به گزارش خبرگزاری شبستان، فرج الله سلحشور با بیان اینه هنر ارزشمدار در راستای خدمت به خدا است،گفت: هنر ربّانی و متعالی به این نوع آثار گفته می شود، صرف نظر از این که در هر قالبی از تئاتر، فیلم و سریال تولید شود. بر این اساس معتقدم به هنری ارزشمدار و تعهدمدار گفته می شود که بر محور خدمت به خدا و بنده هایش طراحی و اجرا شود.
وی افزود: متاسفانه در جامعه ما، در بسیاری از موارد به این ویژگی ها توجه نشده است. برای مثال متاسفانه طراح، برپاکننده و علمداردانشگاه ما انقلاب و اسلام نبوده است یا این که طراحان بانک، یهودیان بودند که آن را بر پایه ربا ایجاد کردند و این مسیر همچنان در حال ادامه پیدا کردن است. در حوزه های مختلف همچون تئاتر، فیلم و سریال نیز انقلاب تداعی نشده است.
وی در ادامه سخنانش با تاکید بر این که انقلاب مختص به هنر نمایش اعم از تئاتر، فیلم، سریال، سینما و تلویوزین نیست، در پاسخ به این که بسیجیان فعال در عرصه هنر باید چه محورهایی را مورد توجه قرار دهند؟ عنوان کرد: این قشر خاص باید مبانی هنر اسلامی را مورد توجه قرار دهند. مسیری که هم اکنون تئاتر، تلویزیون، سینما و بخش فیلمسازی و نه مستندسازی و اخبار در پیش گرفته است، بخشی است که قرار است درباره آن داستانی نوشته شود، بر روی صحنه رود یا به تصویر کشیده شود. متاسفانه در این بخش بر اساس مبانی و اصولی که غرب برای انسان ها تعریف کرده است عمل می شود. در دانشگاه ها نیز کتاب هایی تدریس می شود که از غرب به ایران آمده و ترجمه شده است.
سلحشور خاطر نشان کرد:بر این اساس بسیجیان و غیربسیجیانی که می خواهند در این وادی فعالیت کنند، مجبور هستند همان مسیری را دنبال کنند که شرکت های غربی طراحی کرده اند. آنان باید مسیری را که غرب بی ایمان و دنبال شهرت، شهوت، منیّت و آرزوهای نفسانی و دنیوی طراحی کرده است، طی کنند؛ چرا که ما مبانی برای تئاتر تعریف نکرده ایم و برای فیلمسازی اصولی را در نظر نگرفته ایم که با رعایت این اصول بتوان تئاتر، فیلم و سریال اسلامی تولید کرد.
وی با گلایه مندی از این که تاکنون چنین مواردی اتفاق نیفتاده است، تصریح کرد:برای این که چنین اتفاقی بیفتد، باید مبانی و اصول تعریف کنیم همان گونه که غرب برای این حوزه چنین مبانی تعریف کرده است. غرب برای جامعه خود اصول و قوانینی دارد که سرمایه داری را دنبال می کند و به دنبال این است که در کشور، آزادی ثروت اندوزی و کار و تلاش و کسب درآمد را به وجود آورد.
سلحشوریاد آور شد: حال این که از طریق ربا، استثمار، نزاع، رابطه نادرست با دیگر کشورها، خریدن انسان ها و ... به هدفش نائل شود، مشکلی وجود ندارد. در این راستا، اخلاق، ایمان، خدا و مذهب در سایه سرمایه دار شدن و قدرتمند شدن تعریف شده است.
این کارگردان ادامه داد: برای رسیدن به این جایگاه، باید تعریفی طراحی شود که جامعه، قانون، اقتصاد، فلسفه و دانشگاه بر اساس آن تعریف شود و بر اساس خواسته جمهوری اسلامی حرکت کند و نه بر اساس آنچه که مورد هدف غرب است.
سلحشور درادامه با طرح این سوال که آیا ما هم برای رسیدن به آرزوهایمان تئاتر را تعریف کرده ایم تا این تعریف در خدمت ارزش های ما باشد، اظهار تاسف کرد و گفت:اگر روزی خواستیم چنین کاری انجام دهیم باید ببینیم که مذهب و آئین ما در این باره چه می گوید. برای مثال هنگامی که بسیجیان می خواهند به بازی در تئاتر بپردازند، باید ببیند چه معیارهایی را باید رعایت کنند و دنبال چه اهدافی باشند و در فیلمسازی چه مبانی و اصولی را باید رعایت کنند.
وی با نام بردن از بسیجی به عنوان نیرویی که در خدمت انقلاب، اسلام است و از سربازان پیاده امام زمان (عج) به شمار می آیند، تاکید کرد: بسیجیان باید به قرآن، خدا و پیامبر (ص) مراجعه کنند و ببینند که این مراجع چه سخنانی درباره این فعالیت مطرح کرده اند و چه معیارهایی را به عنوان اصول صحیح و اشتباه در این باره مطرح کرده اند. این راه در قرآن کریم وجود دارد و با عنوان قصه های قرآنی می توان از آنها یاد کرد.
سلحشور در پایان عنوان کرد: ویژگی های قصه در تفاسیر قرآن کریم بیان و اهداف آن نیز در این راستا مشخص شده است. اگر این اهداف از قرآن کریم استخراج شود و از منظر اهل بیت(ع) به آن نگاه شود، تعریفی روشن خواهد داشت و می تواند مبنای تئاتر، فیلم و سریال قرار بگیرد. این کار انجام شدنی است، همان گونه که ما پیش از این چنین کاری انجام داده ایم. بنابراین اگر بسیجیان بخواهند کار سالم و بسیجی تولید کنند، باید به خدا، پیامبر اکرم (ص)، ائمه (ع) و بزرگان دین مراجعه کنند و اصول را از آنها جویا شوند تا بدانند چطور با وجود هنرمندان زن و مرد، باید در صحنه حاضر شوند و به ارائه کار نمایش بپردازند. از این رو یک مسلمان باید تکلیفش را در هر عرصه ای از دینش بپرسد.
پایان پیام/
نظر شما