افزایش قیمت گازوئیل در بودجه ۹۹ پیش بینی نشده است/آغاز ارسال پیامکی رمز پویا از هفته دوم دی‌ماه

رشد حجم معاملات تالار نقره‌ای، ۳۰ هزار واحد طلا فروشی فعال در کشور داریم، ایجاد شرکت های خصوصی در حوزه اکتشاف از حلقه های مفقوده صنعت نفت، افزایش تعداد مناطق ویژه اقتصادی با اهداف برنامه ششم توسعه منافات دارد برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز اول دی به شرح زیر است:

هفته ۲۳۰۰ میلیارد تومانی بورس انرژی

مجموع ارزش معاملات ۵ روز معاملاتی هفته چهارم آذر ماه امسال بالغ بر ۲۳ هزار و ۲۴۲ میلیارد و ۷۱۲ میلیون و ۳ هزار و ۵۵۸ ریال شد که عمده آن از محل معاملات فرآورده های صادراتی این بازار متشکل رقم خورده است.

بر اساس این گزارش، در رینگ بین الملل بورس انرژی طی هفته گذشته ۳۱۹ هزار و ۹۷۰ تن انواع فراورده نفتی به ارزش ۲۱ هزار و ۴۶۲ میلیارد و ۵۹۲ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۷۰۰ ریال معامله و رهسپار آنسوی مرزهای آبی و خشکی ایران شد.

همچنین رینگ فروش داخلی بورس انرژی نیز میزبان معامله ۳۸٫۹۳۷ تن انواع فرآورده نفتی به ارزش یک هزار و ۷۸۰ میلیارد و ۱۱۹ میلیون و ۸۸۵ هزار و ۸۵۸ ریال بود.

 

رشد حجم معاملات تالار نقره‌ای

طی هفته گذشته  و در تالار محصولات صنعتی و معدنی ۲۸۶ هزار و ۴۲۲ تن انواع کالا به ارزش ۱۷ هزار و ۴۰۹ میلیارد ریال معامله شد. بر اساس این گزارش، در این تالار ۲۶۹ هزار و ۳۶۰ تن فولاد، ۶ هزار و ۵۵۰ تن مس، ۶ هزار و ۳۸۰ تن آلومینیوم، ۱۲۰ تن کنسانتره مولیبدن، ۱۲ تن کنسانتره فلزات گرانبها، ۴ کیلوگرم شمش طلا و ۵ هزار تن سنگ آهن از سوی مشتریان خریداری شد.

همچنین در هفته معاملاتی مذکور در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی ۳۸۸ هزار و ۵۱۷ تن انواع کالا به ارزش ۱۵ هزار و ۳۶ میلیارد ریال به فروش رسید. در این تالار ۸۶ هزار و ۲۲۴ تن قیر، ۱۴۵ هزار تن وکیوم باتوم، ۷۱ هزار و ۳۲۱ تن مواد پلیمری، ۴۲ هزار و ۷۰۰ تن لوب کات، ۳۷ هزار و ۱ تن مواد شیمیایی، ۳۰ تن آرگون، ۳ هزار تن سلاپس واکس، ۵۶۵ تن عایق رطوبتی، ۲ هزار و ۱۱۶ تن روغن پایه و یک هزار و ۲۲۰ تن گوگرد معامله شد. همچنین بازار فرعی بورس کالا هم طی هفته مذکور معامله ۲ هزار و ۶۰ تن انواع کالا را تجربه کرد.

 

۲۷ تا ۳۰ هزار واحد طلا فروشی فعال در کشور داریم/ ارزش افزوده از مشکلات صنعت طلا

«ابراهیم محمدولی» شب گذشته (شنبه 30 آذر) در گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه با توجه به فرهنگ استفاده از اجناس خارجی در کشور مردم بیشتر تمایل به خرید جنس خارجی دارند، گفت: این در حالی است که کالاهایی در کشور داریم که به جرات می توان گفت رقابت خوبی با کالاهای خارجی دارند.

 

رئیس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه استفاده از اجناس داخلی نیاز به فرهنگ سازی دارد، گفت: مردم باید بیشتر به دنبال کیفیت باشند تا برند خارجی.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه 7 کشور در دنیا از جمله در بخش تولید صاحب صنعت طلا و جواهر هستند، گفت: ایران به دلیل برخی آیین نامه های دست و پاگیر و  تبصره های وزراتخانه هایی مثل وزارت صمت، بانک مرکزی، سازمان امور اقتصادی و دارایی نتوانسته از ظرفیت های خود استفاده کند.

 

محمد ولی با بیان اینکه در صنعت راهبردی یک سال پیش با همکاری وزارت صنعت و معدن و تجارت مشکلات را عنوان کردیم که اخیرا این سند مهیا شده است، ادامه داد: تا قبل از سال جدید سند راهبردی به مرحله اجرا می رسد.

 

حدود ۴ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح جامع جمع آوری فاضلاب شهر اهواز نیاز است

«قاسم تقی زاده خامسی» شب گذشته (شنبه 30 آذر) در بخش خبری ساعت 21 درباره طرح جامع جمع آوری فاضلاب شهر اهواز به بیان توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه این طرح سال ها پیش تهیه شده و دوباره بازنگری شده است، گفت: این طرح تا کنون حدود 41 درصد پیشرفت کاری دارد که برای آنها از اعتبار داخلی و دولتی استفاده شده است.

 

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه بر اساس دستور رئیس جمهوری الگوی مالی تهیه کردیم، ادامه داد: در آن توضیح دادیم که پول لازم برای این طرح را چگونه هزینه می کنیم و چه زمانی این طرح تکمیل می شود.

 

وی با اشاره به اینکه حدود 4 هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح جامع جمع آوری فاضلاب شهر اهواز نیاز است،‏ افزود : این طرح در صورت اختصاص به موقع این پول در مدت سه سال تکمیل می شود.

 

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به اینکه طرح جامع جمع آوری فاضلاب شهر اهواز شامل دو تصفیه خانه شرق و غرب است، اضافه کرد: تصفیه خانه شرق حدود 98 درصد پیشرفت کار دارد که کار آن در این دولت انجام شده است و ال سی تصفیه خانه غرب هم آماده شده است. بقیه طرح از جمله خطوط جمع آوری فاضلاب و ایستگاه های پمپاژ باقی می ماند و در سال 98 دولت 630 میلیارد تومان برای اهواز تصویب کرده است که مقدار زیادی از آن پرداخت نشده است.

 

تقی زاده با بیان اینکه دوباره درخواست کردیم که این اعتبار را تخصیص دهند، افزود: در کنار آن درخواست 300 میلیون یورو برای ایستگاه های پمپاژ کردیم.

 

ایجاد شرکت های خصوصی در حوزه اکتشاف از حلقه های مفقوده صنعت نفت

«سید محمدحسین دانا» شب گذشته (شنبه 30 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به وجود آمدن شرکت های خصوصی در حوزه اکتشاف را یکی از حلقه های مفقوده صنعت نفت دانست و گفت: با مجوزهای اخیر وزارت نفت توانسته اند به کمک این بخش مهم اقتصادی بیایند.

 

رئیس هیئت مدیره شرکت اکتشاف و تولید تأسیسات دریایی ایران ادامه داد: در حال حاضر این شرکت در زمینه اکتشاف در خشکی و دریا، ساخت و ساز تاسیسات مورد نیاز بهره برداری از چاه ها نفتی و همچنین در امر تولید و بهره برداری و حتی فروش نفت با دولت همکاری می کند.

