گسترش عدالت آموزشی با آموزش پرورش الکترونیکی محقق می شود

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های وزارت آموزش و پرورش گفت:حفظ کرامت انسانی، گسترش عدالت آموزشی، صیانت از آزادی های مشروع و اصول اخلاقی فرد و جامعه در دیدگاه پست مدرن مورد توجه قرار گرفته شده است.

 به گزارش خبرنگار شبستان، مجید قدمی، معاون وزیر و رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های وزارت آموزش و پرورش امروز در ششمین همایش ملی تجارت و اقتصاد الکترونیکی با بیان اینکه بحث آموزش و پرورش بحث انسانی است گفت: نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که باید بحث فناوری در بحث انسانی مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه بزرگان تاریخ معتقد بودند جهانشناسی را باید از انسان شروع کرد، اظهار کرد: در تعریف انسان می گویند انسان جهانی ناشناخته است، پس توانایی های انسان را باید شناخت و بر روی آنها سرمایه گذاری کرد.

 

قدمی تصریح کرد: در طول 200 سال گذشته مکاتب مختلفی می گفتند ما انسان را می شناسیم در صورتی که تغییرات زیادی را در مورد انسان در طول تاریخ شاهد بوده ایم.

 

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های وزارت آموزش و پروش تصریح کرد: نگاه پست مدرنیسم این است که انسان باید لذت ببرد و تکنولوژی باید به شدت پیشرفت کند که این امر باعث شده وقتی فناوری در آموزش و پرورش وارد می شود همه زیرساخت ها تغییر کند.

 

وی تصریح کرد: در عصر اطلاعات بحث دانایی و جامعه دانایی مطرح است، بنابراین ما باید دانش آموزان را آماده ورود به این دوره کنیم تا خروجی های آموزش و پرورش ما با این نیازها غریبه نباشند.

 

قدمی با بیان اینکه در شیوه های سنتی، آموزش و پرورش محدود به کتاب بود و معلم حق وتو داشت، افزود: به همین دلیل خروجی های آموزش و پرورش سنتی خروجی های مثبتی نبودند، اما در شرایط آموزش و پرورش جدید دیگر این دیوارها برداشته شده است.

 

وی گفت: دیدگاه پست مدرنیسم این است که آموزش باید مادام العمر بوده و مدرسه، معلم محور نباشد؛ بلکه دانش آموز محور باشد و همچنین سیستم باید به گونه ای شود که همه بتوانند از آن استفاده کنند.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در نگاه آموزش و پرورش پست مدرن، کسی نباید رد شود، در صورتی که در نگاه سنتی دانش آموزان رد می شدند ولی در پست مدرن این نظام آموزش است که رد می شود، بنابراین با این نگاه دانش آموزان هر سال به کلاس بالاتر ارتقا پیدا می کند.

 

وی با بیان اینکه فضای آموزش و پرورش جدید درگیر کردن همه حیطه ها را اصل قرار می دهد، افزود: بالاترین بخش حیطه شناختی این است که دانش آموزان را به فکر وادار کنیم، در صورتی که در آموزش و پرورش سنتی فکر بچه ها درگیر می شد ولی به مرحله کاربرد نمی رسید، ولی در آموزش جدید به مرحله کاربرد می رسد.

 

 رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های وزارت آموزش و پروش تصریح کرد: حفظ کرامت انسانی، گسترش عدالت آموزشی، صیانت از آزادی های مشروع و اصول اخلاقی فرد و جامعه در دیدگاه پست مدرن مورد توجه قرار گرفته شده است.

 

وی با بیان اینکه بحث زبان فارسی یکی از خطرات اینترنت است، یادآور شد: چون ما در اینترنت با زبان انگلیسی و کلید واژه های انگلیسی مواجه هستیم بنابراین باید با دقت بر تقویت هویت ایرانی اسلامی و زبان فارسی خود توجه لازم را داشته باشیم.

 

وی با اشاره به تعریف آموزش الکترونیکی اظهار کرد: آموزش الکترونیکی مجموعه وسیعی از نرم افزارهای کاربردی و شیوه های آموزشی مبتنی بر فناوری و اطلاعات است.

 

قدمی آموزش بر پایه وب (اینترنت)، آموزش مبتنی بر کامپیوتر، آموزش از طریق تلفن همراه را دامنه آموزش الکترونیک برشمرد و خاطرنشان کرد: در کشورهای خارجی آموزش و تربیت از طریق تلفن همراه به شهروندان پیامک می شد که این هم برای ما بسیار جالب توجه است.

 

وی با بیان اینکه ما باید بچه ها را از درون بسازیم، تصریح کرد: ماموریت تعلیم و تربیت در عصر دانایی این است که به بچه ها اجازه دهیم فکر کنند و همچنین روش صحیح فکر کردن را به آنها آموزش دهیم که فناوری می تواند از نظر فکری بچه ها را تقویت کند یعنی روش پژوهشی حاکم بر مدرسه شود.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش حفظ و تکامل هویت دینی و ملی همراه با ظهور فرهنگ و هویت جهانی را از خطرات احتمالی آموزش و فناوری نوین خواند.

 

وی با اشاره به اینکه پیش بینی ما این است که تا پایان برنامه پنجم تمام مدارس کشور الکترونیکی شوند، خاطرنشان کرد: ما دارای 120 مدرسه و یک میلیون پرسنل هستیم که همه اینها باید تا پایان برنامه پنجم آموزش های لازم را ببینند.

 

قدمی با اشاره به چالش های احتمالی ICT در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: گسست تعامل معلم و دانش آموزان، حجم انبوه اطلاعات غیرمفید و مخرب، جدایی از گذشته، هویت ملی، تخریب فرهنگ موجود و تهدید ارزش ها، اعتیاد به اینترنت و ناهنجاری های روحی و جسمی از جمله چالش های احتمالی ICT در آموزش و پرورش است.

 

شایان ذکر است؛ ششمین همایش بزرگ ملی تجارت و اقتصاد الکترونیکی یکشنبه ششم آذر در سالن همایش هتل سیمرغ برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 87040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha