به گزارش خبرگزاری شبستان، مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز در مراسم امضای تفاهم نامه میان بنیاد ملی نخبگان و این شورا گفت: نخبگان از سرمایه های بزرگ هر کشور محسوب می شوند و کشور ما جزو غنی ترین کشورها در این زمینه است و هر ساله شاهد تحولات زیادی در عرصه نخبگان کشور هستیم، حیف است که در گام های بلند صحنه های گوناگون اجتماعی و فرهنگی استفاده حداکثری از نخبگان نبریم.
وی با تاکید بر نقش بکارگیری نخبگان در آینده کشور افزود: انگیزه استفاده از نخبگان از ابتدای شکل گیری انقلاب اسلامی وجود داشته است و همواره با فراز و فرودهایی مواجه بود، اما شکل گیری بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری جزو ابداعات مقام معظم رهبری است و ایشان چند سال قبل ضرورت تشکیل این نهاد را گوشزد کردند.
مخبر دزفولی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان مرجع عالی علم و فناوری ضمن اینکه در عرصه های مختلف به صورت غیر سازمانی از انگیزه و ظرفیت نخبگان استفاده می کند و نمونه آن تدوین نقشه جامع علمی کشور است که به عنوان فتح الفتوح جامعه علمی کشور محسوب می شود.
مشارکت 2 هزار هیئت علمی دانشگاه در تدوین نقشه جامع علمی کشور
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در تدوین این نقشه دو هزار هیئت علمی دانشگاه و اندیشمند نقش ایفا کردند و تجربه استفاده از ظرفیت مبتکران و نخبگان قبلاً داشتیم و می خواهیم به گونه ای برنامه ریزی و سازماندهی کنیم که در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها از ظرفیت بالای علمی و فرهنگی نخبگان بهره ببریم.
وی با بیان اینکه انگیزه این تفاهم نامه بکار گرفتن ظرفیت معاونت علمی و بنیاد نخبگان است اظهار کرد: نخبگان می توانند در سیاستگذاری های شورای عالی انقلاب فرهنگی موثر باشند و در ارائه طرح های جدید در بخش علم و تکنولوژی علوم انسانی، مهندسی فرهنگی و بحث های دیگر مثمرثمر باشد.
تشکیل کمیسیون نخبگان شورای عالی انقلاب فرهنگی
وی از تشکیل کمیسیون های مختلف با حضور نخبگان کشور خبر داد و افزود: با تشکیل این کمیسیون ها می توان شاهد رشد چندبرابری در سیاست گذاری ها و آثار مطلوب آن در کشور هستیم.
در ادامه این مراسم نسرین سلطان خواه، رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان وظیفه سیاست گذاری هدایت مادی و معنوی نخبگان را بر عهده دارد، گفت: بکارگیری نخبگان در راستای تولید علم و پیشرفت کشور، از جمله اهداف دیگر این نهاد است، اما با توجه به اینکه بکارگیری نخبگان در رشته های مختلف و متنوع است نیازمند وفاق در ساختار و استفاده از حداکثری از ظرفیت سایر نهادها هستیم.
سلطانخواه با بیان اینکه یکی از وظایف بنیاد نخبگان را فراهم کردن زمینه جذب و بکارگیری نخبگان و زمینه های نقش آفرینی موثر آنها بعد از فراغت از تحصیل است، اظهار کرد: این امر از جمله منویات مقام معظم رهبری در بکارگیری نخبگان در مدیریت کشور است در این زمینه اقدامات گوناگونی انجام شده که تشکیل هیئت جذب نخبگان زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراکز آموشی و دبیرخانه این شورا است.
وی گفت: تهیه آیین نامه جذب و نگهداری نیروی انسانی نخبه و برتر در دستگاه های اجرایی با همکاری معاونت نیروی انسانی نیز از جمله برنامه های دیگر این نهاد است، تا از این طریق شاهد حضور نخبگان در دستگاه های اجرایی باشیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ایجاد ارتباط هدفمند میان دانش و صنعت را از جمله ظرفیت های دیگر بنیاد ملی نخبگان خواند و افزود: بکارگیری نخبگان و استعدادهای برتر در شرکت های دانش بنیان از جمله برنامه های دیگر در دست اقدام است، تا از این طریق بنیه علمی شرکت های دانش بنیان تقویت شده و زمینه اشتغال و فعالیت نخبگان نیز فراهم شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در اهمیت نقش نخبگان در تحول مدیریتی کشور خاطرنشان کرد: تاثیر حضور نخبگان در عرصه مدیریتی کشور فقط در اجرا نیست، بلکه با تزریق فکر و اندیشه نخبگان در کشور می توانیم شاهد فضاهای جدید گفتمان در کشور باشیم که در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی می تواند نقش موثری ایفا کند.
وی با اشاره به نقش نخبگان در تدوین سند جامع علمی کشور تصریح کرد: این نقشه، تحول در نظام علمی و حوزه علم و فناوری را ترسیم کرده و مسئولیت عملیاتی و پیاده کردن اهداف این نقشه بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در این راه چه ظرفیتی بهتر از جوانان نخبه و مبتکر کشور. این ظرفیت عظیم قابلیت رساندن کشور به اهداف بلند سند جامع علمی کشور را دارد.
مدت تفاهم نامه از زمان امضای آن 5 سال است
بنابراین گزارش موضوع این تفاهم نامه مشارکت نخبگان و استعدادهای برتر در تدوین سیاست ها و برنامه های علمی و فرهنگی و همکاری و مشارکت در سیاست گذاری و برنامه ریزی امور نخبگان و استعدادهای برتر کشور است.
تحقیق، بررسی و تدوین سیاست، برنامه، گزارش در عرصه های فرهنگی و اجتماعی، علمی و فناوری، فراهم آوردن زمینه حضور و ارائه نظرات نخبگان و استعدادهای برتر در مجامع سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی، اجتماعی و علمی فناوری، طراحی ساز و کار لازم برای حسن اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه استعدادهای برتر و نخبگان از جمله محورهای همکاری در این تفاهم نامه عنوان شده است.
از موضوعات مورد نظر برای انتخاب و معرفی استعدادهای برتر و نخبگان می توان به علوم انسانی، فرهنگی دینی و قرآنی، تعلیم و تربیت، آموزش عالی، طب سنتی، تجاری سازی علوم و فناوری، نظریه پردازی و آزاداندیشی اشاره کرد.
یادآور می شود: مدت اعتبار این تفاهم نامه از تاریخ امضا پنج سال در نظر گرفته شده است. این تفاهم نامه در پنج ماده دو تبصره و در دو نسخه که هر کدام حکم واحدی دارد، در تاریخ 6/9/90 بین طرفین منعقد و مبادله شد.
پایان پیام/
نظر شما