به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری کنی امروز ( چهارشنبه ۱۱ دی) در مراسم آیین تکریم و معارفه معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر، اظهار داشت: خدا را سپاس می گذارم که ما را در حلقه کارگزارانی قرار داد تا جهت صیانت از حقوق مردمی که خدا آنها را دوست دارد و آنها نیز خدا را دوست دارند، گام بگذارم. از خداوند به دلیل مسئولیتی در عرصه دفاع از حقوق مردمی که در برابر مومنان خاضع و خاشعند و در برابر کافران پیروزند، سپاسگزارم.
وی ادامه داد: از خدایی که به ما فرصت داد تا در عرصه صیانت از حقوق مردمی که در راه خدا جهاد میکنند و از سرزنش هیچ سرزنشگری نمیترسند، خدمت کنیم، تشکر مینمایم و خدا را شاکرم که به ما فرصت داد تا از حقوق مردم پاسداری کنیم. از خداوند قادر متعال طلب کمک می کنم تا چنان توانی به من دهد که بتوانم دینی را که ریاست قوه قضائیه به خاطر حسن ظن و اعتماد به بنده داشت را ادا کنم و با تلاش و کوشش بخش کوچکی از بار سنگینی که امروز و در شرایط حساس تاریخی اسلام و انقلاب ایران بر دوش آیت الله رئیسی است، بردارم.
دبیر جدید ستاد حقوق بشر تأکید کرد: امید است در این عرصه به گونهای عمل کنیم که زینت و افتخار نظام اسلامی در جمهوری اسلامی باشد و خدایی نکرده موجب سرشکستگی و شرمندگی نظام نباشد. با توجه به اینکه این جلسه ، جلسه سخنرانی نیست اما مناسب می دانم نکاتی را عرض کنم؛ نکته اول در حوزه بین الملل که بر اساس مفاد ۵۶ قانون اساسی، قوه قضاییه مسئول پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی آحاد ملت ایران است و این وظیفه چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور مطلق است و قاعدتا یک بخش قابل توجهی از این وظیفه که در عرصه خارجی است بر دوش معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و البته با همکاری دیگر بخشهای دستگاه قضا و دیگر دستگاههای ذیربط است.
وی یادآور شد: این موضوع آنقدر اهمیت دارد که مقام معظم رهبری در دیداری که امسال با مجموعه دست اندرکاران قوه قضاییه داشتند، درمورد این موضوع تاکید و تصریح کردند که دفاع از حق مردم در عرصه بینالمللی وظیفه دستگاه قضا است. ما در این زمینه بیشتر از قبل تلاش میکنیم تا نه تنها از جسارت طرفهای خارجی به حقوق فردی و اجتماعی آحاد ملت ایران جلوگیری کنیم بلکه اگر به هر بهانهای هم این تعدی صورت گرفت از همه ظرفیتهای حقوقی بین المللی و دو جانبه و دیگر عرصههای قانونی استفاده کنیم تا حقوق آحاد ملت ایران چه اجتماعی و چه فردی استیفا شود.
باقری کنی، نکته دوم را توجه به عدالت برشمرد و گفت: وظیفه دستگاه قضا اجرای عدالت؛ اما رسالت آن ایجاد عدالت و دادگستری است. در طول ۴۰ سال گذشته ساختار و سازوکار جمهوری اسلامی به گونهای بوده است که دستاوردهای بی بدیلی در عرصه عدالت گستری داشتیم، ولی شاید در تبیین و ارائه و نشر آن برای اینکه این فضیلت در جمهوری اسلامی توسعه یابد شاید کم کاریهایی صورت گرفته است. این کم کاری موجب شد که حتی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم نارضایتیهای خودشان را ابراز کنند، چون آنجا فرمودند که کارهای زیادی در زمینه اجرای عدالت در جمهوری اسلامی انجام شده البته فاصله ما تا آن آرمانها خیلی زیاد است؛ اما همین مقداری هم که کار انجام شده در ارائه و تبیین آن، کار درخور و خیلی مناسب انجام نشده است./
نظر شما