وضعیت جانبازان و آزادگان فاقد شغل مورد رسیدگی قرار گرفت

نمایندگان مجلس یک‌فوریت طرح اصلاح بند و ماده 44 قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه مصوب 1389 را با 132 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 20 رأی ممتنع به تصویب رساندند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس یک‌فوریت طرح اصلاح بند و ماده 44 قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه مصوب 1389 را با 132 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 20 رأی ممتنع به تصویب رساندند. در صورت تصویب نهایی این طرح، تمامی دستگاه‌ها مکلف‌اند در چارچوب سهمیه استخدامی و جایگزینی نیروهای خروجی خود حداقل 25 درصد نیازهای استخدامی خود را از میان جانبازان و آزادگان فاقد شغل و فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان 25 درصد و بالاتر و فرزندان آزادگان بالای سه سال اسارت، همسران شهدا و جانبازان معرفی شده از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران تأمین و نسبت به استخدام آنان از محل مجوزهای مربوط و پست‌های بدون متصدی اقدام کنند و پنج درصد سهمیه استخدامی نیز به رزمندگان باسابقه شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه‌ها و فرزندان جانبازان زیر 25 درصد و فرزندان آزادگان زیر سه سال اسارت و خواهران و برادران شهدا اختصاص دهد. در مواردی که نیاز به تخصص دارند رعایت شرایط علمی الزامی است.

همچنین بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است فرزندان شاهد و جانباز و آزاده را به اولویت فرزندان شاهد و سپس فرزندان جانبازان بر اساس درصد جانبازی و فرزندان آزادگان بر اساس مدت اسارت قید شده در بند و ماده 44 معرفی کند.

در صورت تصویب نهایی این طرح، فرزندان شاهد و جانباز و آزاده از شرط جنسیت برای استفاده از سهمیه استخدامی معاف و دستگاه‌های مشمول این قانون موظف‌اند بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی، معدل و آزمون و با احراز شرایط گزینش عمومی (با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران) و از ابتدا آنان را به صورت رسمی قطعی استخدامی کنند.

همچنین در صورت تصویب نهایی طرح فوق، تمامی مسئولان دستگاه‌ها پس از تعیین تکلیف سهمیه مذکور در این قانون می‌توانند اقدام به جذب نیروی انسانی مورد نیاز دستگاه خود کنند و با متخلفان از اجرای این قانون مطابق قوانین و مقررات مربوط رفتار کنند.

معاونت توسعه، مدیریت منابع انسانی رییس‌جمهور، بنیاد شهید و امور ایثارگران بر حسن اجرای این قانون نظارت خواهند داشت.

بر اساس بند و ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه مصوب 15/10/1389 دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند حداقل 25 درصد نیاز استخدامی خود را از میان فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان 50 درصد و بالاتر و فرزندان آزادگانی که حداقل پنج سال سابقه اسارت دارد بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی و آزمونی تأمین و از ابتدا آنان را به صورت رسمی استخدام کنند.

پنج درصد سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان اختصاص می‌یابد و در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازم‌الارعایت است.

گفتنی است، در ابتدا دوفوریت این طرح که به امضای 53 نفر از نمایندگان رسیده بود با 119 رأی موافق، 18 مخالف و 25 رأی ممتنع به تصویب نمایندگان نرسید و یک‌فوریت آن به تصویب رسید.

پایان پیام/

کد خبر 87534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha