نگارگری در موسسه صبا جان دوباره گرفت

با پرده گشایی از نگاره های استادان و پیشکسوتان هنر نگارگری معاصر، اولین مرحله از «هشتمین دوسالانه ملی نگارگری ایران» در بخش اساتید مدعو در نگارخانه های لرزاده و صبا، گشایش یافت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عصر سه شنبه اول آذر در حضور انبوه علاقه مندان و مسئولان فرهنگی و چهره های هنری، «هشتمین دوسالانه ملی نگارگری ایران» افتتاح شد.

 

در آغاز این مراسم ابتدا محمد شالویی معاونت مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تقدیر از پیشکسوتان و برگزیدگان دوسالانه و نیز میهمان ویژه این مراسم استاد عباس جمالپور، پیشکسوت نگارگری معاصر خاطر نشان کرد: «حضور استادان این هنر در دوسالانه پشتوانه ارزشمند و انگیزه بخشی برای تداوم فعالیت های ما و اعتلای سطح کیفی و اعتبار هنری آن خواهد بود.»

 

وی با اعلام گشایش بخش دیگر دوسالانه در پنجم آذر در موزه هنرهای معاصر اصفهان تاکید کرد: «هرروز بطور متوسط 3 نمایشگاه تجسمی در کشور افتتاح می شود و این یعنی آغازی بدون پایان داشتن و همین استمرار و توالی که امان را از ما می گیرد، شور و امید را هم به همه ما و فعالان این حوزه می بخشد.»

 

آنگاه دکتر محمد علی رجبی دبیر دوسالانه هشتم، با خوشامد گویی به همه استادان و هنرمندان اظهار داشت: «این نمایشگاه نمونه ای از روند فعالیت های این هنر در کشور ماست و اگر چه بسیاری از آثار ارائه شده در این بخش قبلاً بارها دیده شده، اما جای آن دارد که هزاران بار دیگر نیز دیده و دریافته شود.»

 

پس از آن عباس جمالپور میهمان مراسم افتتاحیه و چهره نام آشنای نگارگری معاصر در سخنان کوتاهی با بیان ضرورت کاربردی شدن هنر نگارگری به عنوان یک وظیفه مهم برای شکوفایی و اعتلای این هنر اصیل یاد آور شد: «در هر جامعه ای اگر هنر وارد شود آن جامعه با روح و منش هنری رشد و غنا می یابد به ویژه آنکه جامعه ایرانی ذاتاً مهر ورز است و عشق، جوهره هنر ما از آغاز تا امروز بوده است.»

 

در بخش مدعوین دوسالانه هشتم، در نگارخانه لرزاده آثاری از استادان شاخص و صاحب سبک همچون هادی تجویدی، علی مطیع، محمد تجویدی، محمد باقر آقامیری، حسین عصمتی، اردشیر مجرد تاکستانی، عباس جمالپور و مجید مهرگان در قالب های نگارگری و تذهیب به چشم می خورد. یکی از آثار نفیس این بخش، تابلو مشهور "در مجلس سلطان محمود غزنوی" اثر استاد فقیه علی مطیع است.

 

بنابر گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر، در نگارخانه صبا نیز آثاری از چهره های آشنا و شاخص هنر نگارگری و تذهیب در سال های اخیر که بسیاری از آنها صاحب شیوه های ابداعی و ترکیب خاص خود نیز هستند، از جمله: هادی آقامیری،‌ جلیل جوکار، فریدون جوقان، امیر طهماسبی و مهر زمان فخار منفرد دیده می شود. این آثار در قالب های شمسه، ترنج، نقوش بدیع ترکیبی، گل و مرغ و نگارگری به نمایش در آمده است.

 

گشایش بخش اساتید مدعو هشتمین دوسالانه ملی نگارگری، با ارائه 62 اثر از سه نسل از صاحب نامان این هنر، در چند دهه اخیر نمایی از روند کیفی در نگارگری و تذهیب و هنرهای وابسته به آن را پیش چشم همه علاقه مندان پیگیر این هنر نهاده است.

 

استقبال گرم و پرشورعمومی در روزافتتاح این دوسالانه که عمدتاً قشر جوان، دانشجو و حتی دانش آموز را در بر می گرفت نشان از زنده و پویا ماندن این هنر و بستر مساعد فعالیت هنرجویان جوان در رشته نگارگری و جذب این گرایش ها، استعدادها و خلاقیت های نوظهور دارد.

صبا با بخش اساتید مدعو همچنان میزبان هشتمین دوسالانه ملی نگارگری ایران، تا 30 آذر خواهد بود. علاقه مندان برای بازدید می توانند به خیابان ولیعصر، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره 125 مراجعه کنند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 87691

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha