به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی در صد و بیست و ششمین جلسه شورای اجتماعی وزارت کشور با موضوع بررسی وضعیت مشارکت های مردمی به ویژه تشکل ها و سمن ها در مسیر مدیریت اجتماعی با بیان اینکه فرهنگ سازی و آموزش در مسایل مربوط به سمن ها و مشارکت اجتماعی از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: گاهی ما نه فرهنگ سازی می کنیم و نه آموزش می دهیم بعد انتظار داریم برخی از فعالان حوزه اجتماعی و سمن ها مانند کسانی که سال ها در این زمینه سابقه دارند، عمل کنند.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: ما به عنوان حاکمیت سیاستگزاری می کنیم، باید توجه داشته باشیم در حوزه مشارکت به صورت فعلی را ما به تازگی تجربه می کنیم و نمونه آن این است که قانونی در این زمینه نداریم؛ بنابراین نیاز است در این موضوع واقع بینانه نگاه کنیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه دولت مبتنی بر رأی مردم است و باید نظارت پذیر و پاسخگو باشد، گفت: وقتی نظارت پذیر و پاسخگوست که مشارکت پذیر باشد و سمن ها هم بتوانند مشارکت واقعی داشته باشند، اگر اینچنین نباشد به معنای تام نمی توان گفت که دولتی دموکراتیک است.
وزیر کشور ادامه داد: در موضوع ساماندهی سمن ها و مسایل مربوط به آنها باید گام به گام بسترسازی شود البته در این خصوص تجربه هایی بوده است که شامل ضعف و قوت هایی است اما با استفاده از مطالعات و فرآیندهای موجود و یافته های خودمان باید لایحه کامل به دولت ببریم که هر روز نیاز به اصلاح قانون نداشته باشد.
رحمانی فضلی در مورد صدور مجوز برای سمن ها و بازنگری در این بخش اظهار کرد: در این موضوع باید به جمع بندی برسیم که آیا صدور مجوز به صورت متمرکز باشد یا مبتنی بر برخی قوانین در دستگاه های مسئول واگذار شود که می توانیم با توجه به کارکرد سمن ها به این نتایج برسیم که در جمع بندی، نظر نهایی باید معایب و مزایا مد نظر قرار دهیم.
وی ادامه داد: در موضوع رتبه بندی سمن ها این رتبه نشان دهنده توانمندی و اثرگذاری آنهاست که در بسیاری از موارد رتبه بندی نداریم چرا که سمن هایی که دارای رتبه پایین تر هستند برای کسب رتبه های بالاتر می توانند تلاش کنند.
وزیر کشور ادامه داد: در مورد فرهنگ سازی برای سمن ها ناگزیر هستیم که بر اساس دولت دموکراتیک عمل کنیم و مردم را ببینیم. برای نهادینه شدن این امر باید بر روی آموزش و فرهنگ سازی کار کرد. در این موضوع آموزش و پرورش مهم هستند و باید آنها را به فرهنگ جمع گرایی تشویق کرد.
رحمانی فضلی رقابت در بسیاری از مسایل را موثر دانست و گفت: به خصوص رقابتی که مبتنی بر خیر باشد، می تواند موثر واقع شود؛ بنابراین رقابت در میان سمن ها نیز می تواند زمینه ارتقای آنها را بیشتر فراهم کند.
رحمانی فضلی در مورد برون سپاری امور در خصوص موضوع سمن ها هم گفت: باید این اتفاق در یک معادله دوطرفه شکل بگیرد تا ظرفیت واگذاری مسایل ایجاد شود و در عین حال همراه با مسئولیت و تعهد عمل شود. ما در مورد توانمندسازی سمن ها عقب هستیم و باید نظارت بر سمن ها در اولویت باشد. در این خصوص می توان سمن هایی را داشت که کار آنها توانمندسازی دیگر سمن ها باشد.
وزیر کشور در مورد نظارت بر سمن ها هم خاطرنشان کرد: نظارت بر سمن ها از طریق خودشان به شکل مطلوب تری صورت می گیرد زیرا دولت ها تغییر می کنند و با این تغییر، افراد نیز تغییر می یابند و برای جلوگیری از تغییر سلایق و دیگر موارد بهتر است این نظارت توسط خود آنها صورت گیرد.
وزیر کشور گفت: اینکه سمن ها وابسته به منابع دولت باشند را از تصورات خود بیرون کنید چرا که اگر وابسته شوند هر 10 نفر می توانند یک سمن داشته باشند.
رحمانی فضلی در مورد الگوسازی مناسب در مورد سمن ها هم افزود: باید الگوهای موفق در مورد سمن ها معرفی شوند تا باقی آنها به این سمت هدایت شده و از سمن های موفق الگو بگیرند.
رحمانی فضلی بر ضرورت تشکیل سامانه ملی برای پیگیری امور سمن ها خبر داد و گفت: باید یک سامانه برای ساماندهی مسایل مربوط به آنها در وزارت کشور تشکیل شود تا مسایل مربوط به سمن ها در این سامانه ثبت شده و از سوء استفاده ها جلوگیری کند./
نظر شما