خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: در پی مأموریت هیئت دولت به سازمان سنجش آموزش کشور برای تهیه لایحهای جهت اصلاح سهمیههای خاص در کنکور چون سهمیههای مناطق محروم، خانواده شهدا، ایثارگران و خانواده اعضای هیئت عملی و حافظان قرآن، اتحادیه مؤسسات و تشکلهای فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت کشور، بیانیهای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ویژه رئیس و اعضای فراکسیون قرآن و عترت مجلس ارسال کرد. متن این بیانیه، بدین شرح است؛
«حضور نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و به ویژه رئیس و اعضای محترم فراکسیون قرآن و عترت مجلس
سلام علیکم
با سلام و احترام
قال رسول الله صلوات الله علیه و آله: عَدَدُ دَرَجِ الجَنَّةِ عَدَدُ آیِ القرآنِ، فَإذا دَخَلَ صاحِبُ القُرآنِ الجَنَّةَ قیلَ لَهُ إرْقَ و اقْرَأ. لَکُلِّ آیَةٍ دَرَجَةٌ فَلا تَکونُ فَوْقَ حافِظِ القُرآنِ دَرَجَةٌ؛ تعداد درجات بهشت به تعداد آیات قرآن است، هنگامی که حافظ قرآن وارد بهشت میگردد به او گفته میشود، بالا برو و قرآن بخوان. هر آیه رتبهای دارد، پس بالاتر از مرتبه حافظ قرآن درجهای نیست».(بحارالانوار/ج۸۹/ص ۲۲)
همانگونه که مستحضر میباشید اخیراً سازمان سنجش آموزش کشور با تهیه لایحهای درنظر دارد نسبت به حذف سهمیه حافظان قرآن در فرآیند کنکور و اعطای مدرک تحصیلی کارشناس علوم قرآن و حدیث که دارای مصوبه مجلس شورای اسلامی است، اقدام نماید. از آنجایی که نمایندگان محترم و فرهیخته مجلس شورای اسلامی و به ویژه اعضای محترم فراکسیون قرآن و عترت مجلس بر اهمیت ترویج فرهنگ قرآنآموزی و به ویژه حفظ آن واقف بوده و در این خصوص روایات و بیانات ارزشمندی از ائمه هدی(صلوات الله علیهم اجمعین) به یادگار مانده است که بیانگر اهمیت حفظ قرآن است که در طلیعه این نامه به یکی از این روایات گهربار اشاره شد. مضاف بر این پیامبر عظیمالشأن(ص) و ائمه بزرگوار(ع) امتیازاتی برای حافظان قرآن و معلمان آموزش این کتاب آسمانی بیان فرمودهاند که نشان از عنایت خاص ایشان به موضوع ترویج قرآن دارد و شما نمایندگان ارجمند با این بیانات آشنا هستید.
از این رو با توجه به جایگاه قرآن کریم در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که پایه و اساس انقلاب شکوهمند اسلامی نیز بر همین مبنا پایهریزی و به پیروزی رسید، جای تعجب است که چگونه مسئولان محترم سازمان سنجش آموزش کشور با نادیده گرفتن ویژگیهای این مهم که با هدف ترغیب و تشویق عموم مردم به حفظ قرآن بوده است، درصدد حذف این امتیاز ارزشمند میباشند. درحالی که برابر اسناد موجود و مستدل، مقام معظم رهبری مدظله العالی نیز بارها به ایجاد انگیزه در این زمینه تأکید و رهنمودهای راهبردی را صادر فرمودهاند.
لذا اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت کشور به عنوان تنها نهاد رسمی قرآنی ـ مردمی که هزاران مؤسسه قرآنی را در اختیار داشته و برنامههای خود را با اولویت قرآنآموزی و به ویژه حفظ آن تهیه و با همکاری این موسسات اجرا مینماید، بر خود لازم میداند که نسبت به حذف امتیاز حافظان قرآن کریم در فرآیند کنکور و اعطای مدرک موردنظر واکنش نشان داده و نکاتی را پیرامون تجدیدنظر در این خصوص اعلام میدارد:
۱-رئیس محترم سازمان سنجش از حذف سهمیه حافظان قرآن نام بردهاند، این در حالی است که هیچگاه در این خصوص سهمیهای برای حفاظ پیشبینی نشده است، بلکه آنچه در این راستا وجود دارد یک امتیاز انگیزشی برای این عزیزان بوده و هیچ حقی هم از دیگر شرکتکنندگان ضایع نمیشود. مضاف بر اینکه برخی از چهرههای ممتاز علمی و ورزشی نیز از این قبیل امتیازات و حتی سهمیهها استفاده مینمایند.
۲-حافظان قرآن نیز به مانند دیگر شرکتکنندگان پس از مطالعه منابع مرتبط با این رشته که برابر بررسیهای به عمل آمده متون بسیار سنگینی نیز میباشند در فرآیند کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده و در صورت دریافت حدنصاب لازم و قبولی در آزمون شفاهی حفظ که مرحله بسیار سختی میباشد، موفق به اخذ مدرک تحصیلی کارشناس علوم قرآن و حدیث میگردند که طی این مسیر بسیار دشوار و طاقت فرساست.
۳-حافظان قرآن کریم برای حفظ کل قرآن حداقل به ۳ سال زمان نیاز دارند که این مدت زمان مشابه میزان مدت حضور در دانشگاه برای اخذ مدرک تحصیلی است که در این راستا میبایستی علاوه بر تسلط بر حفظ آیات، تفاسیر و بخش قابل توجهی از روایات را نیز مطالعه و بر آنها مسلط گردند.
۴-با حذف این امتیاز توصیههای مؤکد مقام معظم رهبری مدظله العالی درخصوص سفارش به حفظ قرآن کریم و تشویق جامعه به این امر پسندیده تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.
۵-عدم عنایت به این نکات موجب کاهش شدید انگیزه در بین نوجوانان و جوانان و به موازات آن افت شدید فعالیت مؤسسات و مراکز قرآنی مردمی، عمومی و دولتی خواهد بود.
لذا امید آن داریم تا نمایندگان محترم مجلس و به ویژه اعضای محترم فراکسیون قرآن و عترت با پیگیریهای لازم زمینههای ترغیب و تشویق عموم مردم را به حفظ قرآن کریم فراهم نموده و در عین حال پیگیریهای لازم درخصوص عدم حذف این بند از قانون مذکور مبذول گردد.
در پناه قرآن و عترت(علیهم السلام) محفوظ باشید».
نظر شما