«غلامحسین آقاجری» روز چهارشنبه (4 دی) در گفتگو با خبرگزاری شبستان در بوشهربا تاکید بر اینکه افزایش جمعیت باعث فشار فزاینده در منابع موجود به خصوص بخش مرتع آسیب و تخریب فراوان شده است اظهار داشت: اجرای طرحهای اصلاح و مدیریت مراتع به منظور حفظ منابع موجود و احیای عرصههای تخریب شده ضروری است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دیلم ادامه داد: در این راستا از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، عملیات بیومکانیکی و مدیریتی نظیر طرح ۴۰۰ هکتاری قرق در منطقه دهک، عملیات چاله فلسی توام با بذرکاری در سطح ۲۵۰ هکتار، نصب دو مخزن ۱۰ مترمکعبی و محصور کردن یک هکتار با هدف قرق بلند مدت در حوزه آبخیزداری این شهرستان درحال اجرا است.
وی یادآورشد: یک میلیارد و ۶۴۰ میلیون ریال اعتبار برای اجرای طرحهای مدیریتی و بیومکانیکی به این شهرستان باهدف تقویت مراتع و حفظ پوشش گیاهی ، جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت سفرههای زیرزمینی اختصاص یافته است.
آقاجری بیان کرد: یکی از راههای علمی و عملی اصلاح مراتع ایجاد سامانههای آبگیر فلسی شکل است که اگر در شرایط مناسب ایجاد شوند تاثیر بسزایی در اصلاح و بهبود وضعیت مراتع دارد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دیلم گفت:عملیات چالههای فلسی کوچک توام با بذرکاری به مساحت ۲۵۰ هکتار و تعداد تقریبی۸۷هزارو ۵۰۰ مورد چاله درقالب اعتبارات صندوق توسعه ملی در این شهرستان بهمنظور اصلاح و احیای مراتع تخریب شده، افزایش تولید علوفه، جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ محیط زیست و بهرهبرداری بهینه از مراتع، کاهش سرعت و حجم روان آبهای حاصل از بارندگی و افزایش نفوذ آب در خاک اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: نصب دو مخزن ۱۰ متر مکعبی با هدف توسعه محلهای تامین شرب دام در سطح مراتع،کاهش لزوم مسیر پیمایش، تردد دام برای دسترسی به آب شرب و کاستن از چرای بی رویه با هدف حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از تخریب خاک مراتع در حال انجام و بهزودی به اتمام میرسد.
نظر شما