پشت غول بی سوادی هنوز به خاک مالیده نشده است

با وجود تلاشهای زیادی که در راستای سواد آموزی در کشور و همچنین این استان انجام شده تا پشت غول بی سوادی به زمین مالیده شود؛ اما هنوز هم بی سوادی مطلق و یا افرادی که در کلاس های سوادآموزی شرکت کرده و مدرک دارند اما سواد ندارند؛ به این جمع اضافه می شود.

خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی؛ با وجود تلاش های زیادی که در راستای سواد آموزی در کشور و همچنین این استان انجام شده تا پشت غول بی سوادی به زمین مالیده شود، سال ها رسانه ها تیتر می کردند که شاخ غول بی سوادی شکسته شد، مچ غول بی سوادی تابانده شد اما هنوز هم بی سوادی مطلق و یا افرادی که در کلاس های سواد آموزی شرکت کرده اند و مدرک دارند اما سواد ندارند و همچنین بازمانده از تحصیل اند؛ به این جمع اضافه می شود.

 

دخترک ۱۰ ساله، کنار مادرش بر روی نیمکتی بر پشت دار قالی نشسته است، مادرش می گوید که کلاس اول و دوم را مدرسه رفته، اما فاطمه می گوید که نمی تواند خوب بنویسد، فراموش کرده. می خندد و می گوید مردود شدم و مادرم من را پشت دار قالی گذاشت.

 

پسرک ۱۴ ساله هم در مغازه سبزی فروشی در بجنورد مشغول به کار است، با وجود سن کم، از همسن و سالهایش جثه بزرگتری دارد، سبدهای سبزی را جا به جا می کند، بر روی سبزی ها آب می پاشد و گاه گاهی نیز فریاد سبزی سبزی تازه می زند، باهاش صحبت می کنم آیا سواد داری می گوید نه.

 

قطره اشکی در گوشه چشمانش نمایان می شود و می گوید: پدر ندارم و مادرم نیز از عهده مخارج زندگی بر نمی آمد مجبور به کار شدم، در سال های کودکی همراه مادر گدایی می کردم.

 

با وجود اینکه سواد نوشتن ندارد اما سواد حساب و کتاب را یاد گرفته است، می گوید: صاحب مغازه اعداد و حساب و کتاب را تا حدودی به من یاد داده است، از صبح زود مغازه را باز می کنیم و مشغول چیدن سبزی ها می شوم. وقتی کودکان را می بینم که کوله پشتی بر پشت دارند و مدرسه می روند گریه ام می گیرد.

 

جوان ۳۲ ساله ای که آدرس می پرسد را می بینم، کمکش می کنم تا آدرس مورد نظر را پیدا کند، سوال می کنم جوان هستی چرا در کلاس های سواد آموزی شرکت نمی کنی؟! گفت: چند سالی رفته ام اما چیزی یاد نگرفته ام.

 

این جوان با بیان اینکه در حین کار وقت زیادی برای آموزش نداشته است، می افزاید: به صورت منظم نمی توانستم در سر کلاس درس حاضر شوم به همین دلیل سواد را خوب یاد نگرفته ام.

 

تعداد زیادی از شهروندان وقتی به بانک ها مراجعه می کنند، می گویند که سواد ندارند یا در کنار خودپردازها منتظر فرد باسودادی می مانند تا برایشان کاری انجام دهند.

 

یکی از مدیران مدرسه حاشیه شهر بجنورد گفت: در اول سال تحصیلی تعداد زیادی از شاگردان مدرسه به علت فقر و بیکاری والدین به مدرسه نیامدند که با رفت و آمدها و اصرار زیاد، تعداد زیادی از آنان  را جذب کردیم.

 

سارا صادقی افزود: اما متاسفانه خانواده ها توانایی هزینه های زندگی را ندارند و در سال جاری نسبت به سال گذشته از نظر تعداد دانش آموز ریزش زیادی داشته ایم و با وجود تلاش ها و حتی جذب خیران برای تامین کمک هزینه تحصیلی، اما شماری از والدین به فرزندان خود نگاه کار دارند.

 

وی اظهار کرد: متاسفانه فقر و درآمد کم خانواده ها باعث شده که والدین توجهی به کودکان خود نداشته باشند و حتی عنوان می کنند که بعد از سال پنجم باید وارد بازار کار شوند چرا که هزینه های زندگی تامین نمی شود حتی برخی از آنان کودکان خود را پس از کلاس اول نگذاشتند که ادامه تحصیل دهند.

 

صادقی افزود: در نزدیکی محل زندگی ما زنی به همراه یک دختر حدود هفت ساله تکدی گری می کند و هر روز از وی تقاضا می کنم که دخترش را به مدرسه بفرستد و هزینه های تحصیل را پرداخت می کنم اما گوش شنوایی ندارد و حتی به تازگی برای اینکه اصرار نکنم محل خود را نیز تغییر داده است.

 

وی با بیان اینکه بیشتر والدین دانش آموزان ما بی سواد هستند، گفت: بیشتر آنان سواد خواندن و نوشتن را ندارند حتی اگر مدرک سواد سوادآموزی در چند پایه را نیز داشته باشند.

 

  معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان شمالی، میانگین سوادآموزی استان  را 92 درصد عنوان کرد و گفت: این رقم شامل رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال می شود.

 

مهدی مودی با اشاره به نامگذاری هفته سواد آموزی از اول دیماه تا هفتم دیماه گفت: آموزش رده سنی ۱۰ تا ۱۹ سال به طور مشترک از سوی سوادآموزی و آموزش و پرورش اجرا می شود.

 

وی گفت: پس از انقلاب با برنامه های سواد آموزی حدود ۲۰۰ هزار نفر از شهرندان این استان با سواد شدند که در دو سال گذشته ۱۲ هزار نفر آموزش دیدند.

 

مودی افزود: هم اکنون طبق سرشماری، افزون بر ۲۷ هزار نفر در استان بی سواد هستند که اسامی و نام برخی از آنان موجود است اما از حدود ۲۰ هزار نفر حتی آدرس هم نداریم.

 

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: کارنامه صوری برای سوادآموزان خراسان شمالی صادر نمی شود.

 

مودی اظهارکرد: 58 درصد از جامعه هدف در این استان باسواد شده و یا اینکه سواد آن ها ارتقا یافته است.

 

وی تاکید کرد: در این حوزه برای امر سوادآموزی سخت گیری زیاد است و برای افراد سوادآموز مردود و یا آن هایی که در امتحانات حاضر نشده اند، کارنامه صوری صادر نمی شود.

 

در خصوص آمار بازمانده از تحصیل نیز مسئولان آمارهای متفاوتی می دهند که «ملیحه یغمایی» مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی در اواخر مهر اعلام کرد که حدود یک هزار کودک لازم‌التعلیم خراسان شمالی، مربوط به پایه های اول تا ششم ابتدایی وارد مدرسه نشدند.

 

بیشترین آمار بازماندگان از تحصیل در این مقطع مربوط به دانش آموزان عشایر استان است.

 

 

 

کد خبر 871870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha