به گزارش خبرگزاری شبستان: حجتالاسلاموالمسلمین «غلامعباس مولوی» در گفتوگویی با اشاره به حدیث معروف «ثقلین»، اظهار کرد: در این حدیث صحبت از دو ثقل است، ثقل اکبر که منظور قرآن کریم است و ثقل اصغر که اهل بیت عصمت و طهارت(ع) یعنی فرزندان پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) و فرزندان آن بزرگواران را شامل میشود، لذا همراهی و همسانی قرآن و عترت از سوی پیامبر(ص) مورد تأکید واقع شده است.
مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت موعود(عج) شهرکرد، ادامه داد: بر اساس این حدیث، پیامبر(ص) بر رعایت حق و حرمت عترت(ع) که همتراز و همپایه ائمه(ع) هستند از سوی تأکید دارند و امیرالمؤمنین(ع) که قرآن ناطق هستند، دختر بزرگوارشان حضرت زینب(س) نیز تالی و ترجمان قرآن کریم و قرآن ناطق است.
عترت(ع)؛ تالی و ترجمان قرآن
حجتالاسلام مولوی در ادامه با اشاره به فرازی از زیارت آلیاسین «اَلسَّلامُ عَلیکَ یا تالیَ کِتابِ اللهِ وَ تَرجُمانَه» که در خطاب به امام زمان(عج) آمده است، گفت: عترت(ع) تالی و ترجمان قرآن کریم هستند، همچنان که در جنگ صفین نیز امام علی(ع) خطاب به یارانشان فرمودند این قرآنها که بر سرِ نیزههاست کاغذ هستند و قرآن ناطق من هستم.
وی تصریح کرد: امام معصوم(ع) و فرزندان آنان وجودی برگرفته از قرآن دارند یعنی تجسم قرآن کریم در عالم هستند و نمیتوان تناقضی میان حقایق قرآنی و رفتار و کردار و سبک زندگی آن بزرگواران با کتاب وحی یافت، به عبارت دیگر اسلام در جنبه نظری در قرآن کریم طراحی شده و در جنبه عملی و تجسم خارجی، در اهلبیت(ع) جلوه مییابد.
زینب(س) حقیقت قرآن است
این مدرس حوزه علمیه در استان با بیان اینکه عترت(ع) حقیقت قرآن هستند، افزود: قرآن کریم غیر از الفاظ است و حقیقتی دارد که تجلی آن در انسان در عترت(ع) جلوهگر میشود و میبینیم که حضرت زینب(س) در مسیر کربلا و پس از واقعه کربلا، رفتار و گفتاری منطبق با قرآن کریم دارد، در بیان مقام معنوی آن بانوی بزرگوار همین بس که برادرش، امام سوم شیعیان در لحظات آخر حیات از ایشان التماس دعا دارند.
حجتالاسلام مولوی با اشاره به حوادث پس از واقعه عاشورا، گفت: باوجود آن همه مصیبت در از دست دادن برادران و اعضای خانواده بنیهاشم که همگی از منسوبان حضرت زینب(س) بودند و پس از تمام جفاهایی که بر زنان و کودکان و یاران و سپاهیان امام حسین(ع) در دشت کربلا تحمیل شد، میبینیم که زینب(س) محکم و استوار در مجلس یزید حاضر میشود.
وی افزود: یزیدیان انتظار داشتند کاروان اسرای دشت کربلا با حالتی مغلوب و مستأصل در آن جلسه حاضر شوند و اماننامه بخواهند حال آنکه زینب(س) با تأسی به آموزههای قرآن کریم، با چهرهای که علامتی از خستگی و رنج بر آن نیست، بالحنی محکم و فاتحانه به ایراد خطبه میپردازد و یزید و یزیدیان را رسوا میکند، چرا که بر اساس قرآن کریم، کسی که خدا را دارد در برابر غیر خدا کرنش نمیکند.
این کارشناس مذهبی در استان با اشاره به آیه سوره مبارکه «اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم»، بیان کرد: در این آیه شریفه نیز داریم که اگر با خدا باشید خدا نیز شما را یاری و گامهای شما را استوار و محکم میکند، لذا زینب(س) مانند کوه در مقابل دشمن استوار است زیرا حقیقت قرآن جز این نیست و ایشان در حساسترین واقعه تاریخ اسلام و بلکه بشر نقشی ایفا میکنند که از عهده هر فردی بر نمیآید.
وی حلم و صبر را نیز دیگر خصیصه برگرفته از قرآن در حضرت زینب(س) دانست و ادامه داد: صبر پیشه کردن در سختی و بلا توصیه اکید قرآن کریم است که جلوه عملی آنرا به شیوه اکمل در میدان جهاد در راه خدا در صحرای کربلا از آن بانوی بزرگوار میبینیم.
حجتالاسلام مولوی با اشاره به برخی دیگر از ویژگیهای برجسته آن بانوی بزرگوار، بیان کرد: ایشان الگوی یک بانوی قرآنی هستند و آنچه خداوند در قرآن کریم برای زنان تعیین کرده به شکلی کامل در آن حضرت بروز و ظهور یافته است، لذا ایشان الگوی کامل زنان و دختران به شمار میروند.
وی تصریح کرد: حضرت زینب(س) عفاف و حجاب را در عالیترین جایگاه رعایت میکردند و محافظ گوهر وجودی خود بودند، در کربلا نیز به همراه محارم بر کجاوه سوار میشدند تا از دید نامحرمان دور باشند اما در جایی که از حق دفاع میکنند، محکم و استوار در برابر چشمان یزیدیان به ایراد خطابه میپردازند.
مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت موعود(عج) شهرکرد در پایان توجه به عبادت را از دیگر ویژگیهای قرآنی آن حضرت برشمرد و گفت: جلوه عملی این عشق و توجه را در شام غریبان شهدای کربلا میبینیم که آن بانوی بزرگوار با وجود تحمل تمام مصیبتها، نماز شب را اقامه میکنند.
منبع: خبرگزاری ایکنا
نظر شما