 

رئیس هیئت مدیره شرکت اکتشاف و تولید تأسیسات دریایی ایران یکی از عمده ترین نیازهای این شرکت ها به ویژه برای تولید روزانه یک میلیون بشکه نفت را تامین منابع مالی دانست و گفت: مردم باید برای سرمایه گذاری در این عرصه تشویق شوند و با انگیزه وارد شوند.

 

افزایش تعداد مناطق ویژه اقتصادی با اهداف برنامه ششم توسعه منافات دارد

«سیامک شجاعی» شب گذشته (شنبه 30 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره مناطق آزاد تجاری به بیان توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه وسعت کنونی مناطق آزاد ایران حدود 12 برابر دیگر کشورهاست، گفت: افزایش تعداد مناطق ویژه اقتصادی با اهداف برنامه ششم توسعه که نگاهی اصلاح گرا نسبت به هزینه ها و درآمدهای دولت دارد منافات دارد.

 

کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سؤال که آیا مناطق آزاد اقتصادی، دروزاه قاچاق به کشور هستند؟ گفت: با شکل گیری شرکت های صوری در مناطق آزاد، در سال های گذشته تاکنون 12 هزار شرکت صوری شناسایی شد که عملاً فعالیتی هم ندارند.

 

افزایش قیمت گازوئیل در بودجه ۹۹ پیش بینی نشده است

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به رقم ۴۵۵۹۴۹ میلیارد ریالی منابع حاصل از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی در سال ۱۳۹۸ که در جدول تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور درج شده است تاکید کرد: در لایحه بودجه ۱۳۹۹، این مبلغ در بند (۱) با توجه به رشد مصرف حداقلی فرآورده‌ها و با لحاظ عدم افزایش نرخ این فرآورده‌ها به ۴۶۰۷۳۷ میلیارد ریال می‌رسد.

مهدی قمصریان افزود: همچنین با توجه به افزایش نرخ بنزین و اجرای طرح سهمیه‌بندی در سال ۱۳۹۸، درآمد حاصل از این افزایش در سال ۱۳۹۹ معادل ۳۱۰،۰۰۰ میلیارد ریال می‌شود که در مجموع، کل درآمد حاصل از فروش فرآورده‌های نفتی بالغ بر ۷۷۰۷۳۷ میلیارد ریال خواهد بودکه در تبصره (۱۴) لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور درج شده است.

 

آغاز ارسال پیامکی رمز پویا از هفته دوم دی‌ماه

بانک مرکزی اعلام کرد: در پی اقدام شبکه بانکی در خصوص فعال‌سازی رمز دوم پویا در راستای افزایش امنیت در تراکنش‌های بدون حضور کارت، با تشکر از هموطنان عزیز که اقدام به پویاسازی رمز دوم کارت خود نموده‌اند، به اطلاع می‌رساند خرید و پرداخت‌های اینترنتی در حال حاضر با رمز دوم پویا با استفاده از اپلیکیشن‌های تولید رمز پویا قابل انجام است.

همچنین رمز دوم ایستا برای هموطنانی که تاکنون رمز دوم پویای خود را فعال نکرده‌اند قابل استفاده است. این دسته از مشتریان لازم است طی روزهای آینده نسبت به نصب اپلیکشین و یا تایید شماره همراه خود برای دریافت پیامک رمز دوم از طریق بانک خود اقدام نمایند.

بانک مرکزی همچنین به آگاهی می‌رساند در جهت رفاه حال مردم پیرو درخواست‌های مکرر از بانک‌ها و موسسات اعتباری و برای بالا بردن ضریب نفوذ طرح در آغاز اجرا، استفاده از «سرویس پیامک» برای دریافت رمز دوم پویا از هفته دوم دی‌ماه جاری آغاز و به تدریج با اتصال بانک‌های مختلف تا انتهای دی‌ماه به انجام می‌رسد.

در این فاصله کسانی که رمز دوم پویا را فعال نکرده‌اند همچنان می‌توانند از رمز دوم ایستا استفاده کنند./

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 870798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha