به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «محمود شکری» امشب (سهشنبه، ۱۰ دی) در جلسه شورای عشایری استان در استانداری گیلان، گفت: سرانه آرد عشایر در کشور، 12 کیلوگرم است ولی در گیلان مدتها چهار کیلو بود و الان به هفت کیلوگرم رسیده ولی در زمانهای مختلف کم و زیاد میشود.
نماینده مردم تالش، ماسال و رضوانشهر در مجلس با اشاره به اختلاف آماری تعداد عشایر گیلان در مرکز آمار ایران اشاره و تاکید کرد: این اختلاف ۱۰ هزار خانواری، جمعیت عشایر گیلان را از بسیاری از خدمات، یارانه و ... محروم کرده است.
وی به تولیدات عشایر گیلان اشاره و تاکید کرد: لبنیات، صنایع دستی و گردشگری از جمله ظرفیتهای عشایر است که باید به آن توجه شود.
شکری آبرسانی به عشایر دامدار را از مسائل مهم دانست و گفت: عشایر بدون توقع تولید میکنند ولی گاهی اوقات مورد ظلم واقع میشوند.
نماینده مردم تالش، ماسال و رضوانشهر در مجلس با اشاره به اینکه در طرحهای حمایتی عشایر، برنامهریزیهایی برای مهیا کردن امکانات آب، برق و گاز در سکونت گاههای عشایر انجام شده، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر خدمات قابل قبول بیمهای به عشایر گیلان داده نمیشود.
وی با هشدار اینکه اگر وضعیت به این شکل ادامه پیدا کند، دیگر هیچ دامدار عشایری در استان باقی نمیماند، تصریح کرد: یکی از اقداماتی که میتواند برای عشایر مفید باشد، موضوع بیمه اجتماعی است.
شکری به وضعیت آینده عشایر گیلان اشاره و تاکید کرد: قوانین خوبی برای حمایت از عشایر برنامهریزی شده ولی اختلاف آماری مرکز آمار و آنچه تعداد واقعی عشایر است، آسیبهایی جدی به این قشر وارد کرده است.
نماینده مردم تالش، ماسال و رضوانشهر در مجلس به وضعیت بد جادههای مناطق عشایری اشاره و خاطرنشان کرد: عشایر بهترین تولید کنندههای کشور بر اساس مدل اقتصاد مقاومتی هستند.
وی به مشکلات پروانه چرا دام عشایر اشاره و اذعان کرد: قانون مربوط به پروانه چرا، مربوط به دهه ۶۰ است و باید اصلاح شود.
نظر شما