به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، آیتالله«سیداحمد علمالهدی»امروز(6 دی) در خطبههای نماز جمعه مشهد که در جوار بارگاه منور رضوی برگزار شد، گفت: رعایت تقوا در جریان مصرف و هزینهسازی در عرصه زندگی، یکی از ابعاد تقوای اقتصادی است، معیار قرآن برای ما قوام یا اعتدال است، در مقام حفظ اعتدال ابزاری به نام کفاف و عفاف وجود دارد؛ حضرت علی(ع) میفرمایند انسان اگر بخواهد راه نجات از گرفتاری را برای خود باز کند بهترین راه این است که به اندازه کفاف زندگی هزینه کند.
امام جمعه مشهد با اشاره به این که دو امر خانوادههای ما را از مرز کفاف فراتر برده است؛ افزود: یکی از این 2 امر مسافرتهای تفریحی هستند که برای خانوادهها به یک جریان روزافزون تبدیل شده است؛ بنای تبلیغ گردشگری برای دیگران و افراد خارج از کشور است که باید ارز آوری داشته باشند؛ اگر زندگی بر اساس کفاف تنظیم شود گرفتاری ایجاد نمیشود؛ پدر خانواده وام بگیرد و قرض کند برای اینکه زن و بچهاش را به مسافرت تفریحی ببرد؟ این چه لزومی در زندگی دارد؟
وی با بیان این که این فروشگاههای رنگارنگی که در حال توسعه است هم آفت است؛ ادامه داد: چقدر از این خریدها برای زندگی لازم است؟ اینها همه مسائلی است که نظام اقتصادی ما را از اساس تقوای اقتصادی به هم میزند و جامعه ما را از بستر تقوای اقتصادی خارج میکند.
امام جمعه مشهد گفت: 9 دی مولد سه شکل بصیرت بود و باید آن را گرامی بداریم و توجه کنیم؛ امروز تنها راه دشمن منحصر به یک تهاجم اقتصادی است و با بصیرت و حضور مردم می توان در برابر دشمن ایستاد؛ مقام معظم رهبری روز 9 دی را باطل السحر فتنه خواندند؛ در راهپیمایی روز 9 دی از میدان شهدا به سمت حرم منور رضوی حضورداشته باشید؛ بصیرت دشمنشناسی در این روز نمایان است؛ در روز 9 دی مردم ما فهمیدند دشمن واقعی ما کیست.
آیتالله علمالهدی با اشاره به این که در این روز مردم ما به این بصیرت رسیدند تا وارد عرصه نشوند دشمن عقبنشینی نمیکند؛ افزود: بصیرت سومی که در این جریان شکل گرفت بصیرت در شکل عقلانیت برخاسته از حساسیت بود زیرا دشمن اساس اسلام را هدف گرفته بود؛ اثر حضور مردم در صحنه بالاست؛ مردم بودند که انقلاب ما را 40 ساله کردند و اگر این مردم در صحنه نبودند این مراحل را نمیتوانستیم پشت سر بگذاریم.
وی با بیان این که حضور مردم زمانی حفظ میشود که مسائل برای مردم شفاف باشد؛ تصریح کرد: این گونه نباشد که دستگاههای کارگزار مردم را در مقابل عمل انجام شده قرار دهند؛ این بودجهای که برای سال 99 ارائه شده بودجه یک کشور در حال جنگ اقتصادی است؟
آیت الله علم الهدی گفت: یک مورد مصرفی بودجه شرکتهای دولتی است و در سال 98، 1200 میلیارد تومان بودجه برای شرکتهای دولتی در نظر گرفته شده و در سال 99 افزایش یافته است؛ دیوان محاسبات اعلام کرد شرکتهای دولتی بیش از 50 درصدش زیانده است؛ بودجه متعلق به مردم است اما قرار است به شرکتهایی داده شود که زیانده هستند.
امام جمعه مشهد افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی راهاندازی تولید داخلی، 221 هزار میلیارد تومان تا آذرماه امسال تعویق مالیاتی داشتهایم؛ چه کسانی ندادهاند؟ چرا یک عده مالیات ندهند و سوپر مارکت سر محله ما بدهد و بعد هم دو برابر روی جنسش بیاورد؟ این بودجه کسری دارد و از کجا باید تامین شود؟ برای نجات مردم فکری کنید.
نظر شما