خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی - معصومه بدخشان: وعده جمع آوری بخاری های نفتی را سید جواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش در تابستان سال جاری داد.
سپس با سکانداری وزارت آموزش و پرورش توسط محسن حاجی میرزایی این وعده در پاییز هم ادامه دار شد.
پیش از این نیز مهرالله رخشانی مهر، رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از جمع آوری سیستم های گرمایشی غیراستاندارد خبر داده و تاکید کرده بود؛ استفاده از بخاریهای نفتی خط قرمز این وزارتخانه است و با برنامهریزیهایی که انجام شده به زودی همه بخاریهای نفتی از مدارس جمعآوری خواهد شد.
سرانجام این وعده ها محقق شد و در روز پنجم دی ماه سال جاری جشن پایان ۲۴ هزار بخاری نفتی برگزار شد.
علمک گاز شرط سیستم گرمایشی استاندارد
پیش از این نیز «محسن حاجیمیرزایی» درباره جمع آوری بخاری نفتی از مدارس گفت: تمام مدارسی که علمک گاز به آنجا رفته بخاری مناسب دراختیارشان قرار گرفته است. برای سایر مدارس از سیستمهای دیگر که خطر کمتری دارد استفاده میکنیم. با تخصیص اعتبارات و تاکیداتی که داشتیم، از استان ها خواسته ایم تا شرایط ایمن را در کلاس های درس مهیا کنند تا قبل از شروع فصل سرما این اتفاق خواهد افتاد.
برای این وعده و هدف که مسئولان وزارت آموزش و پرورش اندیشیده بودند ۵۷۰ میلیاردتومان هزینه شد و ۲۴ هزار کلاس درس مجهز به سیستم گرمایشی مناسب شدند.
در همین باره نیز؛ مهرالله رخشانی مهر نیز با اشاره به جمع آوری سیستم های گرمایشی ناایمن گفت: بعد از حادثه شین آباد موضوع بخاری های غیر استاندارد بررسی و اعلام شد آن زمان تعداد ۳۶۰ هزار بخاری غیراستادارد در کلاس درس وجود داشته است و در حال حاضر تعداد۸۸ هزار کلاس درس وجود دارد که سیستم غیر استاندارد دارند. بنا بر مصوبه مجلس شورای اسلامی قرار شد ۲۰ درصد از عوارض گاز به استاندارد سازی سیستم های گرمایشی اختصاص یابد.
رخشانی مهر بیان کرد:مجموع کلاس های درسی که با بخاری نفتی گرم می شد اما علامک گاز تا مدرسه رفته بود ۲۴ هزارو ۴۵ بوده است که با هدف گذاری که انجام شد در سال جاری این مدارس مجهز به سیستم گرمایشی استاندارد شدند و بخاری های نفتی جمع آوری شد.
وی با بیان اینکه۲۵ هزار کلاس درس هم وجود دارند که زیر ساخت گاز ندارد گفت: هدف گذاری بعدی ما همین است که این مدارس علامک دار گاز شوند.
وی افزود: ۶۳ هزار بخاری گازی غیراستاندارد هستند بهطوریکه بردن شعله گاز به مدارس ممنوع است که برای رفع آن از انواع سیستمهای نو گرمایشی استفاده خواهیم کرد.
رخشانیمهر خبر داد: امسال در هیات دولت و لایحه بودجه سال ۹۹ اتفاقات خوبی اتفاق افتاده است و محل عوارض گاز از ۲۰ درصد به ۵۰ درصد خواهد رسید.
بیشترین بخاری های نفتی جمع آوری شده از استان خراسان رضوی و کمترین بخاری نفتی برای استان تهران و همدان بوده است که البته استان سیستان و بلوچستان هم جز استان هایی است که مدارس آن داری سیستم غیر استاندارد گرمایشی است و به دلیل نبود زیر ساختهای گاز کشی در آن مناطق دانش آموزان هم از سیستم گرمایشی استاندارد محروم هستند.
نظر شما