جایگاه معدن و صنایع معدنی در تجارت خارجی

بررسی آمارهای رسمی تجارت خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی با بررسی شماری از اقلام فهرست شده در سال گذشته گویای آن است که زنجیره فولاد و تولیدات مرتبط با آن رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جداول آماری سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) نشان می دهد که صادرات زنجیره فولاد و تولیدات مرتبط پارسال با رشد ۱۷ درصدی نسبت به سال ۹۶ به رقم چهار میلیارد و ۱۱۸.۱ میلیون دلار رسید و این درحالی است که واردات این اقلام نیز در سال گذشته با افت ۴۴ درصدی در مقایسه با سال ۹۶ برابر با یک میلیارد و ۲۸۸.۵ میلیون دلار بود.

بررسی آمار صادراتی آهن اسفنجی رقم ۱۰۵.۲ میلیون دلار را نشان می دهد که کاهش ۴۱ درصدی در مقایسه با سال ماقبل دارد و درعین حال واردات این ماده هم با افت ۳۶.۸ درصد نسبت به سال ۹۶ به رقم ۳۰۰ هزار دلار رسید.

ارزش صادرات کنسانتره سنگ آهن در سال ۹۷ به رقم ۳۸۰.۹ میلیون دلار رسید که در مقایسه با عملکرد سال ۹۶ رشد ۳۴۱ درصدی را ثبت کرد، این درحالی است که وارداتی در این زمینه انجام نشد.

همچنین ارزش صدور سنگ آهن دانه بندی به سطح ۲۵۸ میلیون دلار رسید که این میزان در مقایسه با سال ۹۶ کاهش ۷۴ درصدی را رقم زد و در این ارتباط واردات شاخصی ثبت نشد.

برپایه این آمار ارزش صادرات سنگ آهن گندله نیز پارسال با رشد ۵۵۷ درصدی نسبت به سال ۹۶ بالغ بر ۲۰۱.۹ میلیون دلار بود که در این ارتباط وارداتی نداشتیم.

برابر آمار مورد بررسی صدور زغالسنگ و کک نیز پارسال به رقم ۷۲.۶ میلیون دلار رسید که این میزان در مقایسه با سال ۹۶ رشد ۶۷ درصدی را نشان می دهد، این درحالی است که واردات این بخش به ارزش ۲۰۲.۲ میلیون دلار نسبت به سال ۹۶ رشد ۷۱.۸ درصدی را نشان می دهد.

مس و رتبه دوم صادرات

برابر جداول آماری مورد بررسی سازمان ایمیدرو، صادرات مس و تولیدات پایین دستی در واقع جایگاه دوم را بعد از زنجیره فولاد و تولیدات مرتبط دارد و در سال ۹۷ با ارزش صادراتی ۹۱۷.۵ میلیون دلاری رشد ۱۳ درصدی در مقایسه با سال ماقبل داشت و در عین حال واردات این بخش هم با کاهش ۹۰.۷ درصدی در همین دوره زمانی، رقم ۱۷.۴ میلیون دلاری را ثبت کرد.

زنجیره سیمان

ارزش صادرات زنجیره سیمان در سال ۹۷ رقم ۴۲۰.۳ میلیون دلار را نشان می دهد که در مقایسه با عملکرد سال ۹۶ کاهش ۱۷ درصدی داشت، در عین حال واردات در دوره مورد بررسی نیز با افت ۱۵ درصدی به رقم ۳۴.۱ میلیون دلار رسید.

صادرات ۳۴۲.۱ میلیون دلاری سنگ

آمارمورد بررسی در دوره زمانی مزبور نشان می دهد که صادرات انواع سنگ و تولیدات مربوط به آن سال گذشته با افت ۱۹ درصدی در مقایسه با سال ۹۶ رقم ۳۴۲.۱ میلیون دلار را ثبت کرد و واردات نیز در این مدت با کاهش ۴۷.۶ درصدی رقم ۳۹.۱ میلیون دلار را نشان داد.

صنایع فلزی و رشد ۲۹ درصدی

سازمان ایمیدرو در جداول آماری عملکرد سال گذشته از صادرات ۳۱۸.۶ میلیون دلاری صنایع فلزی خبر داده که در مقایسه با سال ۹۶ رشد ۲۹ درصدی را ثبت کرد و در زمینه واردات این بخش هم کاهش ۴۷.۵ درصدی در سال ۹۷ رقم خورد و ارزش  ۱۷۹.۱ میلیون دلاری را نشان می دهد.

صادرات زنجیره سرب و روی

برابر آمار بررسی شده پارسال مجموع صادرات زنجیره سرب و روی به رقم ۳۸۳.۸ میلیون دلار رسید که سهم صدور زنجیره روی با کاهش ۳۶ درصدی نسبت به سال ۹۶ رقم ۲۵۵.۸ میلیون دلار و میزان واردات آن هم با افت ۵۱.۸ درصدی برابر با ۲۹.۲ میلیون دلار ثبت شد.

همچنین زنجیره سرب نیز در سال ۹۷ با کاهش ۵۲ درصدی در مقایسه با عملکرد ۹۶ به رقم ۱۲۸ میلیون دلار رسید و واردات آن نیز با رشد هفت درصدی ۴۲.۸ میلیون دلار شد.

صادرات زنجیره آلومینیوم

آمارهای مورد بررسی در این گزارش، گویای ارزش ۱۷۸.۱ میلیون دلاری صادرات زنجیره آلومینیوم در سال گذشته است که در مقایسه با عملکرد سال ۹۶ کاهش ۴۹ درصدی را نشان می دهد و واردات این بخش نیز با افت ۲۴.۱ درصدی به میزان ۲۱۷.۶ میلیون دلار ثبت شد.

صادرات پودر آلومینا نیزدردوره مورد بررسی با کاهش ۹۸ درصدی در مقایسه با سال ۹۶ به رقم ۱۶میلیون دلار رسید و واردات آن هم با کاهش ۲۴.۸ درصدی برابر با ۱۷۶.۷ میلیون دلار شد.

صدور ۷۳ میلیون دلار انواع فرو

جداول آماری سازمان ایمیدرو گویای صادرات ۷۳ میلیون دلاری پارسال در قالب سرفصل فرو دارد که رشد ۴۳ درصدی نسبت به عملکرد سال ۹۶ را نشان می دهد.

فروآلیاژها، فروکروم، فروسیلیس، فرومولیبدن و ...اقلامی محسوب می شوند که در آمارهای سالیانه گردآوری می شود.

میزان واردات انواع فرو هم در سال ۹۷ رقم ۲۳۳.۵ میلیون دلار را ثبت کرد و نسبت به عملکرد سال ماقبل کاهش ۲۶.۷ درصدی داشت.

زنجیره تیتان، آنتیموان، کروم، نیکل، میکا

برپایه داده های مورد بررسی در جداول یاد شده، صادرات زنجیره تیتان سال گذشته با یک درصد رشد نسبت به سال ۹۶ به رقم ۳۹ هزار دلار رسید و میزان واردات آن نیز با کاهش ۷.۹ درصدی ۱۳۴.۵ میلیون دلار بود.

آنتیموان که پیش از این در خط تولید قرار نگرفته بود، پارسال با صدور یک میلیون و ۷۸ هزار دلاری رشد ۶ هزار و ۵۹۰ درصدی را نشان داد. علاوه براین واردات آن نیز با رشد ۵۸.۹ درصدی به میزان ۲.۷ میلیون دلار ثبت شد.

زنجیره کروم نیز سال ۹۷ بالغ ۵۵.۵ میلیون دلار صادر شد که نسبت به سال ۹۶ افزایش دو درصدی را نشان می دهد و واردات آن هم با افت ۵۰.۸ درصدی به رقم ۷.۱ میلیون دلار رسید.

صدور نیکل و محصولات آن نیز با رقم ۳۰ هزار دلاری در سال گذشته، کاهش ۹۶ درصدی را نسبت به سال ماقبل داشت و واردات این بخش با افت ۲۵.۷ درصدی به میزان ۲۴.۵ میلیون دلار بود.

صادرات ۴۰ هزار دلاری میکا از دیگر اقلام بخش معدن و صنایع معدنی محسوب می شود که پارسال افت ۵۶ درصدی را ثبت کرد و واردات آن نیز با افت ۴۲ درصدی به رقم ۷۰ هزار دلار رسید.

به گزارش ایرنا، مجموع ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی پارسال به رقم ۹ میلیارد و ۲۲۶ میلیون و ۱۱ هزار دلار دلار رسید که در مقایسه با عملکرد سال ۹۶ کاهش دو درصدی داشت.

واردات این بخش هم با کاهش ۳۴ درصدی در مقایسه با عملکرد سال ماقبل به رقم سه میلیارد و ۵۷۵ میلیون و ۷۵ هزار دلار رسید.

بررسی آمارهای صادرات و واردات بخش معدن و صنایع معدنی در سال گذشته گویای آن است که در بخش صادرات ۲۱ درصد و در زمینه واردات ۹ درصد کل صادرات غیرنفتی را از نظر ارزشی به خود اختصاص داده است./

کد خبر 875675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha