کیفیت مدیران آموزش عالی مهمترین چالش برای رسیدن به ارتقای کیفی است

مدیر کل برنامه ریزی و پشتیبانی آموزش عالی گفت:11 چالش مهم آموزش عالی برای رسیدن به ارتقای کیفی وجود دارد که مهمترین آنها کیفیت مدیران آموزش عالی است. مدیرانی که همواره تا کنون به دنبال ارتقای کمی بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سعید قدیمی، مدیر کل برنامه ریزی و پشتیبانی آموزش عالی امروز در ششمین همایش بزرگ ملی تجارت و اقتصاد الکترونیکی گفت: طرح آمایش آموزش عالی از 20 ماه قبل در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت،30 استان کشور به مرکزیت دانشگاه‌های مادر در هر استان و 20 کمیته تخصصی در وزارت علوم در طرح آمایش آموزش عالی به دنبال شناسایی وضعیت موجود آموزش عالی بودند و اطلاعات منتشر شده از این طرح  نشان می‌دهد که آموزش عالی هدفمند و با برنامه نبوده است.

 

وی با بیان اینکه بیش از چهار میلیون دانشجو و 63 هزار عضو هیئت علمی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: 64 درصد از دانشجویان در مقطع کارشناسی، 23 درصد در مقطع کاردانی، 12 درصد در مقطع کارشناسی ارشد و یک درصد در مقطع دکتری مشغول تحصیل هستند. عددها نشان می‌دهد که توسعه آموزش عالی هدفمند نبوده است و در حال حاضر 80 درصد دانشجویان در 20 درصد از رشته‌ها تحصیل می‌کنند.

 

مدیر کل برنامه‌ریزی و پشتیبانی آموزش عالی تصریح کرد: رشته‌های برق، کامپیوتر، حقوق و مدیریت حسابداری از  جمله رشته‌هایی هستند که اکثر دانشجویان خواستار تحصیل در آن‌ها هستند.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر 90 هزار دانشجوی زبان انگلیسی در کشور داریم و این در حالی است که کمتر از یک درصد از دانشجویان زبان چینی می‌خوانند، در حالی که مبادلات ایران با چین بسیار زیاد است.

 

مدیر کل برنامه‌ریزی و پشتیبانی آموزش عالی اظهار کرد: دانشگاه‌های نقاط ساحلی می‌توانند نقطه استراتژیک باشند، در حالی که اکثر رشته‌های موجود در این دانشگاه‌ها با موقعیت استراتژیک آن‌ها فاصله دارد. وضع موجود نشان می‌دهد اگر هدف گذاری روشنی نداشته باشیم و توسعه هدفمند نکنیم نمی‌توانیم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه از آغاز سال 90 دو فرصت تاریخی به وجود آمده‌است، یادآور شد: طی 60 سال گذشته آموزش عالی به شدت درگیر مباحث کمی بود و این در حالی است که با کاهش جمعیت داوطلبان دانشگاه و وجود صندلی‌های خالی آموزش عالی کشور می‌تواند مراحل ارتقای کیفی خود را طی کند.

 

به گفته قدیمی، 11 چالش مهم در آموزش عالی برای رسیدن به ارتقای کیفی وجود دارد که مهمترین آنها کیفیت مدیران آموزش عالی است. مدیرانی که همواره تا کنون به دنبال ارتقای کمی بوده‌اند.

 

 قدیمی افزود: اگر می‌خواهیم راهبرد ملی و فراملی داشته باشیم باید بحث مقبولیت تولیدات را به طور اساسی مورد توجه قرار دهیم، اگر نتوانیم مخاطبان خود را بشناسیم نمی‌توانیم مقبولیت ایجاد کنیم.

 

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر برای بازنگری سرفصل‌ها و محتوای متون درسی حداکثر وفاق ملی وجود دارد و بیش از 20 هزار سر فصل باید طی چهار سال آینده بازنگری شوند. سرفصل‌هایی در کشور وجود دارند که 25 سال است که مورد بازنگری قرار نگرفته‌اند.

 

به گفته مدیر کل برنامه‌ریزی و پشتیبانی آموزش عالی، سرفصل‌های موجود پاسخگوی نیاز جامعه نیستند و با شرایط فیزیکی مناطق سازگار نبوده و بومی نیستند.

 

قدیمی با اشاره به اینکه از سال 1394 جمعیت 18 تا 24 سال رشد خواهد داشت، اظهار کرد: ممکن است در آن سال‌ها مجبور شویم مجدد به بحث ارتقای کمی بپردازیم. لذا طی چهار سال آینده باید بحث ارتقای کیفی آموزش عالی مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

حسنی، مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی نیز در این همایش گفت: توسعه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی هر جامعه نیازمند ابزارهایی است که تربیت نیروی انسانی در این راستا از اهمیت بیشتری برخوردار است. همچنین انسان ارزشمند‌ترین ثروت جامعه بوده و آموزش برای تربیت امری حیاتی محسوب می‌شود.

 

حسنی خاطرنشان کرد: امروزه تربیت نیروی انسانی مهم‌ترین بخش هر کشور محسوب می‌شود، بنابراین سرمایه‌گذاری در این زمینه از اهمیت بالایی برای جوامع برخوردار است.

 

مدیر کل برنامه‌ریزی و پشتیبانی آموزش عالی آموزش منبعی خلاق و نورانی برای روح انسان‌ها و کسب مهارت‌ها و مدارج عالی تصریح کرد: نتیجه آموزش عالی ارتقای سطح بینش و معرفت نیروی انسانی برای نسل آینده و ثمربخشی بیشتر برای جوامع است.

 

وی با بیان اینکه رشد کمی دانشجو در سطح جهان 13 برابر بوده است، تصریح کرد: بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی جمعیت دانشجویی ما از 175 هزار نفر امروزه به چهار میلیون نفر رسیده است، یعنی یک رشد 22 برابری در جمعیت دانشجویان ایران اتفاق افتاد، در حالی که جمعیت کشور نیز یک رشد دو برابری داشته است.

 

حسنی خاطرنشان کرد: با گسترش فناوری اطلاعات در دنیا و دسترسی تمام جوامع به الکترونیک، تجارت الکترونیک و وب (اینترنت) رشد چشم‌گیری داشته است.

 

 

وی با اشاره به اینکه در هزاره سوم رشد و توسعه کشورها بر پایه دانایی‌محوری خواهد بود، یادآور شد: یعنی کشورها توسعه پیدا می‌کنند که اولا اطلاعات بیشتری داشته باشند و بعد بتوانند از آن استفاده کنند.

 

شایان ذکر است؛ ششمین همایش ملی تجارت الکترونیکی یکشنبه ششم آذر در سالن همایش‌ هتل سیمرغ برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 87062

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha