به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «حسینعلی همراه» امروز (شنبه 30 آذر) به مناسبت هفته نهضت سواد آموزی در جمع خبرنگاران گفت: از یکم دی هفته سواد آموزی آغاز می شود و در این هفته برنامه های متنوعی برگزار می شود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گلستان با اشاره به روزشمار این هفته، افزود: یکشنبه (1 دی) روز سوادآموزی و رسانه، دوشنبه (2 دی) سوادآموزی، مشارکت و رونق تولید، سه شنبه (3 دی) سوادآموزی، خانواده و فرهنگ کتابخوانی، چهارشنبه (4 دی) سوادآموزی و مسئولین، پنجشنبه (5 دی) سوادآموزی و فرهنگ ایثار و شهادت، جمعه (6 دی) سوادآموزی و ترویج فرهنگ نماز و انتظار و شنبه (7 دی) روز سوادآموزی و تجدید میثاق با آرمان های امام(رحمه الله علیه) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نامگذاری شده است.
وی تصریح کرد: برگزاری میزگرد تلویزیونی با حضور اساتید و صاحبنظران استان پیرامون برنامه های سوادآموزی، انعکاس دستاوردهای 40 ساله سوادآموزی، برگزاری جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی، تجلیل از فعالان سوادآموزی، رابطین دستگاه های مسارکت کننده و موفق، تجلیل از پیشکسوتان سوادآموزی، معرفی و تجلیل از مراکز یادگیری محلی فعال در زمینه آموزش صنایع دستی و رونق تولید، معرفی و تجلیل از سوادآموزان و چهره های موفق سوادآموزی از جمله برنامه های این هفته است.
همراه، برگزاری نمایشگاه تولدیات و صنایع دستی بومی سوادآموزان در مراکز یادگیری محلی، نشست سرگروه های حلقه های کتابخوانی، دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، برپزاری مراسم سادواره شهدا و زیارت قبور متبرکه و حضور در گلزار شهدا، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و هماهنگی با ائمه جماعات مساجد برای پرداختن به اهمیت سواد و سوادآموزی را از دیگر برنامه های مهم هفته سوادآموزی در استان برشمرد.
وی با بیان اینکه همه ساله حجم ابلاغی به استان ها اعلام می شود و در سه دوره سواد، انتقال و تحکیم آموزش صورت می گیرد، اظهارداشت: به ازای هر فرد در دوره سواد ۷۹۲ هزار تومان، هر فرد در دوره انتقال ۹۳۰ هزار تومان و به ازای هر فرد در دوره تحکیم ۱۶۱ هزار تومان به حساب آموزش دهنده واریز می شود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گلستان گفت: سهمیه استان برای آموزش در سال جاری 11 هزار نفر است که تا کنون 95 درصد آن در دوره های مختلف ثبت نام کرده اند و دوره سوادآموزی تا پایان دی ماه ادامه دارد.
وی افزود: بر اساس آمار سرشماری سال 95، نرخ باسوادی در استان گلستان 94.3 درصد است و استان در کشور رتبه 21 را دارد.
همراه خاطرنشان کرد: بر اساس سرشماری سال 95، 9 هزار نفر به آمار باسوادان استان اضافه شدند.
وی با بیان اینکه میانگین سن جامعه هدف بین 10 تا 49 سال است، گفت: امسال این عدد 5 درصد افزایش یافته و تا سن 64 سالگی رسیده است تا بتوانند از خدمات سوادآموزی بهره مند شوند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گلستان افزود: بیش از 68 هزار و 700 نفر بی سواد بین 10 تا 49 سال در استان شناسایی شده اند.
وی ادامه داد: به دلیل نبود مشخصات فردی و مشخصات کامل در اختیار سوادآموزی، انگیزه کافی برای حضور سوادآموزان در کلاس ها وجود ندارد.
همراه گفت: با هماهنگی صورت گرفته با دانشگاه فرهنگیان استان، قرار است از ظرفیت دانشجو معلمان برای شناسایی و آموزش بی سوادان در استان استفاده شود.
وی از افزایش مراکز یادگیری محلی در استان خبر داد و افزود: به منظور ترویج سوادآموزی سه مرکز یادگیری محلی دیگر در استان ایجاد می شود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گلستان اظهارداشت: تاکنون 3 مرکز یادگیری محلی در استان فعالیت می کرد.
وی در خصوص آموزش دهندگان نیز گفت: حدود یک هزار نفر با شرکت های طرف قرارداد در زمینه آموزش با ما همکاری دارند.
نظر شما