سرهنگ «احسان آنقی» با اشاره به اینکه رمز دوم پویا گامی مهم در امنیت بانکداری الکترونیک است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: افزایش وقوع انواع کلاهبرداری ها در فضای مجازی بهترین راه مقابله با فیشینگکاران و مجرمان سایبری، فعال کردن رمز یکبار مصرف است.
رئیس پلیس فتا فرماندهي انتظامي استان مرکزی با تاکید بر اهمیت استفاده از رمز دوم یکبار مصرف افزود: با توجه به برنامهریزی براي استفاده اجباري از رمز دوم یکبار مصرف، مشتریان باید، سرویس ارائه رمز دوم پویا با اپلیکیشن یا پیامک را با مراجعه به خودپردازها فعال کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه رمزهای یکبار مصرف اینترنتی برای هر تراکنش مالی به صورت پیامک برای کاربر ارسال میشود، اظهار کرد: این رمز ها دارای زمان مشخصی بوده و پس از اتمام زمان آن رمز منقضی خواهد شد، بنابراین رمز شما پویاست و احتمال افشاء آن محتمل نیست.
وی بر وقع انواع کلاهبرداری های اینترنتی اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به تأکیدات و هشدارهای پلیس و سایر نهادهای مربوطه، متأسفانه شاهد وقوع جرایم سایبری به خصوص کلاهبرداریهای مالی و برداشت غیرمجاز از حساب کاربران هستیم.
رئیس پلیس فتا فرماندهي انتظامي استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه رمز عبور هرگز نباید ارتباطی با شخصیت افراد داشته باشدف گفت: شهروندان باید همواره از قرار دادن نام، کد ملی، شماره شناسنامه، شماره تلفن و... به عنوان رمز عبور خود، خودداری کنند.
آنقی یکی از علل افزایش جرایم مالی در فضای مجازی را سرقت رمز دوم از روشهای مختلف از سوی مجرمان سایبری دانست و گفت: آگاهی اقشار مختلف جامعه و استفاده از رمز پویا راهی برای جلوگیری از این امر است.
این مقام مسئول ادامه داد: تمامی بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری کشور قابلیت ارائه رمز دوم پویا به صورت اپلیکیشن و پیامک را دارند که این سرویس کاملاً رایگان بوده و هیچ هزینهای برای مشتریان به دنبال ندارد.
وی با اشاره به اینکه دریافت رمز دوم یکبار مصرف به صورت همزمان از طریق اپلیکیشن و پیامک میسر نیست، اظهار کرد: کاربران باید توجه داشته باشند که اگر رمز دوم پویا را از طریق اپلیکیشن فعال کرده باشید، با فعالسازی سرویس پیامکی رمز دوم یکبار مصرف دیگر اپلیکیشن غیر فعال خواهد شد.
آنقی در بخش دیگری از سخنانش استفاده از رمز یکبار مصرف را گام مهم دیگری برای حفظ امنیت اطلاعات مالی دانست و بیان کرد: این امر امکان دستیابی مجرمان سایبری و کلاهبرداران اینترنتی به اطلاعات بانکی شهروندان را محدود کرده و حضوری امن و بیخطر در حوزهی بانکداری الکترونیک در فضای مجازی برای کاربران ایجاد میکند.
رئیس پلیس فتا فرماندهي انتظامي استان مرکزی در پایان از شهروندان خواست، هرگز از یک رمز عبور برای چندین حساب بانکی و یا حساب کاربری استفاده نکرده و برای ارتقاء امنیت رمز عبور خود، سعی کنند رمز عبورشان کوتاه نبوده و حداقل از ده حرف تشکیلشده ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ، اعداد و حروف و نیز علامتها و زبانهای مختلف تشکیل شود.
نظر شما