«محمدرضا متینپور» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان پیرامون طرحهای اشتغالزایی کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار داشت: امداد در واقع به معنی یک کمک موقت است ولی رویکرد اساسی ما در کمیته امداد برطرف کردن مشکلات مددجویان به طور اساسی و ریشهای است که غالباً این مشکلات اقتصادی هستند و از این رو اولویت نخست کاری ما، اشتغال است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) اصفهان برنامههای حوزه اشتغال کمیته امداد را به دو بخش فرهنگی و اقتصادی تقسیمبندی کرد و افزود: در حوزه فرهنگی، معاونت فرهنگی ما برای مددجویان آموزشهایی فرهنگی اجتماعی برگزار میکند. مثل آموزش همسرداری و آموزش تربیت فرزند به زوجهایی که در حال ازدواج هستند.
متینپور درباره فعالیتهای اقتصادی این کمیته در زمینه اشتغالزایی خاطرنشان کرد: فعالیتهای اقتصادی ما در زمینه اشتغال مددجویان، در چند قالب انجام میشود؛ برخی از این فعالیتها برای مددجویانی است که خودشان توانایی راهاندازی کسبوکار ندارند که برای به کارگیری این افراد، برای کارفرمایان بستههای تشویقی در نظر گرفتهایم به این صورت که به هر کارفرمایی که یکی از مددجویان ما را به کار بگیرد، مبلغ ۵۰ میلیون تومان وام بدون سود پرداخت میشود.
وی ادامه داد: برای کسانی که توانایی راهاندازی کسبوکاری را داشته باشند، به طور کاملاً رایگان آموزشهایی مرتبط با آن کسبوکار را برگزار میکنیم، در مراحل دریافت مجوز کسبوکار به او کمک میکنیم و همچنین برای راهاندازی و ایجاد کسبوکار نیز به او وام پرداخت میکنیم به صورتی که این وام صرف کار دیگری به جز ایجاد کسبوکار نشود که خوشبختانه از این طرحها و تسهیلات نتایج خوبی نیز گرفتهایم.
متینپور با اشاره به طرح راهبر اشتغالی بیان کرد: طرح دیگری با عنوان طرح راهبر اشتغالی نیز در حال اجرا است که در این طرح، کسانی که در بازار به صورت حرفهای فعالیت دارند و نیاز به کارهای تولیدی دارند، ما به مددجویان خود برای تولید نیازهای این افراد وام پرداخت میکنیم و مددجویان ما با تولید این محصولات و فروش آنها به این افراد، کسب درآمد میکنند. در این صورت، مددجوی ما برای خودش کار میکند و خودش کارفرمای خود است اما زیر چتر کسی که به صورت حرفهای در بازار فعالیت دارد.
وی درباره مددجویان فعال در زمینه صنایع دستی افزود: برای مددجویانی که در زمینه صنایع دستی مثل قالیبافی وغیره فعالیت دارند نیز علاوه بر اینکه وامهایی برای ایجاد اشتغال برای آنها در نظر گرفتهایم، اگر خود آنها قادر به فروش محصولات خود نباشند، ما این محصولات را به صورت تضمینی از آنها خریداری میکنیم تا دغدغهای برای فروش محصولات خود نداشته باشند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) اصفهان افزود: ما برای افرادی که توانایی کار ندارند مثل مددجویان سالخورده نیز، نصب پنلهای خورشیدی در منازل آنها پیشنهاد میکنیم. در این طرح که یک قرارداد ۳ جانبه بین کمیته امداد، شرکت اجراکننده و اداره برق است، کمیته امداد، کل هزینه پنل خورشیدی را به صورت وام از طرف مددجو به شرکت اجرا کننده پرداخت میکند و پس از نصب این پنلها اداره برق به عنوان ناظر طرح آن را تایید میکند و پس از تایید اداره برق، این اداره موظف است درآمد حاصل از برق تولیدی توسط این پنلها را به حساب مددجو واریز کند و مددجو مبلغ اقساط این وام را از همین درآمد به حساب کمیته امداد واریز میکند و به این ترتیب، مددجو بیآنکه هزینهای بکند، وام خود را پرداخت کرده و علاوه بر آن سودی را نیز کسب میکند.
وی درباره نتیجه این طرحها تصریح کرد: خوشبختانه و به لطف خدا، در نتیجه اجرای این طرحها، ما موفق شدیم با نیم درصد اعتبارات اشتغال کشور، ۳۰ درصد بار اشتغال کشور را به دوش بگیریم یعنی کار ما بیش از ۶۰ برابر دیگر دستگاههای حوزه اشتغال، بازدهی کیفی داشته است.
متینپور با اشاره به نظارت و حمایت بعد از پرداخت تسهیلات افزود: ما تا 3 سال پس از پرداخت وام و تسهیلات به مددجو، از فعالیت او نظارت و حمایت میکنیم که اگر مجددا به مشکلی برخورد، با پرداخت وام و تسهیلات، مانع از تعطیلی و توقف این کسبوکار شویم.
نظر شما