر شوهر داری را بیاموزند و بدانند که شوهر داری از بچه داری سخت تر است.
این مشاور خانواده، حفظ زندگی مشترک را اولین اولویت همسران پس از ازدواج معرفی و به آنان تاکید کرد: هرگز اجازه ندارید سر هیچ موضوعی یکدیگر را تحقیر کنید، توجه داشته باشید که مدیریت رابطه بسیار مهم و شایان توجه است.
وی به نقش مردان در حفظ رابطه مشترک هم اشاره کرد و گفت: هدایت و حراست معنویت، تأمین دادن اقتصادی، آرامش بخشی و امنیت بخشی از وظایف مرد و آرامش بخشی، شادی و طراوت آفرینی، مدیریت داخلی منزل و کمک به رشد معنوی اعضای خانواده جزء وظایف زن در زندگی مشترک است.
صادقیان با اشاره به تفاوت در نیازهای روانشناختی خانم ها و آقایان، محبت و نیاز به دیده شدن، درک شدن، صمیمیت، احترام و حمایت را از جمله نیازهای خانم ها و حفظ اقتدار مرد، تأیید شدن، استقلال، احترام و محبت را از نیازهای روانشناختی آقایان برشمرد.
این کارشناس خانواده با تأکید بر اینکه همسران نباید از گذشته یکدیگر کنکاش کنند، ادامه داد: گوش دادن، درک کردن، مراقبت از یکدیگر، پوشاندن معایب هم و توان کنترل خشم از دیگر نشانه های زوج موفق است.
صادقیان با اشاره به اینکه زوج های موفق رابطه زناشویی پایدار دارند، تشریح کرد: در این رابطه باید نیاز خود را بی پروا مطرح کنید، حلال و حرام و مکروهات رابطه را بدانید، شرایط روحی و روانی طرف مقابل را در نظر بگیرید، خود را با نیاز همسرتان تطبیق دهید، بدانید این رابطه باید آرام و نرم و با عاطفه باشد.
نظر شما