به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام صبح امروز (2 دی) در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس نهضت سوادآموزی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی این شهر، اظهار کرد: اگر نگاهی به مراحل رشد علمی در دویست سال اخیر بیاندازیم، میبینیم که علم در نظام جهانی بهشدت در حال گسترش و رشد بوده ا و این رشد علمی تاریخ بشر را متحول کرده است.
«محمد نوذری» با اشاره به اینکه در تاریخ معاصر کشورهای توسعهیافته بهشدت و سرعت به سمت علمی شدن، صنعتی شدن و احیای علمی حرکت کردهاند، افزود: در دوران گذشته، هرجایی که دین مبین اسلام راه مییافت، اندیشه علمی ایرانی را به همراه خود داشت، ولی در سدههای اخیر به ویژه در دوره قاجاریه، کشور به دلایل مختلف ازجمله بیکفایتی حاکمان، دچار یک جمود علمی شده بود.
وی تصریح کرد: در این زمان، بیخبری و جمود علمی و فکری در ایران حکمفرما شده بود، در دوران قاجاریه، کشورهای اروپایی و دنیای غرب، فاصله علمی خود را بهشدت با کشورهای دیگر افزایش دادند، راز اینکه امروز بتوانیم با اطراف خود ارتباط برقرار کنیم این است که باید بخوانیم، بنویسم و بدانیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام گفت: در دوره قاجاریه کسانی ازجمله قایم مقام فراهانی و امیرکبیر آمدند که در زمینههای گسترش علم و سواد، کارهای انجام دهند اما به دلیل خفقان سیاسی اجازه کار به آنها داده نشد، در دوران پهلوی نیز کارهایی ابتر و ضعیف انجام شد که بیشتر نوعی وابستگی به دنیای غرب و غربزدگی بود.
نوذری با اشاره به اینکه پیروزی انقلاب نقطه آغاز و حرکت تجدید حیات علمی و سوادآموزی به رهبری امام راحل بود، اظهار کرد: شعار این حرکت، «ایران را مدرسه کنیم» بود که آغاز حرکت عمیقی بود که با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران آغاز و حرکت و جهش بزرگی برای توسعه کشور بود.
وی بیان کرد: امروز ما در عصر پنجم انقلاب، گفتمان و گام دوم انقلاب هستیم، امروز در بحث ساختار علمی و دانشگاهی باید به این سمت برویم که جامعه ما، کاملاً علمی شود، به سمت تولید علم حرکت کنیم و به تولید دانش نه ازلحاظ کمی بلکه ازنظر کیفی سازی حرکت کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام تصریح کرد: امروز یکی از محصولات دنیا فروش علوم ازجمله دانش نانو و فناوری است و ما نیز باوجود جوانان علاقهمند و تحصیلکرده باید به سمت تولید علم و دانش حرکت کنیم.
نوذری در ادامه گفت: در برخی از روستاهای استان، تعداد بیسوادها کمتر از شهرهاست که از این منظر، باید توجه ویژهای به مناطق حاشیه شهرها شود، در حال حاضر دو مرکز تسهیل گری اجتماعی در ایلام راهاندازی شده است که لازم است نهضت سوادآموزی با این دفاتر تسهیل گری در راستای شناسایی و آموزش بیسوادان مناطق حاشیه شهرها، ارتباط داشته باشند و به نظر میرسد باید از این ظرفیت در راستای ریشهکنی بیسوادی در مناطق حاشیه شهرها استفاده گردد.
نظر شما