به گزارش خبرنگار آموزش وپرورش خبرگزاری شبستان، برنامه تلویزیونی «پرسشگر» با موضوع چالش های آموزش زبان فارسی از آنتن شبکه آموزش سیما پخش شد.
در این برنامه، «محمد حسنی» ، با اشاره به استقبال از نقدهای بیرونی به کتاب های درسی گفت: آموزش زبان فارسی دارای پیچیدگی های زیادی است.
وی با اشاره انتقادات شاهمیری (محقق زبان فارسی) به اشتباهاتی که در زبان فارسی وجود دارد افزود: اظهارات آقای شاهمیری درباره (ی)صحیح است. اما از نگاه آموزشی و گزارش هایی که معلم ها ارایه داده اند، دانش آموزان در فهم این موضوع برای املا مشکل دارند. لذا برای نمونه دانش آموزان «خانه ی ما» را اینگونه می نویسند و سیاست این بوده «ی» بین دو واژه قرار گیرد تا دانش آموزان عادت کنند به تدریج دانش آموزان در مقاطع بالاتر «ی» میانجی را حذف کنند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش بیان کرد: زیباترین خط نستعلیق است و وجه فرهنگی دارد.آیا باید آن را کنار بگذاریم؟ آموزش فارسی به نستعلیق دشوار است. ما در دوراهی قرار گرفته ایم تا در کتاب فارسی ابتدایی از نسخ استفاده کنیم یا نستعلیق؟ اخیرا نیز تحقیقی برای رسیدن به قلمی برای آموزش زبان فارسی در دست تدوین است.
وی با بیان اینکه باید نگرش درخانواده ها تغییر کنند و تنها بر روی نمره و کنکور تمرکز نداشته باشند گفت: وزارت آموزش و پرورش در این راستا حرکت می کند که کمک و حمایت نهادهای دیگر را هم می طلبد. متاسفانه آموزش و پرورش را با امکانات و بودجه ناکافی تنها گذاشته ایم.
وی با تاکید بر ضرورت وجود فضای شادی در مدارس و دوری از سختگیری ها گفت: برخی میگویند عامل افت تحصیلی، ارزشیابی توصیفی است اما معتقدم اینطور نیست مگر بچه هایی که دانشگاه تهران قبول میشوند ده ها هزار تست نمیرنند؟ پس چرا هنوز مشکل دارند؟
حسنی گفت: نظام ارزشیابی توصیفی در دنیا حرف اول را میزند اما به دلیل همان پیچیدگی های آموزشی ما این نه در درون سیستم آموزشی جذب شد و در بیرون مدرسه هم پذیرفته نشد.
افت تحصیلی با اجرای نظام ارزشیابی توصیفی اتهام است و در حال حاضر ارزشیابی کیفی توصیفی در مدارس به طور کامل اجرا نمیشود و ارزشیابی توصیفی کمی زده است.
نظر شما