به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه اطلاعرسانی نمایندگی قوه مجریه در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: دومین جوابیه تصویری دولت به صداوسیما در پاسخ به تحریف و تقطیع سخنان حسن روحانی در قسمت ۳۳ مستند «مهشکن» تهیه شدهاست.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
«براساس قانون الحاق یک ماده و دو تبصره به قانون اساسنامه سازمان صداوسیما، چنانچه در برنامههای پخش شده سازمان، مطالبی مشتمل بر توهین، افتراء یا خلاف واقع نسبت به هر شخص حقیقی یا حقوقی پخش شود و یا به هر نحوی اظهارات اشخاص تحریف گردد، حداقل دو برابر زمان اصل مطلب جهت پاسخگویی به شخص شاکی اختصاص مییابد.
در مستند «مهشکن» با تقطیع صحبتهای حسن روحانی و نیز حذف برخی جملات سایر نمایندگان، تلاش میشود تا میان روحانی و وزیر دفاع وقت(مصطفی چمران)، تقابلی ایجاد و روحانی را فردی معرفی کند که خواهان انحلال کل ارتش و اعدام ارتشیان در ملاعام است. مهشکن با برجسته کردن یک جمله از روحانی و با حذف کردن جملات قبل و بعد آن، روحانی را خشن و بیمنطق تصویر میکند.
روایت تاریخ نیازمند نگاهی جامع، بیطرفانه و مستند به منابع معتبر و متعدد و سرشار از دقت و حساسیت نسبت به تمام جزییات است. اما آن چه در مستند مهشکن تصویر شده روایت جانبدارانه، عجولانه، جناحی، سیاستزده و غیرصادقانه از تاریخ معاصر ایران است. بنظر میرسد برآیند پخش ۱۳ باره مستند مهشکن، تخریب رییس جمهور منتخب مردم و روایت مغشوش تاریخ با اهداف سیاسی و انتخاباتی است.
این جوابیه تصویری برای سازمان صداوسیما ارسال شدهاست، اما این سازمان همچون جوابیه تصویری اول درباره دختر آبی، از پخش جوابیه دوم نیز امتناع کرده است. لازم است یادآوری شود صدا و سیما طبق قانون موظف به پخش این جوابیه است؛ هرگونه امتناع از پخش جوابیه دولت به اتهامات مطرح شده «غیرقانونی» است.»
ربیعی: روحانی هدف سازندگان مستند بوده است
به گزارش ایسنا، در بخشهایی از جوابیه تصویری دولت به صداوسیما علی ربیعی سخنگوی دولت و دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با اشاره به نظریه «بازنمایی» اظهار کرد: براساس نظریه بازنمایی افراد معمولاً آنچه را که دلشان میخواهد، به جامعه نشان میدهند و از میان متنی طولانی بخشی را انتخاب میکنند و در واقع بخشی از واقعیت را به جامعه نشان میدهند و القاء میکنند.
وی گفت: سازندگان این مستند مبتنی بر نظریه بازنمایی خواستهاند وجهی را که دکتر روحانی در سالهای حضور خود در کنار افرادی همچون شهید ستاری، بابایی و لشگری داشتهاند، نادیده بگیرند. اگر بینندهای به صورت ابتدایی این مستند را میدید به نظرش میآمد که هدف از ساخت این مستند اطلاعرسانی نبوده، بلکه آقای روحانی بوده است.
آشنا: نباید برای تخریب یک فرد، به موضوعات ملی سَرسَری نگاه کنیم
حسامالدین آشنا مشاور رئیس جمهوری و رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری نیز در بخشهایی از جوابیه تصویری دولت به صداوسیما دربارهی پخش مطالبی در قسمت ۳۳ مستند مه شکن با تاکید بر اینکه موضوعات و وقایع اصلی تاریخ انقلاب جمهوری اسلامی محدود ولی بسیار تاثیرگذار هستند، گفت: مردم درباره موضوعاتی از جمله کودتای نوژه ۱۰ مرتبه یک فیلم یا مستند را نگاه نمیکنند؛ در همین راستا ما باید یک مستند درباره هر موضوع بسازیم که کسی روی دست آن مستند نسازد.
وی ادامه داد: موضوعاتی نظیر کودتای نوژه موضوعات ملی هستند و نباید برای اینکه یک نفر را تخریب و به او حمله کنیم و حال او را بگیریم به موضوعات ملی با نگاهی سَرسَری نگاه کنیم؛ چرا که نتیجه این اقدامات چیزی میشود که در پایان این مستندها مردم بگویند این بود؟!
مشاور رئیس جمهوری ادامه داد: محققان اطلاعاتی، بازجویان، بازپرسان و قضات آن موضوع (واقعه کودتای نوژه) هنوز زنده هستند و در مستندی که تهیه شده جای خالی آنها را مشاهده میکنیم که به ما بگویند این ماجرا چگونه کشف شد و چه ابعادی داشت.
آشنا با تاکید بر اینکه مهمترین بخشهای کودتای نوژه در مباحثات مجلس شورای اسلامی وجود ندارد، بلکه در جاهای دیگری است، خاطر نشان کرد: حسن روحانی در مجلس شورای اسلامی اظهارات بسیاری داشته است؛ اجازه دهیم یک مستند نیز با عنوان «حسن روحانی به مثابه نماینده مجلس» ساخته شود تا طی آن طول دوران نمایندگی او را آنالیز کنیم./
نظر شما